Vaterpolisti ubedljivi na startu

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je startovala na završnom turniru Svetske lige u Firenci pobedivši Kinu sa 13:2 ( 3:1, 5:0, 3:0, 2:1).

Izvor: B92

Utorak, 21.06.2011.

19:44

Default images

Naši vaterpolisti su u prvom kolu grupe A lako izašli na kraj sa relno najlakšim protivnikom, a znatno teže mečeve imaće u preostala dva kola.

U drugom kolu u sredu protivnik našiim vaterpolistima je Italija (19.30h), a u poslednjem kolu u četvrtak tim Dejana Udovičića igra protiv selekcije SAD (17.30h).

U duelu sa Kinom najefikasniji je bio Aleksić sa tri gola, po dva su postigli Pjetlović, Nikić i Filipović, a po jedan Gocić, Udovičić i Prlainović.

Očekivan start. Ozbiljna igra, posebno u odbrani donela je ubedljiv trijumf protiv tima koji nije u vrhu svetskog vaterpola. Posebno dobru igrau tim Dejana Udovičića pružio je u drugoj i trećoj četvrtini kada nije primio nijedan gol.

“Početak je sve rešio.Odigrali smo ozbiljno, bez opuštanja.Kina je znala da nas nekada natera na veći napor. Sada je bilo sve kako smo želeli.Očekuju nas sada Italijani i neće biti lako”, rekao je Živko Gocić.

Stefan Mitrović je odigrao kvalitetnu utakmicu iako je u jednom momentu bio van igre zbog lakše povrede:

“Dobo za start na turniru. Odbrana je bila sigurna mada realno Kinezi nisu tim sa kojim može da se meri forma. U mislima su nam sada Italijani za koje se vidi da su izuzetno motivisani da nas pobede.”

Udovičić je podelio minutažu golmanima, na tribinama su bili Vapenski i Ćuk koji će najverovatnije u drugom kolu dobiti šansu.

Srbija - Kina 13:2 ( 3:1, 5:0, 3:0, 2:1)

Bazen Paolo Kostoli. Gledalaca 200. Sudije: Flehajv (Australija), Terpenka (Kanada). Igrač više: Srbija 6 (3), Kina 9 (1).Peterci: Srbija 1 (1).

SRBIJA: Soro, Avramović, Gocić 1, Udovičić 1, Petković 1, D.Pijetlović 2, Nikić 2, Aleksić 3, Rađen, Filipović 2, Prlainović 1, Mitrović, G.Pijetlović. Selektor: Udovičić.
KINA: Ge, Tan, Liang, Ju, Guo, Pan 1, Li, Vang, Ksie 1, Li, Zang, Dong, Vu. Selektor: Čai.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: