Majami: Novak izbegao Marija i Rafu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izbegao je Endija Marija u žrebu za Masters u Majamiju, pa se u njegovoj polovini nalaze Miloš Raonić i Kei Nišikori.

Izvor: ÐN

Ponedeljak, 23.03.2015.

19:39

Default images
Beta/AP Photo/Mark J. Terrill

Đoković je slobodan u prvom kolu, a odbranu titule počinje mečom drugog u kojem čeka pobednika duela između Martina Kližana i Paola Lorencija.

On takođe sve do finala neće moći da se sastane sa Rafaelom Nadalom kojem je pripala pozicija drugog nosioca odustajanjem Rodžera Federera.

Novak u Majami stiže posle osvojene titule u Indijan Velsu i pobede u finalu protiv Rodžera Federera. Srpski teniser će i u Majamiju imati isti zadatak kao i Indijan Velsu – da obrani titulu.

Viktor Troicki, 39. teniser sveta, takođe je slobodan u prvom kolu, a u drugom će igrati protiv boljeg iz duela Kipranina Markosa Bagdatisa i Italijana Simonea Bolelija.

Troicki i Đoković su u istom delu žrebu, ali njih dvojica neće moći da se sretnu pre polufinala.

Dušan Lajović u prvom kolu igra protiv kvalifikanta, a ako prođe u drugom ga čega 19. na ATP listi, Francuz Gael Monfis.

Treća runda Novaku donosi verovatno Žila Milera, dok bi u četvrtoj mogao da se sastane sa Pablom Kuevasom ili Tomijem Robredom. Ipak, tu je još nekoliko potencijalnih iznenađenja koje predvode Lejton Hjuit, Tomaš Beluči i Aleksandr Dolgopolov.

Projektovani rival srpskom teniseru u četvrtfinalu je Španac David Ferer koji ove sezone igra sjajno. Ferer će pre tog susreta morati da preskoči nekoliko izuzetno teških prepreka – Federika Delbonisa, Lukaša Rosola, Iva Karlovića ili Žila simona. Donji deo prve polovine žreba predvode Japanac Kei Nišikori i Miloš Raonić iz Kanade, a njihom meč moguć je među najboljih osam.

Nišikori nastup otvara sa boljim iz meča Andrej Golubjev – Mikail Južni, a u trećem kolu mogli bismo da gledamo našeg Viktora Troickog protiv Japanca. Bolji iz tog meča išao bi na nekog od četvorice igrača koju čine Borna Ćorić, David Gofan, Jirži Janovič i Roberto Bautista-Agut.

Raonić, koji je prošle nedelje igrao polufinale Mastersa u Indijan Velsu bi već u trećoj rundi mogao da igra sa Žeremijem Šardijem, a u četvrtoj se može očekivati veliki derbi buduće generacije šampiona, pošto mu je projektovani rival Bugarin Grigor Dimitrov.

Međutim, vrlo lako se može desiti da Dimitrov i ne stigne do te faze, pošto u svom uvodnom meču čeka verovatno povratnika Huana Martina del Potra koji se sastaje sa Vasekom Pospišilom. Ukoliko prođe Argentinca, sledeći suparnik verovatno će mu biti Džon Izner.

Drugu polovinu žreba vodi Španac Rafael Nadal čiji je verovatni protivnik u drugoj rundi zemljak Nikolas Almagro. Već u trećoj ga čeka težak ispit u vidu Fernanda Verdaska, dok bi u narednoj išao na Ernestsa Gulbisa ili Giljerma Garsija-Lopesa.

Nadal se u četvrtfinalu ukršta sa Čehom Tomašom Berdihom koji pre tog duela treba da prođe Tomića, Lajovića ili Monfisa, i Congu.

Endi Mari otvara Majami protiv boljeg iz meča Lu – Jang, a onda do četvrtfinala ne bi trebalo da ima problema jer su mu protivnici Santjago Hiraldo, Leonardo Majer i Kevin Anderson. On u četvrtfinalu ide na Švajcarca Stana Vavrinku, za koga se očekuje da prođe u konkurenciji Manarina, Fonjinija i Felisijana Lopesa.

Iako trenutno trenira u Majamiju, Janko Tipsarević neće učestvovati na drugom Mastersu sezone jer ga nema ni u žrebu kvalifikacija.

Turnir na Floridi počinje u sredu i igra se za nagradni fond od 6.267.755 dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

75 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: