Verdasko osvojio Barselonu

Fernando Verdasko osvojio je titulu u Baseloni, pošto je u finalu bio bolji od Robina Soderlina u tri seta 6:3, 4:6, 6.3.

Izvor: AY

Ponedeljak, 26.04.2010.

12:44

Default images

Peti nosilac je jasno pokazivao znake umora, pošto je i prethodne nedelje učestvovao na Mastersu u Monte Karlu, gde je u finalu poražen od Rafaela Nadala. Posle pet godina dominacije Nadala u katalonskom gradu, i ovoga puta titula je, osmi put za redom, otišla u ruke nekog Španca, pošto Soderling nije pokazao impresivnu igru koju je demonstrirao pre velikog finala.

Levoruki Verdasko je silovito počeo meč na katalonskoj šljaci, a prvi set je zaokružio kada je odličnim forhendom realizovao i drugi brejk za prednost od 1-0.

Moćni Šveđanin, koji na putu do finala nije izgubio set, uspeo je da nadigra protivnika u drugom setu i na odstojanju ga drži sve dok Španac ponovo nije napravio brejk u odlučujućem setu za 3:1.

Podržan domaćim navijačima, dvadesetšestogodišnji Verdasko je potom nastavio da teroriše Soderlinga sa osnovne linije, i tera protivnika na nizove grešaka, od kojih je predugi bekhend bio koban, pošto je Špancu doneo titulu.

"Ovde treniram od svoje 15 ili 16 godine, tako da je ovo oduvek za mene bio specijalan turnir. Nisam ni planirao da igram ovde, tako da možete da zamislite koliko je ovo dobar osećaj", rekao je Verdasko, koji je na turnir došao tako što je uzeo vajld-kard.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: