DV: "Iskoristili njihov pritisak"

Trener Partizana Duško Vujošević izjavio je posle pobede nad Makabijem da je veoma zadovoljan i dodao:

Izvor: B92, zvanièni sajt

Utorak, 23.03.2010.

22:58

Default images

"Krenuli smo u utakmicu isuviše impresionirani, snagom protivnika, ambijentom i važnošću utakmice. Znao sam da iako je napravljena velika razlika, da ovakva utakmica ne može da bude rešena na početku, osim ako bi Makabi nastavio da pravi razliku, što nije bilo realno. U jednom momentu kada smo gubili, izgubili smo i strah i vratili se. Pritisak je bio na Makabiju, a i mi smo samim tim i bolje šutirali"

„Presrećan sam zbog pobede, ali mi i Makabi smo iste ekipe kao i pre ove utakmice. Ništa se nije promenilo, oni ostaju favoriti“, dodao je Vujošević.

Trener ’crno-belih’ istakao je da je zabrinut povredom kapitena Petra Božića.

„Ono što me najviše zabrinjava je povreda Božića. Ne mogu da procenim kako je trenutno sada, pao je i bio u jednom trenutku u nesvesti. Serija je dugačka i treba da se koncentrišemo na narednu utakmicu. Posle ove utakmice, opterećenje se povećava, ali treba naučiti živeti sa pritiskom“.

Junak meča bio je Dušan Kecman, koji je ubacio 29 poena, uz šut za tri 7-9.

„Ovo je stvarno fantastična utakmica za nas. Loše smo otvorili meč, dozvolili smo ekipi Makabija lake poene iz kontranapada, nismo se dobro snašli na njihovu odbranu i imali smo mnogo izgubljenih lopti. U drugom poluvremenu smo zaigrali mnogo bolje i agresivnije, pogotovo u odbrani. U napadu smo imali više koncentracije i pogodili otvorene šuteve. Ipak, ovo je tek početak, ima još dosta da se igra i Makabi ostaje favorit“, izjavio je Kecman.

Odličnu partiju pružio je i plej Bo Mekejleb sa 12 poena, 10 skokova i 6 asistencija.

„Bila je teška utakmica, ali uradili smo pravu stvar što smo sačuvali koncentraciju i nastavili da se borimo i kada smo bili u zaostatku, kao što smo činili tokom cele godine. U drugom poluvremenu smo neutralisali vođstvo, sačuvali njihove glavne igrače i došli do pobede“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

122 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: