Sedmica konačno dostupna

Dugoočekivana globalna promocija Windowsa 7 završena je. Oko 180 novinara iz 70 zemalja širom sveta pristustvovalo je "launchu" sistema koji će, prema najavama, biti sve ono što Vista nije.

Tehnopolis

Izvor: B92

Petak, 23.10.2009.

14:56

Default images

U Njujorku, Beogradu i mnogim od preko sto zemalja u kojima kompanija Microsoft ima svoje predstavništvo, zvanično je pušten u prodaju novi, prema svim najavama, najbolji do sada operativni sistema - Windows 7. Njujorška, a ujedno i globalna promocija, održana je u Sohou.
Četvorogodišnja devojčica Kajli, jedna od aktera reklamne kampanje koja je pratila izlazak novog Microsoftovog OS-a, otvorila je prezentaciju. Kao nagradu za svoje gostovanje, Kajli je dobila računar od Stiva Balmera (Microsoft CEO), koji je nastavio sa izlaganjem.
Na žalost većine prisutnih, pomenuti Stiv Balmer, poznat po svojim energičnim i neobičnim nastupima, ovoga puta nije bio ekscentričan, ali ni preterano detaljan, već je glavni deo prezentacije prepustio Bredu Bruksu, koji je bio zadužen za demo na temu "7 wonders", tj 7 čuda (Device Stage, Movie Maker, Touch, Internet TV, Homegroup, Remote Media Streaming, Play to), u okviru kojeg je predstavio nove opcije i poboljšanja Windowsa 7. Na žalost većine prisutnih, pomenuti Stiv Balmer, poznat po svojim energičnim i neobičnim nastupima, ovoga puta nije bio ekscentričan, ali ni preterano detaljan, već je glavni deo prezentacije prepustio Bredu Bruksu, koji je bio zadužen za demo na temu "7 wonders", tj 7 čuda (Device Stage, Movie Maker, Touch, Internet TV, Homegroup, Remote Media Streaming, Play to), u okviru kojeg je predstavio nove opcije i poboljšanja Windowsa 7.
Neke od najzanimljivijih novina odnosi se na prepoznavanje eksternih uredjaj(Device Stage), koje običnim korisnicima, olakšava rad tako što je svaki uređaj koji prikačite za kompjuter predstavljen ikonicom na kojoj se nalazi baš taj model, tako da se svi, pa i četvorogodišna Kajli mogu lako snaći i brzo obaviti prebacivanje fotografija ili podataka sa mobilnog telefona. HP Touchsmart 300z, računar sa 20-inčnim multi touch ekranom, koji se takođe od juče nalazi u prodaji, poslužio je za prezentaciju mogućnosti Sedmice u ovoj oblasti.
Jedna od opcija kojoj je posvećeno najviše pažnje - Play to, omogućava korisnicima PC-a da putem jednog računara gotovo istovremeno kontrolišu sadržaj svojih igračkih konzola, odnosno Xboxa, digitalni ramova za fotografije, muzičkih uređaja, u demonstraciji je to bio uređaj kompanije Onkyo i televizije.
Nakon Bruksa, koji je prema rečima Stiva Balmera, pokazao zašto on voli, odnosno zašto ćemo mi voleti Windows 7, dat je i kratak pregled novih uređaja različitih proizvođača čiji je izlazak na tržište takođe bio zakazan za juče.
O već pominjanim Microsoft prodavnicama nije bilo reči ni posle zvaničnog dela, kada smo imali mogućnost da pitamo jednog od Microsoftovih top menadžera, Pari Munsela, a jedina informacija koju smo dobili je da je to još uvek "confidential". Očekivanja ove kompanije su da će se Windows 7 prodati u 30 miliona primeraka, a broj korisnika Windowsa prema podacima koje je na početku prezentacije izneo Stiv Balmer prešao je milijardu.
Detaljnije o novoj verziji Microsoftovog operativnog sistema čitajte u temi Windows 7.
Hardverski sponzor izveštaja B92 iz Njujorka je Laptop centar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: