Marčelo Lipi: "Potcenili smo SAD"

Italijanski selektor, Marčelo Lipi, priznao je da je njegova ekipa potcenila Amerikance u utakmici koja je završena rezultatom 1:1 u subotu u Kajzerslauternu.Posle ovog remija, sve ekipe iz grupe E imaju priliku da se plasiraju u osminu finala svetskog prvenstva. „Azurima“ je sada  potreban bod u utakmici poslednjeg kola protiv Češke.

Izvor: Zoran Panjkoviæ

Ponedeljak, 19.06.2006.

16:14

Default images

“Posle pobede nad Ganom, mislili smo da će biti lako sa Amerikancima. Međutim, umesto pobede, pokvarili smo sebi dan, ali smo još uvek u poziciji da plasman u osminu finala pronađemo u duelu sa Češkom. Ovo je veoma jaka grupa, a naš duel sa SAD je to i potvrdio“, rekao je Lipi.

On je dodao kako se posle utakmice „osetilo nezadovoljstvo u ekipi, jer su igrači svesni da nisu pružili ono što se od njih očekivalo“. Međutim, italijanski selektor smatra da čak ni pobeda protiv Amerikanaca ne bi „azurima“ garantovala plasman u naredni krug.
“Imali bi, svakako, manje problema, ali trka za prvim mestom u grupi, ne bi bila završena. Čelna pozicija i dalje zavisi od nas samih“.

Lipi priznaje da je nameštanje rezultata u Italiji i skandal koji je potresao zemlju, uticao i na same igrače i njihov odnos prema igri na Mundijalu:
“Ne želim da tražim opravdanje za igru protiv Amerikanaca, ali primećujem tenziju u ekipi poslednjih nekoliko meseci. Ipak, poručio bih naciji da veruje u ove momke, jer  nameravamo da se plasiramo u osminu finala. Ne očekujemo da ćemo dominirati u svakoj utakmici, jer to nije moguće. Mi nismo roboti. Naši navijači moraju da shvate da ćemo imati i uspone i padove i da su oni sastavni deo igre “.

Utakmica Češka – Italija, igra se u Hamburgu, 22. juna. Ako pobede Čehe ili odigraju nerešeno, a Gana ne pobedi SAD, Italijani će osvojiti prvu poziciju u grupi E.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: