Beograd domaćin rukometnog turnira

Međunarodni rukometni turnir za kadete i kadetkinje ’Trofej Beograda 2009’ biće održan u srpskoj prestonici 12. i 13. septembra.

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 10.09.2009.

14:04

Default images

Na turniru će učestvovati osam ekipa iz Srbije, kao i gosti iz Mađarske, Rumunije, Republike Srpske i Crne Gore, najavili su u četvrtak organizatori ovog takmičenja. Kako je saopšteno u gradskoj Skupštini, u konkurenciji kadeta za trofej će se boriti ekipe Beograda, Banjaluke, Segedina i Temišvara, dok će kadetkinje na turniru predstavljati timovi Beograda, Niša, Podgorice i Temišvara.

Pored kadetskog turnira, u okviru predstojeće manifestacije biće organizovana i revijalna utakmica ’Susret generacija’ u konkurenciji veterana i veteranki.

Predsednik Organizacionog odbora turnira Dragoljub Peurača istakao je da je ovo prilika za susret nekadašnjih rukometnih zvezda Srbije i budućih šampiona.

"Turnir bi mogao da predstavlja perjanicu oporavka srpskog rukometa", naglasio je Peurača i podsetio da su srpski kadeti pre pet godina osvojili tuitule evropskih i svetskih šampiona.

On je dodao da ’Trofej Beograda’ predstavlja i uvod u seniorsko prvenstvo Evrope čiji smo domaćini 2012. godine. Pomoćnik gradskog sekretara za sport Nemanja Radović podržao je manifestaciju i izrazio nadu da će to takmičenje i dalje biti organizovano na visokom nivou.

Generalni sekretar Rukometnog saveza Beograda Svetozar Stanković naglasio je značaj ’Susreta generacija’ za dalji razvoj rukometa na našim prostorima.

"Promoter takmičenja biće olimpijski šampion iz Minhena 1972. Milan Lazarević, koji će za vreme turnira podeliti 250 lopti dečacima i devojčicama", istakao je Stanković i dodao da će Lazarević nastupiti i na revijalnoj utakmici.

Organizatori su, takođe, saopštili da će turnir biti održan u hali ’Slodes i da će ulaz biti besplatan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: