Srpski atletičari stigli u Dohu

Atletska reprezentacija Srbije doputovala je u Katar gde će od 12. do 14. marta učestvovati na Svetskom dvoranskom prvenstvu.

Izvor: B92

Četvrtak, 11.03.2010.

14:30

Default images

Na predstojećm SP Srbiju će predstavljati sprinterka na 60 metara Tatjana Mitić, bacač kugle Asmir Kolašinac i srednjeprugaš Goran Nava. Sa atletičarima se u Kataru nalaze i savezni selektor Dragiša Kuzmanović i trener Nikola Tomasović. Kuzmanović je po dolasku u Dohu istakao da su se domaćini zaista potrudili da sve izgleda veličanstveno.

"Ekipa je veoma raspoložena, a pored mene, u obilazak dvorane išli su i Asmir Kolašinac i trener Tomasović. Veliki kompleks ’Aspire doma’ sačinjen je od tri atletska stadiona, teniskih terena i nekoliko dvorana koje nismo ni stigli da obiđemo. Atletski kompleks u kojoj će se održati takmičenje, čine tri dvorane, dve za trening i zagrevanje, kao i jedna velika u kojoj će biti takmičenje", izjavio je selektor Dragiša Kuzmanović.

"Sve sale su klimatizovane i vrlo je prijatno, uslovi su fantastični. Iako u svojoj zemlji nemaju dvoranu naši reprezentativci su puni optimizma. Posle obilaska dvorane, Asmir Kolašinac zadovoljan je uslovima, jedina zamerka su različiti krugovi iz kojih će bacati. Goran Nava je imao doping kontrolu, pa je bio sprečen da uradi jutarnji trening, ali siguran sam da ga to neće sprečiti da da sve od sebe i pokuša da se plasira u finale", dodao je on.

Prvi na borilište izlazi Asmir Kolašinac, a takmičenje u bacanju kugle počinje u petak, u 9:20 časova (sedam po srpskom vremenu).

"Prema našim informacijama, svi najbojli bacači sveta nalaze se u Dohi, sem Amerikanca Hofe. Ipak, više informacija imaćemo posle tehničkog sastanka koji se održava u četvrtak u popodnevnim časovima", rekao je Kuzmanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: