Ustjogov doneo novo zlato Rusiji

Rus Jevgenij Ustjogov trijumfovao je u bijatlonskoj trci na 15 kilometara masovnim startom i doneo svojoj zemlji drugo zlato na Olimpijskim igrama u Vankuveru.

Izvor: B92

Nedelja, 21.02.2010.

20:46

Default images

Ustjogov je do najvećeg uspeha u karijeri na poslednjem muško individualnom bijatlonskom takmičenju u Vankuveru došao u vremenu od 35:35.7 minuta i bez promašaja. Srebrna medalja, sa deset i po minuta zaostatka i tri promašena hica, pripala je Martinu Forkadu iz Francuske, dok se na treći stepenik pobedničkog postolja popeo Slovak Pavol Hurajt.

Od starta je poveo Austrijanac Zimon Eder, ali je zbog dva promašaja u prvom gađanju u stojećem stavu izgubio priključak, dok je kontrolu preuzeo Hurajt ispred Ustjogova i dvojice olimpijskih šampiona iz Vankuvera Šveđanina Bjorna Ferija i Vensana Žaja iz Francuske.

Između trećeg i četvrtog gađanja Ustjogov se ustalio u vođstvu, ali nije uspeo da ostvari veliku prednost. Odluka o zlatu pala je u poslednjem gađanju kada je Feri imao dva promašaja, a Žaj samo jedan. Pored Ustjogova jedino je Hurajt takmičenje završio bez promašenog hica, a bez srebra je ostao kada ga je Forkad pretekao na putu do cilja.

Veliki favorit pred početak Olimpijskih igara Norvežanin Ole Ejnar Bjorndalen je na nedeljnoj trci jurio 11. medalju na Igrama, ali je loše gađao. Bjorndalen je imao sedam promašaja i trku je završio kao 28.

Jedini takmičar koji je do sada uspeo da osvoji više olimpijskih medalja na Zimskim igrama od Bjorndalena je njegov sunarodnik Bjorn Deli, koji je osvojio ukupno 12. Bjorndalen će poslednju šansu za medalju u Vankuveru imati u petak, za kada je zakazana štafeta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: