Solberg na čelu posle prvog dana

Norvežanin Peter Solberg nalazi se u vođstvu posle prvog dana Relija Meksika, drugog takmičenja u ovogodišnjem Svetskom reli šampionatu (WRC).

Izvor: B92

Subota, 06.03.2010.

00:57

Default images

Bivši svetski šampion, član tima Peter Solberg reli, čiji je i vozač i vlasnik, je u privatnom Sitroenu C4 prvi dan u Meksiku kompletirao u vremenu od 1:23.39.9 sata, s prednošću od 15 sekundi u odnosu na vozača Sitroenovog junior tima Sebastijana Ožijea iz Francuske. Na trećem mestu se nalazi branilac titule, još jedan Francuz, Sebastijan Leb, takođe u Sitroenu.

Solberg je prvo mesto ugrabio tokom prvog od devet specijalnih ispita voženih u petak i vođstvo nijednog trenutka nije ispuštao. Norvežanin je bio najbrži na pet brzinaca, dok se na preostala četiri na čelu našao Ožije.

Nemam razloga da usporavam. Poslednjeg dana će se videti rezultati. Nemam nikakvu strategiju, ali daću sve od sebe“, rekao je Solberg posle prvog dana takmičenja u Meksiku.

Iza prve trojice nalazi se Španac Dani Sordo, koji je kompletirao fantastičan rezultat vozača u Sitroenu C4 tokom prvog dana. Iza njega se nalazi Finac Jari Mati-Latvala u Fordu, ispred timskog kolege i sunarodnika Mike Hirvonena, pobednika prvog relija sezone, voženog u Švedskoj. Solbergov stariji brat Hening zauzima sedmo mesto ispred Britanca Metjua Vilsona, timskog kolege iz Stobart Forda.

Prvi dan Relija Meksika obeležilo je i odustajanje bivšeg šampiona Formule 1 Kimija Raikonena. Vozač Sitroenovog junior tima je tokom jutra imao probleme sa motorom zbog kojih je izgubio više od 35 minuta i pao je na poslednje mesto. Tu nije bio kraj nevoljama za Finca jer je reli za njega bio završen tokom sedmog ispita, kada je izleteo sa puta.

Reli Meksika se nastavlja u subotu, kada će na programu biti devet brzinaca, a završava se u nedelju, za kada je zakazano preostalih pet ispita.

Plasman posle prvog dana Relija Meksika:
1. Peter Solberg (Norveška) Peter Solberg reli 1:23.39.9
2. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim + 0:15.0
3. Sebastijan Leb (Francuska) Sitroen + 0:27.5
4. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 0:40.8
5. Jari-Mati Latvala (Finska) Ford + 1:01.2
6. Miko Hirvonen (Finska) Ford + 1:31.5
7. Hening Solberg (Norveška) + 1:37.5
8. Metju Vilson (Velika Britanija) + 2:47.2

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: