NLB: Partizan u Novom Mestu

Košarkaši Partizana igraju protiv Krke u Novom Mestu (utorak, 20h), u utakmici 14. kola regionalne NLB lige.

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.12.2008.

21:53

Default images

Ekipa Duška Vujoševića nalazi se u seriji gostovanja, a ovo će joj biti poslednja utakmica u 2008. godini. Partizan je u prošlom kolu savladao Bosnu u Sarajevu, a nakon Novog Mesta "crno-beli" će početkom naredne godine gostovati i u Zadru. Branilac titule nakon 13 utakmica imaju samo jedan poraz, i nalazi se u sličnoj situaciji kao i prošle sezone.

„Kod nas se stvarno akumulirao veliki umor. U četvrtak je bila utakmica u Madridu sa Realom, posle toga pravi evroligaški meč sa Cibonom. Potom putovanje za Milano, utakmica u sredu, potom dolazak u Sarajevo i sada u Novo Mesto“, rekao je trener Partizana Duško Vujošević.

Ipak, posle duela sa Krkom, „crno-beli“ će imati malo vremena da se odmore, barem od teških putovanja.

„Kalendar se ukrstio kada su upitanju takmičenja u Euroleague i NLB ligi, tako da se nadamo da ćemo i poslednju utakmicu u godini uspeti da dobijemo i da se niko neće povrediti. Posle toga ćemo imati nešto više vremena za odmor. Mnogo smo umorni od putovanja. Potrudićemo se da pobedom u Novom Mestu stavimo tačku na uspešnu polusezonu, a onda ćemo igračima dati nekoliko dana da predahnu“, komentar je Duška Vujoševića.

Sa druge strane, ekipa Krke je u prošlom kolu ubedljivo poražena u Železniku od FMP-a. Krka posle 13 kola ima skor 4-9 i 13. je na tabeli.

„Protivnik tako zvučnog imena nam ove nedelje nikako ne odgovara. U nedelju smo se vratili iz Beograda, praktično nismo imali vremena za pripremu utakmice. Partizan ima dugu klupu, i zato očekujem visok ritam igre. Ako ponovimo nastup iz prve utakmice, kada smo sve vreme bili ravnopravni, možemo da se nadamo dobrom ishodu“, rekao je pred duel sa Partizanom Davor Marcelić.

U ekipi Krke neće biti Stanka Sebiča zbog povrede.

„Sebič će nedostajati u rotaciji, novajlija Alijevas je potrebno još neko vreme da upozna naš način igre, nauči akcije i naviknre na njih. Sigurno je veliko pojačanje“, smatra Marcelić.

Duel u Novom Mestu počinje od 20 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: