Ponedeljak, 02.03.2015.

22:22

Smejali su se Hardenu, a sada...

Pre manje od godinu dana mnogi su se smejali zvezdi Hjuston Roketsa Džejmsu Hardenu kada je rekao da je najbolji igrač u NBA, a sada mu titula MVP pristaje.

Izvor: JT

Default images
Èirlidersice Hjustona (Beta/AP Photo/Pat Sullivan)

Harden ove godine briljira u dresu tima iz Teksasa, koji je trenutno treći tim na ’Zapadu’, a velike utakmice su te koje ga posebno motivišu.

To je posebno bilo evidentno u nedelju uveče, kada su njegovi Roketsi pobedili Klivlend Kavalirse, predvođene Lebronom Džejmsom sa 105:103 posle produžetka, a Harden je ispraćen povicima: „MVP, MVP“.

Osećaj je sjajan. Takve trenutke sanjate, posebno kada znate koliko ste vredno radili da biste doveli sebe u takvu poziciju. Jednostavno, to prihvatam i uživam“, istakao je Harden.

Duel sa Džejmsom bio je poseban izazov za Hardena, a taj trenutak došao je u poslednjoj četvrtini i produžetku utakmice. Lebron je te večeri imao 20 promašaja iz igre i ne samo to, promašio je sedam od svojih osam poslednjih slobodnih bacanja, uključujući ona četiri sekunde pre kraja, koja su mogla njegovom timu da donesu trijumf.

Znao sam da me to čeka u nekom trenutku utakmice. Naravno, želeo sam to. Kada dobijete priliku da igrate protiv jednog od najboljih igrača na svetu, jednostavno morate da iskoristite takvu priliku“, naglasio je Harden. Ranije se činilo da Harden igra samo za sebe, ali je ove sezone došla promena i to svi osećaju, a glavni utisak je da su Roketsi konačno postali tim.

Rastemo kao tim. Na početku sezone nije sve bilo lako i nismo znali kako da se izvučemo iz te situacije. Ali, promenili smo se, počeli smo da verujemo jedni u druge“, kaže Harden, „Volimo velike utakmice, u kojima je svaki posed važan. Kada je utakmica za oba tima kao u plej-ofu. Spremni smo za to. Svaka utakmica je za mene prilika da pokažem svoj stav. Na terenu želim da se dokažem. Ove utakmice su kao ulični basket, odrastao sam igrajući ovakve mečeve“.

Sa Hardenovim stavom se slaže i legenda Roketsa Hakim Olajdžuvon, koji ističe da je američki košarkaš zaslužio da ponese titulu najkorisnijeg igrača lige.

Svaki put kada gledate Hardena kako igra, gledate istoriju. On na terenu uvek radi nešto spektakularno. Svake večeri najbolji defanzivni igrač protivničkog tima mora da ga čuva, a plan tog tima je da ga zaustavi. Ali, on uvek nađe način da bude efikasan i daje Roketsima šansu da pobede svakog puta. Zbog toga je definitivno MVP“, naglasio je Olajdžuvon.

Harden od početka sezone prosečno beleži 27,1 poena, 5,8 skokova i 6,9 asistencija po utakmici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nešto se sprema... Bunkeri i rovovi na granici?

Poljska je počela da postavlja još veći broj metalnih barijera duž svoje granice sa Belorusijom kako bi odvratila nelegalnu migraciju i planira da ojača granicu sa Rusijom, saopštilo je danas poljsko Ministarstvo odbrane.

19:38

9.5.2024.

22 h

Podeli: