Poraz Jankovićeve u polufinalu

Najbolja svetska teniserka Jelena Janković neće igrati u finalu WTA šampionata u Dohi.

Izvor: B92

Subota, 08.11.2008.

20:34

Default images

U polufinalu Venus Vilijams je pobedila našu teniserku u tri seta – 6:2, 2:6, 6:3, posle dva sata i 11 minuta igre. U nedeljnom finalu Amerikanka igra sa Verom Zvonarevom, dok Jelena Janković okončava sezonu na prvom mestu WTA liste.

Venus je potpuno dominirala u prvom setu, gde je brzo stigla do dva brejka prednosti, jelena je uspela da rivalki oduzme jedan servis-gem, ali se Amerikanka vratila na plus dva i stigla do konačnih 6:2.

Drugi set doneo je potpuno drugačiji utisak, jer je sada Jelena bila upadljivo bolja. Ona je povela 3:0, Venus je presekla seriju sa dva gema, ali je Jelena kroz veliku borbu uspela da izađe kao pobednik seta istim rezultatom.

Venus se vratila u ritam na početku trećeg seta i stigla je do brejka prednosti u trećem gemu, a prelomio je šesti gem. Tada je srpska teniserka imala čak pet brejk-lopti za 3:3, ali ih nije iskoristila, posle čega nije mogla da se vrati.

Starija sestra Vilijams je tako četvrti put pobedila Jelenu Janković u devet međusobnih duela. Sa statističke strane jedinu bitnu razliku čini devet vinera više na strani pobednice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

140 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: