Lav u Kavsima za Viginsa i Beneta!

Minesota Timbervulvsi pristali su da trejduju Kevina Lava Klivlend Kavalirsima u zamenu za najbolje pikove sa poslednja dva drafta.

Izvor: JT

Četvrtak, 07.08.2014.

17:25

Default images

Kako prenosi Yahoo Sports, na drugu stranu, u Mineapolis, krenuće Endru Vigins i Entoni Benet, a Vulvsi će dobiti i zaštićenog pika iz prve runde drafta 2015. godine.

Trejd, međutim, neće moći da bude kompletiran pre 23. avgusta, zbog pravila NBA lige da ruki ne može da bude trejdovan mesec dana pošto potpiše ugovor, kakav je slučaj sa Viginsom.

O trejdu između Kavalirsa i Timbervulvsa spekulisalo se već nedeljama, od povratka Lebrona Džejmsa u Klivlend. ESPN prenosi da je Lav bio zaintrigiran mogućnošću da igra uz Džejmsa, saigrača iz reprezentacije. Od toga ga nije odvratila ni činjenica da Džejms ima ugovor sa Kavalirsima samo za dve sezone, uz opciju da sledeće godine već može da postane slobodni agent.

Vlasnik Timbervulvsa Glen Tejlor još prošlog vikenda je najavio da je trejd Lava vrlo verovatan 23. ili 24. avgusta, što se podudara sa prvim danom kada Vigins može da napusti Kavalirse.

Vigins je, inale, u nedelju rekao da samo želi da igra za klub koji ga želi kada je upitan o neizvesnoj budućnosti u Kavalirsima. Prvi pik sa ovogodišnjeg drafta je potpisao ruki ugovor sa Klivlendom, vredan oko pet i po miliona godišnje.

Iako bi Kavalirsi želeli da zadrže Viginsa, ali je to nemoguće ako žele Lava. Američki mediji ističu da je krilni centar Timbervulvsa idealan saigrač za Džejmsa, oko kojeg Kavalirsi grade tim, zbog njegovih sposobnosti, odnosno sjajnih skokova, pasova i dobrog šuta.

Sa Lavom, Kavalirsi će sigurno biti favorite za osvajanje ‘Istoka’, što je Klivlendu pošlo za rukom samo jednom tokom Džejmsovog sedmogodišnjeg boravka.

Lav je prošle sezone imao 26,1 poena, uz 12,5 skokova po utakmici, ali Timbervulvsi nisu uspeli da se plasiraju u plej-of. Bio je treći najkorisniji igrač u NBA ligi, iza Kevina Durenta i Džejmsa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

82 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: