Klubovi za NLB ligu

Izvor: B92, Sportski žurnal

Sreda, 19.03.2008.

11:46

Default images

Sastanak čelnika našeg Saveza sa rukovodiocima klubova koji učestvuju u NLB ligi nije doneo ništa senzacionalno, ali je napravljen određen pomak u stavu prema NLB lige. To praktično znači da će pet najuspešnijih srpskih timova i naredne godine igrati u regionalnom takmičenju.

Problemi sa kojima se suočava naša košarkaš zbog učešća najboljih ekipa u regionalnoj ligi su prepoznati i oko njih je postignut dogovor, pa će se u budućnosti oko njihovog rešavanja zauzimati zajednički stav. To bi trebalo da donese zaštitu interesa srpske košarke.

Sastanku u Kući košarke prisustvovali su Dragan Kapičić, Predrag Bojić, Dušan Ivković, Dragiša Vučinić, Borislav Stanković, Tihomir Bubalo, Dragan Todorić, Igor Žeželj, Miodrag Babić, Nebojša Čović, Ratko Radovanović, Zoran Jovčić, Predrag Svilar i Zoran Živković, a novo zasedanje zakazano je za ponedeljak.

„Razgovarali smo vrlo ozbiljno i prijateljski. Mislim da je sastanak bio konstruktivan, ali na tome se nećemo zaustaviti. Locirani su svi problemi i akcentovano je ono što je u ovom momentu ključno. Usredsredili smo se na stvari koje direktno utiču na razvoj ili stagnaciju naše košarke i upravo u tom pravcu ćemo delovati“, rekao je Kapičić.

Nezvanično se saznaje da će stav našeg Saveza i srpskih klubova za početak biti izmena kalendara takmičenja u regionalnoj ligi, jer će samo na taj način naš nacionalni šampionat dobiti na značaju. Evidentno je da je prohodnost NLB lige ka evrokupovima trenutno najjači argument za učešće, jer Srbija trenutno ima samo jedno mesto u Evroligi i jedno u FIBA Evrokupu.

„Pre pet godina sve je bilo lakše i jednostavnije rešavati, ali nije na meni da sudim zašto neke stvari nisu učinjene. Situacija je trenutno takva kakva je i moramo da se prilagođavamo“, zaključuje Kapičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: