Kidnapovan brat Džozefa Joba

Izvor: B92

Nedelja, 06.07.2008.

21:27

Default images

Brat nigerijskog reprezentativca i člana Evertona Džozefa Joba otet je u nedelju u Nigeriji. Norum Jobo kidnapovan je u ranim jutarnjim satima u jednom hotelu u gradu Port Harkort, na jugoistoku najmnogoljudnije afričke države. Tu informaciju je potvrdila i predstavnica za štampu lokalne policije, a za sada se porodici niko nije javio, niti je tražen otkup. Prema njenim rečima u toku je istraga u hotelu, u kojem je Jobo kidnapovan.

"O detaljima istrage za sada ne mogu da govorim. Otmičari se nisu javili, a javnost će biti obaveštena čim se do desi", rekla je Rita Inoma Ebi.

U saopštenju Everona navodi se da se Džozef Jobo trenutno nalazi na odmoru u Lagosu i da će klub uraditi sve što može da pomogne svom fudbaleru.

U Nigeriji su otmice poznatih ličnosti ili članova njihove najuže podoce veoma česte i sve se po pravilu završavaju plaćanjem otkupa.

Posebno je problematična jugoistočna oblast Delta, gde često bivaju kidnapovani i strani radnici, koji u tom delu zemlje rade na naftnim bušotinama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: