Vlada ulaže u sportske kampove

Ministar omladine i sporta Srbije Snežana Samardžić-Marković potpisala je ugovore sa predstavnicima 59 sportskih saveza u Palati Srbije.

Izvor: B92, Tanjug

Ponedeljak, 09.03.2009.

14:42

Default images

Time su precizirani uslovi organizacije kampova za perspektivne sportiste u ukupnoj vrednosti od 100,8 miliona dinara. "Glavni prioritet Strategije razvoja sporta je bavljenje mlađih uzrasnih kategorija sportskim aktivnostima", rekala je Samardžić-Marković.

Ona je istakla da finansiranjem kampova Ministarstvo ne pruža podršku samo vrhunskom sportu, već i granskim savezima u radu sa mlađim kategorijama.

"Kampovi imaju obrazovnu, zdravstvenu i socijalnu ulugu", ocenila je resorna ministarka.

Ona je izrazila nadu da će učesnici kampova u budućnosti izrasti u vrhunske sportiste - osvajače medalja na velikim sportskim događajima.

"Za Ministarstvo je važan i razvoj sporta među osobama sa invaliditetom i unapređenje uslova za njihovo masovnije bavljenje tom delatnošću", zaključila je Samardžić-Marković.

Generalni sekretar Košarkaškog saveza Srbije Predrag Bojić istakao je da je briga o mlađim kategorijama ulaganje u budućnost. On je ocenio da su uspešni samo oni savezi i sportovi koji imaju viziju i koji su okrenuti ka budućnosti.

"Košarkaški savez vodi računa o mlađim kategorijama, ulaže u rad sa njima, ali i u njihovu sportsku i socijalnu edukaciju, i to daje rezultate", naglasio je Bojić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: