Srbija posle peteraca pobedila Slovačku

Drastično podmlađena vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u trećem kolu Svetske lige Slovačku posle izvođenja peteraca, 18:17.

Izvor: SM

Utorak, 10.01.2017.

19:47

Srbija posle peteraca pobedila Slovačku
Getty Images

U regularnom delu bilo je 11:11, a ekipa Srbije sa trojicom debitanata, imala je u poslednjem minutu i 'minus jedan' i napad za pobedu.

Srbija posle tri kola vodi u grupi, sa dve pobede, nad Nemačkom i Rumunijom u regularnom delu, i Slovačkom posle petaraca. Srbija ima osam bodova, Slovačka četiri, Rumunija tri, Nemačka je bez bodova.

Nemci i Rumuni igraju u utorak uveče, a Srbija u sledećem kolu, 14. februara, gostuje Rumuniji, u poslednja dva kola u grupi Savićev tim dočekaće Nemačku, u martu, i Sloavčku, u aprilu.

Pobednik grupe ide na završni turnir takmičenja koje su vaterpolisti Srbije osvojili u poslednja četiri izdanja, osam puta u poslednjih deset godina.

Slovačka - Srbija 11:11 (2:4, 3:2, 2:1, 4:4) peterci 6:7

Srbija: Rističević, Mandić 2, S. Rašović 4, Lazić, Subotić 1, Vico 1, Drašović 1 V. Rašović 1, Jakšić, Radojević, Stojanović 1, Janković, Dobožanov

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: