Java ili san: Zvezda igra najbolje u Evropi

Ono što je trener Baskonije Sito Alonso najavio pred duel 19. kola Evrolige, košarkaši u crveno-belim dresovima su potvrdili.

Izvor: B92

Sreda, 25.01.2017.

11:54

Java ili san: Zvezda igra najbolje u Evropi

Crvena zvezda igra najbolju košarku u Evropi. Ekipa Dejana Radonjića je u utorak u Španiji potpuno nadigrala jedan od najboljih timova Evrolige ostvarivši šestu uzastopnu pobedu u Evroligi i ukupno 11. uzastopnu u oba takmičenja.

Zvezda je posle nove velike pobede peta na tabeli Evroplige sa nestvarnih 11-8 i plasman u četvrtfinale, koji je pred početak sezone delovao kao san, sada postaje java, kao u pesmi koja je među Zvezdinim navijačima izuzetno popularna ove sezone.

Ipak, ono što imponuje i više od rezultata je kvalitat košarke koji prikazuje srpski i regionalni šampion. Od bez dileme najbolje odbrane u Evropi, preko sjajne tranzicije, pa do gotovo uvek idealnih rešenja u napadu.

U utorak su posle napornog puta i izostanka Dangubića svi bili spremni na poraz i niko ništa ne bi zamerio igračima i stručnom štabu ekipe sa Malog Kalemegdana da se to i dogodilo.

Međutim, četa Dejana Radonjića pomera granice ove sezone, a to je nastavila da čini i u Vitoriji. Od početka je sve funkcionisalo kao sat. Petorka Jović, Dženkins, Simonović, Mitrović, Kuzmić počela je sjajnom odbranom i omiljenim poenima trenera Radonjića u tranziciji, ali ove sezone praktično nije ni bitno ko je na parketu u crveno-belom dresu.

To i jeste najveća vrednost Zvezde, tim koji je skrojio Dejan Radonjić ne zavisi od jednog, dva ili tri pojedinca.

Kompletan tekst Alekse Gutovića pročitajte u rubrici 'Teme'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: