Kreće Rolan Garos specijal

Izvor: B92

Četvrtak, 22.05.2008.

15:13

Default images

Ekskluzivno na sajtu B92 pokrećemo specijal vezan za drugi ovogodišnji Gren slem Rolan Garos. Sâm turnir trajaće od 25. maja do 8. juna, a za to vreme ćete na našem sportskom sajtu u okviru specijala moći da pročitate sve vesti vezane za mečeve, kao i tekstove biografija igrača, favorita, rekorda i statističkih podataka, ženski ugao, najčudnije mečeve u istoriji i mnoge druge zanimljivosti.

Na Rolan Garosu srpski tenis imaće čak sedam sigurnih predstavnika. Đoković, Ivanovićeva, Jankovićeva, Zimonjić, Tipsarević, Pašanski i Troicki su potvrđeni učesnici, Ilija Bozoljac igra kvalifikacije, dok je Dušan Vemić poražen u drugom kolu.

Na turniru u Francuskoj u muškoj konkurenciji protekle tri godine dominantan je bio Rafael Nadal, dok se zbog promenljive situacije u vrhu svetskog tenisa ove sezone očekuje nešto neizvesnija završnica turnira, gde i Novak Đoković i Rodžer Federer imaju dobre šanse da uzdrmaju presto "kralja šljake". U ATP trci za ovu godinu i dalje prednjači svetski broj tri Đoković, sa 521 bodom, dok Rafael Nadal ima 510, a Rodžer Federer 360 bodova.

U ženskoj konkurenciji osvajačica Žistin Enan objavila je povlačenje iz tenisa, te su srpske teniserke Ivanović i Janković, svetski broj dva i tri, dospele među glavne favorite za osvajanje. Ana Ivanović je prošle godine poražena u finalu. U ženskoj WTA trci prva je Marija Šarapova sa 2255 bodova, druga je Jelena Janković sa 2050, dok se Ivanovićeva sa 1671 bodom nalazi na četvrtom mestu, tik iza Serene Vilijams, koja ima 1675.

Rolan Garos igra se za ukupni nagradni fond od 15 miliona 576 hiljada evra, gde će i muškarci i žene biti plaćeni isto. Pobedniku će pripasti milion evra i hiljadu ATP bodova, dok će finalista dobiti 700 bodova i 530 hiljada evra.

Specijal možete pratiti ovde.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: