Kanađani bez greške, VB ili Švedska

Kanađani su sa stopostotnim učinkom završili prvu fazu takmičenja u karlingu u Vankuveru. Pored domaćina za medalje će se boriti Norvežani i Švajcarci.

Izvor: B92

Sreda, 24.02.2010.

02:11

Default images

Poslednje kolo prvi favoriti turnira, Kanađani, odradili su rutinski, savladavši Kinu rezultatom 10:3 pa su svetski prvaci i branioci olimpijske titule sa devet pobeda stigli do polufinala. Selekcija Velike Britanije, u stvari Škotske, svetskog vicešampiona, u poslednjem kolu je porazom od Norvške stigao do plej ofa sa Šveđanima.

Norvežani, olimpijski pobednici iz Solt Lejk Sitija, zauzeli su drugo mesto, a presudila je greška najboljeg britanskog igrača, Dejvida Mardoka.

Mardok, svetski šampion, pokušaće da u 'razigravanju' sa Šveđaninom Nilasom Edinom obezbedi svom timu nastup u polufinalu. Bolji iz tog duela, odnosno njegova ekipa, sastaće se u polufinalu sa Kanađanima.

Kanađani su, inače, prva selekcija koja je od povratka karlinga u olimpijski program uspela da prvu fazu takmičenja završi bez poraza.

Šveđani su savladali Dance, a Švajcarci Francuze.

tabela posle prve faze:
1. Kanada ...... 9 ... 9 0
2. Norveška ...... 9 ... 7 2
3. Švajcarska ...... 9 ... 6 3
4. Švedska ...... 9 ... 5 4
4. Velika Britanija ...... 9 ... 5 4
6. Nemačka ...... 9 ... 4 5
7. Francuska ...... 9 ... 3 6
8. Kina ...... 9 ... 3 6
8. Danska ...... 9 ... 2 7
10. SAD ...... 9 ... 2 7

polufinale, 25. feburar
Kanada - Švedska ili Velika Britanija
Norveška - Švajcarska

finale i meč za treće mesto igraju se u subotu, 27. februara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: