Jokić: Mi kad 'gazimo', lopta leti na sve strane

Nikola Jokić pružio je partiju karijere u pobedi Denver Nagetsa nad Orlandom.

Izvor:

Utorak, 17.01.2017.

13:07

Jokić: Mi kad 'gazimo', lopta leti na sve strane
Getty Images

Joka je za 35 minuta na parketu zabeležio 30 poena, 11 skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte, uz sjajne procente šuta.

"Stvarno dobra igra i važna pobeda za nas... Dobro smo se kretali, otvarali prostor, pasovi su bili tečni. Zaista smo odigrali dobro. Čini mi se da, kako duže igramo zajedno, da igramo sve bolje. To se može primetiti u poslednja dva meča, koja su možda i dva najbolja ove sezone. Moramo da nastavimo da igramo na ovaj način jer nam on donosi pobede", kaže Jokić.

Jedan od novinara u Denverovoj svlačionici konstatovao je da su i ostali visoki igrači u ekipi iz Kolorada počeli da igraju raznovrsnije, pre svega prilikom dodavanja, smatrajući da je to upravo Nikolina zasluga.

"Ako zaista tako utičem na njih onda sam presrećan. Sviđa mi se, kada napadamo, da lopta samo leti s jedne na drugu stranu jer je to teško braniti", istakao je Jokić.
Getty Images
Mlađani Somborac igra sve bolje i bolje iz meča u meč, posebno od kada je dobio prednost u petorci u odnosu na Jusufa Nurkića, ali kaže da ne oseća promenu u pristupu protivničkih igrača kada ga čuvaju.

"Meni je osećaj i dalje isti, čini mi se da nemaju neku posebnu taktiku za mene. Što se mene tiče, sve je isto".

Srpski reprezentativac šutirao je sa 68,4 odsto uspešnosti za dva (13/19), odnosno sa 50 odsto uspešnosti za tri (1/2), a sa novinarima se našalio rekavši da je većina njegovih šuteva uglavnom polaganje.

"Imao sam dobre procente šuta, ali su, opet, svi moji šutevi uglavnom polaganja. Šalu na stranu, uvek se trudim da se što više krećem, da ostanem otvoren, kako bi saigračima omogućio da me što lakše pronađu. Upravo to se dogodilo protiv Orlanda. Svi smo odigrali veoma dobro, Emanuel (Mudiaj) je imao 13 asistencija, Vilson (Čendler) je igrao iako je bio bolestan... Sve u svemu, samo da nastavimo ovako i sve će biti kako treba", zaključio je Jokić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: