Lange i Kuske odbranili titulu

Nemci Andre Lange i Kevin Kuske u Vankuveru su odbranili titulu olimpijskih šampiona u bobu dvosedu koju su pre četiri godine u Torinu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.02.2010.

03:53

Default images

Aktuelni šampioni i u bobu četvorosedu, Lange i Kuske, su prvi deo svoje misije obavili uspešno trijumfom u vremenu 3:26.65 minuta. Drugo mesto, sa zaostatkom od 22 stotinke zauzela je još jedna nemačka posada u sastavu Tomas Floršic i Ričard Adjeli, dok su bronzu osvojili Rusi Aleksandr Zubkov i Aleksej Voevoda.

Lange i Kuske, koji dominiraju takmičenjem u bobu u poslednjih nekoliko godina, su pre duple krune u Torinu trijumfovali i u Solt Lejk Sitiju u četvorosedu. Nemci su u Vankuveru u vođstvo došli posle druge trke, a potom ga nisu ispuštali, dok su njihovi rivali imali pojedine teškoće.

"Kada sam počeo da se bavim ovim sportom pre 17 godina nisam uopšte razmišljao o ovakvoj pobedu. Da mi je tada neko rekao da ću osvojiti četiri zlatne medalje rekao bih mu da je glup. Ali, još nije gotovo, tek treba da dobijem svoju medalju", rekao je Lange, koji je, takođe, objavio da će se povući po završetku Igara u Vankuveru.

Takmičenje u bobu četvorosedu kod muškaraca, u kojem će učestvovati i srpski tim koji će predvoditi pilot Vuk Rađenović, na programu je u petak i subotu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: