Četvrtak, 07.08.2014.

17:25

Lav u Kavsima za Viginsa i Beneta!

Minesota Timbervulvsi pristali su da trejduju Kevina Lava Klivlend Kavalirsima u zamenu za najbolje pikove sa poslednja dva drafta.

Izvor: JT

Lav u Kavsima za Viginsa i Beneta! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

82 Komentari

Sortiraj po:

samo za jeremiju

pre 9 godina

@ jeremija
U pravu si kada kažeš da ljudi mogu da budu isključivi prema Jordanu, ali… u košarkaškom smislu Jordan je vrlo blizu vanzemaljske razine. Pomenuo si njegove ulaze: usporedi samo npr. ko je njemu stajao na putu do koša (Olajuwon, Robinson, Ewing, Shaquille, McHalle, Parish, Lambier, Mourning, Mutombo, Barkley, Malone, Kemp…), a ko LBJ-u (Shaquille, Duncan, Howard, Garnet, još neko?). Nadalje, netom završena sezona pokazuje je da Lebronova obrana u padu (vidi npr. statistiku blokada): i odokativno se moglo videti da su mu reakcije u obrani bile sporije nego pre, posebno u finalu protiv Leonarda. Možda je to problem motivacije (s kojom Jordan nikada nije imao problema) ili ga već lagano nagriza umor/godine (što se kod Jordana, bar kada je u pitanju play-off, nije primećivalo). A da je bolji timski igrač od Jordana onda bi valjda u finalima protiv Dalasa i Spursa povukao svoj tim do maksimuma. Jordan je pravi timski igrač jer je u svim kritičnim momentima uz svoju dizao i igru čitave momčadi, dok kod Lebrona to nije slučaj.
Što se tiče trejda, Cavsi su konačno, makar i na papiru, napravili momčad za titulu, i to tek kad se Lebron odlučio igrati generalnog menadžera. Prigovori da će odbrana s Loveom biti propusna, apsolutno su nebitni u kontekstu kada u timu imate dvojicu od pet najboljih napadačkih opcija u celoj ligi. A osim toga, neka se samo pogleda s kakvim je to obrambenim veličinama u reketu Lebron osvojio dosadašnja dva naslova.

Jeremija

pre 9 godina

Nikada nisam ni tvrdio da je Lebron bolji igrač od Džordana, samo ne volim tu isključivost tipa niko nikad neće biti kao Majkl, on je vanzemaljac, Bog i šta ti ja znam šta još...Sačekajmo da Džejms završi karijeru pa ćemo da vidimo gde se ko nalazi. Čitajući ovde komentare stiče se utisak kao da se poredi Džordan i Branko Lazić, a ne LBJ. Razlika između Majkla i Lebrona uopšte nije toliko drastična koliko je mnogi predstavljaju, sigurno je da ga Lebron neće stići u kategoriji najbolji strelac NBA(Majkl je to bio čak 10 puta), ali ne bih se kladio da na kraju karijere Džejms neće dogurati do 6 titula iako će biti jako teško. Mislim da će imati više MVP priznanja(fali mu još jedan da se izjednače). Po mom mišljenju, Lebron ima bolji pregled igre, pas i asistenciju, ima bolji šut(iako se mnogi neće složiti ali brojke ne lažu,recimo šut za 3 poena ),bolji je timski igrač, dok je Majkl imao bolji ulaz, imao je taj ubilački instinkt, jaču želju za pobedom i nije imao potrebu da se svima dopadne, što mu je tokom karijere više pomoglo nego odmoglo. Džordan jeste davao više poena ali je imao i 3 šuta više po meču, što nije malo. Uz to, Lebron je jedini igrač za koga znam u istoriji NBA da već 9 godina konstantno popravlja svoju igru i brojke, recimo procenat šuta iz igre mu raste već 9 godina zaredom, što ne verujem da je ikome pre njega uspelo. Ne bi me čudilo da tako nastavi i narednih par sezona.

Extream

pre 9 godina

Pre svega da se osvrnem na pljuvanje po Jordanu i tome da ne bi mogao nista bez Pipena i Rodmana. Jeremija, kad vec gledas statistiku, mogao bi da pogledas i ko je tada bio konkurencija Chicagu na istoku, Boston i Detroit, ubitacno dobre ekipe, koje bi i u danasnjoj kosarci razvaljivale sve rivale. A sa kakvim se to velikim timovima kraljica borila da uzme Istok? Kad vec gledas kosarku kroz statistiku, pogledaj celu sliku i ne tumaci selektivno kako ti odgovora. Inace meni je u istoriji kosarke omiljeni igrac Magic Johnson, da ne bude da sam zaludni fan Jordana, ali sve sto je Jordan uradio, LBJ nece moci da dostigne pa makar odigrao jos 20 sezona.
Sto se tice transfera ocekujem da ce CLE ostati praznih ruku (prsten ponovo SAS), a pitanje je da li ce pobediti i Bullse u finalu istoka (ako Rose uspe da izgura sezonu bez povrede). A od MIN ocekujem za par godina ako nastave da rade na unapredjenju tima da budu izrazito ozbiljna ekipa u ligi (slicno ocekujem i od PHI mada su im potezi zadnjih par godina izrazito kockarsi, ali ako se sloze kockice bice jezivo dobra ekipa). Bennett nije los igrac, naprotiv, usao je u sistem gde kao prvi pik izigrava epizodistu, zato je i stagnirao. Slicno bi bilo i sa Wigginsom. Tako da je ovde MIN potencijalno dobila 2 izuzetna igraca u perspektivi, ako ih Saunders isforsira kao nosioce igre, za igraca koji je izgradjen ali koji bi ih napustio sledece sezone...

the_un4given

pre 9 godina

Razlog ovog trejda je uzimanje titule odmah u prvoj sezoni. Sto i nije tako cudno s' obzirom da veliki rodoljub gotovo sigurno ne bi bio u istom timu i naredne sezone bez prstena :D

koca

pre 9 godina

Pa gde ce Lebron sam sa samo jos jednim All Star igracem Irvingom da igra? Dok ne bude cela All Star petorka on ne izlazi na parket. Branite ga klinci koliko hocete ali ovakav kukavicluk pre nije postojao u NBA i zato mi se gadi. Pa dodajte i mene tom sastavu da se hvalim kako sam osvojio prsten. Njemu nisu bili dovoljni Vejd, Bos, Alen i ceo taj dream team i cim prve sezone nije osvojio titulu trazi novu grupu All Star igraca da proba sa njima. Dzordan dobije temperaturu 39, zgrabi loptu i dobije sam Melouna, Stoktona i Hornaceka. A saigraci bili Brown, Buechler, Caffey, Dele, Harper, Kerr, Kukoc, Longley, Parish, Pippen, Simpkins, Steigenga, Wenington, Rodman. Ne stavljajte vise u istu recenicu ta dva igraca.
(zar je iko ocekivao drugacije?, 07. avgust 2014 18:00)


pipen, rodman, ker, kukoc pa na sve to dzordan...pa reci mi kako ovo nije all-star petorka....to sto oni nisu dosli do tog medijskog sjaja, nije zbog njihovih ogranicenja ili nedostatka talenta i kvaliteta, vec zbog prepumpavanja kulta Dzordana, koji je ligi iz komercijalnoh razloga itekako odgovarao kao takav...ti momci su bili po svim standardima vrhunski igraci, koji su zavrsavali ogroman posao i za tim i za samog Dzordana i porediti takve legende sa Lav-om i Irvingom, koji jesu potencijali, ali daleko od statusa i kvaliteta koji su ovi igraci imali, je krajnje neumesno..
Cak su i Harper, Parish i Longley odradjivali jako korektan posao i imali dosta utakmica u rukama...

ovo sto lebron danas ima u klivlendu nije ni za prineti ekipi bulsa iz 96,97,98....i prestanimo sa tom pricom o lebronu kao nekom prerazmazenom igracu, jer cinjenice na terenu i van njega govore protivno. Ako se ne mozemo sloziti ko je najbolji ikada, MJ..KB..LBJ, sigurno mozemo se sloziti da najmanji ego, i najvecu ljudskost, humanost i timski duh ima ovaj poslednji..

narsil

pre 9 godina

Prvi favoriti za titulu se nalaze na Zapadu i ime im je San Antonio Spurs. Klivlend nije prvi favorit ni na Istoku, gde Bullsi sa ojačanim rosterom i konačno ofanzivnoo rešenim problemima, čine prvog favorita. San Antonio ima najbolji roster, najdublju klupu, igrača MVP potencijala (Lenard) i najboljeg trenera. Ne znam kako ste uspeli od Klivlenda sad da napravite prvim favoritom, a Sparsi odučavali od košarke celu ligu prošle sezone.

rouz či

pre 9 godina

Čikago ove godine osvaja titulu. Startna petorka |Rouz, Batler, MekDermot, Gasol, Noa| a klupa |Taž, Mirotić, Hajnrik, Snel, Danlivi, Bruks, etc.| Rouz u nikada boljoj formi, Batler jedan od najboljih bek-šutera u ligi, MekDermot ruki koji je zablistao u letnjoj ligi, Gasol ključni i ujedno najkorsiniji igrač Lejkersa prošle sezone i naravno defanzivni igrač godine Žoakim Noa! Klupa takođe kida, svaki igrač za sebe. Ko prati, zna o čemu pričam.

nebojsa

pre 9 godina

Jasno je da je Klivlend mijenjao budućnost za sadašnjost kao što neko u komentarima reče.E, sad to nije ni za pohvalu , a ni za kritiku jer je to njihov izbor, samo što mislikm da je ovo pogrešna sadašnjost jer onakav San Antonio se ne može pobijediti pa da igra i ol-star ostaktka lige protiv njih.Samo je pitanje da li ce oni držati nivo od pr. godine, a ja mislim da hoce , ove godine sigurno , a možda i naredne.

vlade

pre 9 godina

i zaboravih da dodam.. dinastije su bile u bar 6-7 klubova pre 20-30 godina! igra čikago sa bostonom a tamo lerry bird i mekhejl.. pa za dva dana detroit i loši momci.. pa za dva dana seattle sa pejtonom koji ima 10 sezona za redom oko 20ppg i oko 9apg.. pa koji to play u nba danas može? plus kemp sa njim.. pa prekosutra lakersi sa medzikom, vortijem i naravno, vladeom.. pa hjuston sa olajdzuvanom, njujork sa juingom, sas sa robinsonom.. finiks i barkley.. igraju finale '94 hjuston i njujork, olajdzuvan na juinga, ne smeš bre u reket da krocis pored njih dvojice.. pa onda orlando sa šekom i penijem, za dve sezone posle koledža - bum finale! to je bio nba, danas se timovi utrkuju ko će da dovede trojicu all star igrača da bude konkurent za titulu! pre su igrači igrali u istom klubu 10 godina da dovedu svoj tim do finala.. i naravno, da ne zaboravim jutu džez, poštar i rambo.. najbolji tandem bez prstena.. ta juta bi u zadnjih 5 godina sigurno uzela prsten, a tada im je trebalo 10 i kusur da stignu do finala da se nadmeću sa mj23..

samo za jeremiju

pre 9 godina

Pre nego što je došao Rodman, imao je Jordan već tri titule (1991-1993) i to uz pomoć Pippena (koji je do '93 odigrao dve All-star utakmice), Horacea Granta i B.J. Armstronga (jedinu all-star utakamicu u životu odigrali 1994. nakon Jordanovog penzionisanja), Billa Cartwrighta (koji je do '93 odigrao jednu i jedinu all-star utakmicu u životu - 1980!), a ostatak rostera činili su (1993), Scott Williams, Stacey King, John Paxson, Rodney McCray, Will Perdue, Trent Tucker, Darrell Walker, Corey Williams, Ed Nealy, Joe Courtney, Jo Jo English, Ricky Blanton. Ako gledaš KONTEKST u kojem je Jordan uzeo prve tri titule, osvojio ih je sa igračima koji su dotad uboli ukupno 3 all-star susreta (premda pojavljivanje na all-staru i ne mora uvek biti pravo merilo vrednosti nekog igrača) . Nije upitno da je Jordan uzeo titule uz njihovu pomoć, ali titule Bullsa iz tog vremena pre svega su rezultat Jordanove neprevaziđene razine igre, igračkog sazrevanja i nepokolebljive volje za uspehom te rasta Bullsa kao franšize. Naposletku, nitko od spomenutih igrača nije osvojio prsten bez Jordana, osim Granta kome je to pošlo za rukom 2001. u Lakersima, uz Shaquillea, Brayanta, Horrya i Fishera.

nčf

pre 9 godina

na istoku ništa novo... svake godine se sve što valja zgura u max dve ekipe, pa očas posla stignu do finala... a onda džejms 'hara'...

vlade

pre 9 godina

samo jedan komentar vezan za džordana i džejmsa.. uzaludno ih je porediti.. drugačija je košarka tada bila.. danas je fizički naprednija, finansijski isplatljivija, ali tada je bila mnogo interesantnija i imala je dušu! ej.. lebron ima šansu da prestigne mj23 samo po broju mvp zvanja, jer sem durantule, nema realno konkurenciju.. a majkl je imao mnogo veću i uzeo ih 5.. a zašto mislim da će samo po mvp zvanjima prestići majkla.. pa lebronu fale čak 4 prstena da bi ga po titulama stigao! a izgubio je tri finala.. džejmsu su potrebne kockice da se sklope oko dovođenja igrača, a koga je imao majkl? sam je uz pomoć pipena napravio od čikaga čudo! i kada je došao fil džekson za trenera, niko nije mogao da ih skine 6 godina! majkl je u čikagu stvarao dinastiju! a džejms.. ide iz kluba u klub.. prema tome.. ko nije gledao uživo čikago i nba ligu koja je imala dušu, nemoj da veliča džejmsa! majkl je bio lider, ni jedno finale nije izgubio! ovom drugom, malo, malo, stegne se ruka! a tada si imao za protivnike boston, lakerse, detroit, portland, hjuston, njujork, indijanu.. koga je džejms imao za ozbiljnog rivala za ovih deset godina osim sa i lakersa? poštujem džejmsa, ali mj23 je kralj! za uvek..

Slobodan

pre 9 godina

@Jeremija,kaze-Prijatelju, tvome idolu Džordanu su trebala dva hall of fame igrača da bi počeo da osvaja titule, tako da ne vidim da je na tom polju nešto uspešniji od Lebrona. Dok mu nisu došli Pipen i Rodman, nije mogao ni da prismrdi tituli!
Dragi Jeremija kad si toliki znalac treba da znas da je Rodman dosao tek u sezoni 1995-96 ,znaci nije pomogao MJ-u oko prvih TRI titula!Inace nisam MJ ov fan po meni najbolji igrac svih vremena je bio i ostao Medzik !!!!

Neznalica

pre 9 godina

@bar ti je prikladan nick

Kakav Ker? Dečko o čemu ti pričaš? Da li ti se nešto priviđa? Čemu se ti smeješ? Niko nije spominjao nikakvog Kera. Uzmi sada opet lepo pročitaj komentar, ali pažljivo, pa se ponovo javi da objasniš kako si strpao Hornaseka u priču o superstarovima. Bar to za početak.

A onda objasni kako su to prosečni saigrači bili Rodman, Pipen i Kukoč. Usput budi rečeno ova prva dvojica će sigurno ući u Hall of Fame, ako uopšte znaš šta to znači.

Nakon toga objasni po čemu je Boš to veći igrač od Rodmana?

aca Umc

pre 9 godina

ne bih se slozio da je ovo los potez Kavsa. Nije Lav matorac koji moze da odigra jos 2,3 dobre sezone, ima 25,6god i vec je medju najboljim igracima nekoliko sezona, a Lebron ce fizicki biti dominantan do 35e. Sa klincima koliko god da su talentovani ne bi postali zreli za osvajanje bar 5,6 sezona. Za osvajanje nba prstena ekipa mora da ima minimum 3 vrhunska i dokazana igraca.

ledu

pre 9 godina

Znam da je nemoguce ali sto bi voleo da sad Wade odigra ovu sezonu kao 2006/2007, kad mu nista niko nije mogao, pa da svima pokvari planove...

Dag Kristi

pre 9 godina

Mislim da nece moci da ugroze masineriju iz Teksasa.Tim,Manu i Toni se pitaju,da ne zaboravim Lenarda.Minesota moze puno da profitira,samo da dovedu trenera k' svetu.

vlade123

pre 9 godina

Ocajan potez Klivlanda. Ne verujem da se Blat tu mnogo i pitao. Daju Viginsa i Beneta za Lava? Dva talenta vrhunska igraca pa to je smesno, oni verovatno gledaju da odmah ove godine uzmu prsten, ali momci malo ste se zaje*ali to ce malo teze da ide.Naravno da nece uzeti prsten al kad prodju 2 sezone ekipa ce se raspasti tako da je ovo ogromna greska!!

veljko

pre 9 godina

Ljudi, u NBA nema gradjenja tima za buducnost kao u Evropi!

Tu svi imaju novac, pun salary cap i zele brze titule. Ima par ekipa koje drugacije razmisljaju, ali te ekipe skoro nikad nista ne urade. San Antonio jeste tim koji je pazljivo sastavljan, sa igracima koji nisu bili zvezde kad su dolazili, ali su cak i oni uvek imali bar dve zvezde.

Lav je proveren igrac, dok Vigins po meni ima vece sanse da bude prosecan nego sjajan. Gledao sam par meceva i deluje mi da mu fali tehnika, timski duh i pregled igre. Ne vidim ga kao nekog buduceg Lebrona, ni u cemu. Mnogi veci talenti su nestali. Pre ce onaj Parker postati prava zvezda. Benet je imao problema, a Klivlend najbolje zna da li je sa njim sve u redu, pa ne vereujem da su pogresili.

Kavsima mozda jedino nedostaje bolji centar, ali u polju ce biti fenomenalni. Lav pored Irvinga i Lebrona nece moci da siluje loptu, a bice veoma opasan ako ostane sam. Sa jacim centrom, ne vidim da neko moze da im parira. San Antonio je ono sto svi volimo u kosarci, ali Dankan je vec malo losiji bio ove sezone, Djinobili takodje, a treba odigrati jos jednu na istom nivou.

Minesoti ostaje samo Martin kao prava suterska opcija, pa ce Pekovicu biti dosta teze u reketu, posto ce odbrane biti malo uze na njima, nego prosle sezone. Sa marketinske strane su mozda pogodili, posebno ako se uzme da su i finansijski ustedeli, ali cisto kosarkaski, mnogo se vise oni kockaju od Klivlenda.

Banezi

pre 9 godina

Svi su dobili ovim trejdom. Lav ce biti rasterecen kao druga violina. Dzejms nece morati da ide na skok. Vigins dobija prostor da se razvije u lidera. Klivlend postaje favorit za titulu. Minesota dobija potencijalnog franchise igraca Viginsa i oslobadjaju je Lava koji nije igrac-lider kao Lebron. Mada, ako Vigins ne postane vrhunski igrac onda je Minesota na gubitku.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Vidim neznalice neke pisu ovde da je ovo lose za Klivlend, pa Love ce neverovatno doprineti na skokovima i širiti prostor za LeBrona i pritom davati 15 do 20 poena po mecu. A onda sam procitao da ce Minesota do titule zbog Viginsa. Pricate o ovom detetu ko da vec igra u NBA i belezi po 40 poena, 20 skokova i 20 asistencija po mecu. Ljudi molim vas ne ostavljajte glupe komentare.

Nebo

pre 9 godina

У најмању руку чудна и нестрпљива, коцкарска одлука менаџмента тима из Охаја и трејд који је ће у блиској будућности вероватно показати потпуну бесмисленост. И овако формиран тим са Џејмсом и Лавом неће успети да раштимује концепцију Spursa, али ни неколицине других озбиљних екипа које претендују на велика дела. Нисам гледао Вигинса, али тако се лако одрећи два прва пика је тотално непромишљено. NBA је у историји памтила бројне сличне лудости, а никад нећу заборавити када су новембра 1994, Atlanta Hawks, тим из самог врха Источне конференције и у сјајној форми, послали фантастичног Кевина Вилиса у Miami Heat (у пакету са Волтером Мекартијем за Стива Смита и Грега Лонга), разбивши невероватно убојит тандем који је чинио са Домиником Вилкинсом, да би добили једно велико ништа!
Не знам ни колико ће Minnesota добити из овог трејда, екипа има потенцијал, али јој је потребна одговорна рука да избруси дијаманте и искористи могућности које пре свих имају Пековић и Рубио.

nikola

pre 9 godina

NBA sve vise gubi smisao... Uzalud se trudi ESPN da stvori velikane vestackim putem, popularnost sve vise opada, i zbog malo kvalitetnih igraca i zbog ovakvih "drugarstva" "druzina" danasnjih najboljih igraca koji umesto da se kolju na terenu da postoji neko rivalstvo, oni se udruzuju jer nemaju m..... da igraju protiv sebi slicnih i zbog toga narusavaju sopstveni LEGITIMITET. Bez rivaliteta, nema ni velikih igraca. Kakva je to liga kad se Brajant u 37 god jos uvek kotira kao najbolji igrac. Uvek ce jedan Ajverson ostati veci od bilo kog Lova, Lebrona, Pola, Entonija, Hauarda itd iako nema prsten.

NastyB

pre 9 godina

Nešto što se već dugo polutajno pripremalo. Još dok je trajala letnja liga u Vegasu, čim se "naslutio" trejd Lav za Viginsa i Beneta (o tome je i ovde na sajtu pisano), dvojica igrača Klivlenda više nisu primirisali teren, kako se ne bi povredili.
I još nešto što, očigledno, neki ovde ne znaju, Lav će potpisati novi, višegodišnji ugovor sa Klivlendom, što znači da neće moći da ode sledeće godine.
Očigledno je želja za "brzom" titulom prevagnula (dok je LBJ tu), kao i to što Vigins igra na poziciji LeBrona i ovo je, ma šta ko mislio, odličan trejd za obe ekipe i sve igrače uključene u njega.

Zeljko

pre 9 godina

nadam se da ce se ovo Klivlednu obiti o glavu, bili su gotivni kad se kralj vratio i sa ovoliko prvih pikova (cak cetiri) ali su izabrali instant uspjeh koji je ne garantovan! Steta bili su gotina ekipica...
(vosa®, 7. avgust 2014 18:34)

Ne razumem sta je lose, odlucili su da iskoriste vrhunac igracke karijere jednog od najboljih igraca u poslednjim decenijama. Mozda bi Vigins bio sjajan igrac na duge staze, ali ne treba njima jos jedan mladi LeBron koji ne moze sam (kada LBJ prodje igracki zenit), njima treba titula.

bar ti je prikladan nick

pre 9 godina

@Neznalica

Covek koji kaze Lebron je morao vise da vuce u Majamiju nego Dzordan ocigledno ima manje od 15 godina i prati kosarku zadnjih 5. Dzordan je vukao kao Lebron, Vejd i Bos zajedno! Muka mi je od klinaca koji su odgledali dva klipa o Dzordanu i pricaju kako je Lebron veci. Bar si odabrao dobar nick. Jesi neznalica i to velika. Vejd ne zna?! Taj Vejd je doneo sam titulu Majamiju uz pomoć prestarelog O'Nila, a onda dosao Lebron uz tada superstara Toronta Bosa koji je naravno redukovao broj poena i podredio se timu u Majamiju. A kad kazes da je Ker veliki igrac zaista se verujem da se salis jer niko ozbiljan i stariji od tri godine to ne bi mogao ni da pomisli. Ker veliki igrac?? Hahahaha! Da li je moguce covece da si ti ozbiljno sve to napisao sto jesi?? Ja sam siguran da si se samo zezao jer toliku kolicinu gluposti odavno nisam procitao.

skr

pre 9 godina

Pekovic ce procvetati sad kad nema Lava vise, posebno ako vulvsi dovedu specijalistu za odbranu na 4orku. Vrlo bi riskantno bilo uci u sezonu sa Bennetom kao jedinom pravom 4. Sjajan trejd za minesotu

petarczv

pre 9 godina

Koja penalska ekipa! I koji vruc krompir Blatu ako neosvoji prsten expresno ce biti vracen u evropu a imali su extra ekipu... Inace juce je potpisao i Merion!

Neznalica

pre 9 godina

@zar je iko ocekivao drugacije?

U principu ne javljam se na komentare koji pokazuju neznanje. Ipak ovo tvoje prikazano je prosto neverovatno. Nisam siguran da ti uopšte pratiš košarku.

Džordan, najveći kakav je već, počinje da uzima titule tek kada su skockali tim oko njega. Ti navodiš kao veličinu košarke Hornaseka. Istovremeno, očigledno ne znaš da u timu Bullsa koji navodiš ima, uz Džordana, još tri All Star igrača, Pipen, Rodman i Kukoč. E sad, da su to tek neki igrači nego Rodman jedan od najboljih defanzivnih igrača i skakača NBA u istoriji. Pipen, veličina sama po sebi takođe rangirana među deset najboljih na njegovoj poziciji. Samo KUkoč, inače mislim da je bio dva puta najbolji šesti igrač lige ako tebi uopšte to nešto znači, ne može da ide u istoriju NBA za sva vremena.

I onda pljuješ Lebrona. Pa Lebron je više morao da vuče u Majamiju nego što je Džordan ikada morao za Čikago. Ne, ti definitivno ni ne gledaš košarku. Hornasek veličina? Da se čovek krsti i levom i desnom rukom. I onda još dobiješ ogroman broj pluseva na komentar, verovatno od ljudi koji nemaju pojma o košarci, baš kao i ti.

shazam

pre 9 godina

Ovo je odavno done deal, i trejd koji je za obe strane pozitivan. Klivlend stvarno na keca ulazi u najuzi krug kandidata za titulu, a Minesota bi i tako izgubila Lava - ovako su ga bar izgubili za par odlicnih igraca za razvoj i buducnost kluba. Klivlend 50 godina nije osvojio titulu ni u jednom bitnom profesionalnom sportu u Americi, a Lebron bi mogao par komada da im da sigurno sa ovakvim timom. Marketinski zanimljivo, a i kosarkaski gledacemo Lebrona prvi put sa plejem poput Irvinga, koji pored Lebrona moze da postane jos efikasniji suter, a isto Vazi i za Lava koji cepa trojke, posebno kada je paznja usmerena recimo na pik end rol Irvinga i Lebrona na jednoj strani terena. Kris Bos je dobio ugovor zivota u Majamiju, tu je i Vejd, obojica sa 2 prstena vise zahvaljujuci Lebronu. Koliko ja vidim, niko nije izgubio ovakvim trejdom, pa ne kontam cemu toliko negodovanje medju najpreporucivanijim komentarima? Osvojio bi Lebron jos koju titulu ma gde otisao, jer se jednostavno citava organizacija moze preporoditi njegovim prisustvom, posto kao sto vidimo najbolji igraci u ligi koriste prava koja imaju zahvaljujuci klauzulama u svojim ugovorima - da dodju da igraju sa Lebronom. Da je otisao u Finiks, mogli bi i tamo da dobiju Lava u zamenu za (potpisanog) Bledsoa. Onda bi opet bilo, sta - mrzimo Finiks zbog Lebrona?! Kriv je samo sto je dominantan. Ne znam da li je bolji od Dzordana, jeste bolji od Medzika posto su isti tip igraca - a Medzik je u najbolja 3-4 igraca svih vremena.

koko

pre 9 godina

@zar je iko...

Care, napisi bar ko je igrao za Jutu kad si tako prostro Cikagov roster a Pipen i Rodman ti pred kraj, pri cemu mislis da su Ker i Kukoc valjda tu zalutali.
A sto se Lebrona i iste recenice tice, granici se sa grotesknim da ga optuzis za kukavicluk. Prvo, Lav ima tek 25g, ne 30. Drugo, Lbj je lepo rekao da ne ocekuje titule odmah. Trece, prosle godine je sam nosio Majami, kad je Bos strasno pao, a Vejd se mumificirao. Cetvrto, to je covek koji dodaje nove elemente u igri i posle 10 godina i koji nikad nije pumpao svoje statistike. Peto, vec ima 2 titule i ne mora nikom da se dokazuje. a ako kazes da jordan ima sest, pogledaj kolko ima rasel

xixiixix

pre 9 godina

nadam se da ce se ovo Klivlednu obiti o glavu, bili su gotivni kad se kralj vratio i sa ovoliko prvih pikova (cak cetiri) ali su izabrali instant uspjeh koji je ne garantovan! Steta bili su gotina ekipica...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vosa®, 7. avgust 2014 18:34)

Ono sto je GARANTOVNO jeste da nemas blage veze sa gramatikom. Prosto je neverovatno da neko ide 12 ili 11 godina u skolu i da ne moze da nauci da se negarantovano pise zajedno.

win win

pre 9 godina

Kavsi su ovo morali da urade jer im je jasno da nemaju vremena, Lebron ce uskoro da ima 30. Ovaj trejd je iznudjen time sto zele titulu. E sada, da li ce da je osvoje, to je vec druga prica.
Minesota je potencijalno napravila sjajan potez jer bi Lavu istekao ugovor. Ipak, da li su sjajno prosli tek ce da se vidi i cuje. Ali da ima potencijala da bude tako - ima.

Deki

pre 9 godina

Nije jos ozvanicen, ali po svemu sudeci dogovor je postignut (sudeci po nba.com). Uz sve one price o emotivnom povratku kuci, koje su mozda i istinite, LeBron je u sustini zamenio DWadea i Bosha sa Irvingom i Loveom, posebno ako se uzmu u obzir i dolazak Millera, Jonesa i moguci dolazak Rey Allena. Bice zanimljiva sledeca sezona. Nemam nista protiv LeBrona i Cavsa, ali bih voleo da Minnesota udje u play off i, naravno, da SAS odbrane titulu.

jorgovan

pre 9 godina

(zar je iko ocekivao drugacije?, 07. avgust 2014 18:00)
Ajde sad pročitaj ponovi imena koja si naveo. Koji bre Vejd all star, ne može čovek da se sastavi, nažalost kolena ne mogu više, pa nije ni odigrao pola sezone a u finalu ga nigde nije bilo . Boš se gubi kod svakog pika kao da je ruki, nešto je bolji od Vejda. Očekuješ od Alena nešto, čovek ima skoro 40 godina. Živo sam zainteresovan kako će majami izgledati ove godine.
Mislim da je dolaskom Lova definitivno obezbeđeno finalne istoka.
Biće luda sezona!

Konjito

pre 9 godina

...takodje, kevin moze da ode sl sezone, uopste ni ne mora da produzi sa cavsima... isto vazi i za lebrona. previse daju zarad par pokusaja da se uzme prsten, koji kako stvari izgledaju ostaje sl sezone gde jeste

,

pre 9 godina

Da pojasnim situaciju malo, pošto vidim da mnogi smatraju da je ovo očajan trejd.

Lav će da potpiše ugovor na 5 godina i 120 miliona dolara sa Klivlendom sledećeg leta, tako da ovo nije "pozajmica" od godinu dana. Razlog zbog kog je Klivlend morao da trejduje Lava, umesto da sačeka naredno leto i potpiše ga kao slobodnog igrača, je taj što će Klivlend da bude preko seleri kepa, a da bi ste potpisali igrača koji je slobodan, morate pre tog potpisa da budete ispod kepa, makar i jedan dolar. Minesota je odlično prošla s obzirom da bi posle ove sezone Lav odšetao bez ikakve nadoknade i Minesota bi ostala praznih ruku. Njihova želja je bila da ga, kad već moraju, proslede u Golden Stejt, a da u suprotnom pravcu krenu Tompson i verovatno Herison Barns. Voriorsi nisu želeli da uključe Tompsona u trejd, tako da je to propalo i Minesota se okrenula jedinoj ponudi koju su imali na stolu, a koja deluje pristojno.

I nemojte da se zavaravate sa Lebronovim ugovorom na dve godine. To je urađeno da bi Lebron mogao da potpiše novi dugoročni ugovor za dve godine kad liga potpiše novi ugovor za TV prava koji će značajno da poveća granicu za seleri kep, i samim tim maksimalnu platu koju igrač može da dobije. Igrači su u prošlom lokautu uništeni od strane vlasnika klubova, tako da ovim potezom Lebron, kao najveća zvezda, na neki način hoće da postavi primer za sledeće pregovore koji slede za 2 godine i da stavi do znanja da je ovo i dalje liga igrača, a ne milijardera koji su vlasnici.

anbeast

pre 9 godina

Benet nista nije pokazao i pitanje je da li ce postati bar starter negde. Vigins mozda postane novi Grant Hil, a mozda i ne. On ne moze biti na nivou Kevina Lava bar jos godinu-dve (i to ako ispuni ocekivanja). Ovo je dobar trejd za Minesotu, izvukli su najvise sto su mogli za Lava koji bi sledece sezone ionako otisao za dzabe. Postoji prica da bi u ovom trejdu nekako teebalo da ucestvuju i Siksersi, pa bi Tadeus Jang zavrsio u Minesoti (za Sikserse ne znam sta bi i kako bi). Mnogi ovde ne razumeju kako NBA funkcionise. Klivlend je bacio sve kockice na uzimanje titule ove ili sledece godine. Postoji mogucnost da ne uspeju a da potom izgube i Lava i Brona, ali Kavalirsi su se vodili maksimom Del Boja: Who dares wins :)

zar je iko ocekivao drugacije?

pre 9 godina

Pa gde ce Lebron sam sa samo jos jednim All Star igracem Irvingom da igra? Dok ne bude cela All Star petorka on ne izlazi na parket. Branite ga klinci koliko hocete ali ovakav kukavicluk pre nije postojao u NBA i zato mi se gadi. Pa dodajte i mene tom sastavu da se hvalim kako sam osvojio prsten. Njemu nisu bili dovoljni Vejd, Bos, Alen i ceo taj dream team i cim prve sezone nije osvojio titulu trazi novu grupu All Star igraca da proba sa njima. Dzordan dobije temperaturu 39, zgrabi loptu i dobije sam Melouna, Stoktona i Hornaceka. A saigraci bili Brown, Buechler, Caffey, Dele, Harper, Kerr, Kukoc, Longley, Parish, Pippen, Simpkins, Steigenga, Wenington, Rodman. Ne stavljajte vise u istu recenicu ta dva igraca.

d

pre 9 godina

Samo da nisu dali prvog pika na sl draftu ovo bi bio odlican trejd.Vigins koji na zavrsnom turniru nije uradio nista i benet koji cele sezone ne igra uopste

vosa®

pre 9 godina

nadam se da ce se ovo Klivlednu obiti o glavu, bili su gotivni kad se kralj vratio i sa ovoliko prvih pikova (cak cetiri) ali su izabrali instant uspjeh koji je ne garantovan! Steta bili su gotina ekipica...

brodarevo

pre 9 godina

Za finale da.Jeste da je Love samo takva rupetina u odbrani ali zato ima da širi protivnički tim i da dozvoljava Lebronu prodore na koš iz kojih uz Lebronou realizaciju a i pregled igre ni jednom protivniku neće biti svejedno.
Ali odbrana je odbrana, mora je početi igrati inače teško do prstena.Pop i njegova mašinerija su za mene i dalje veliki favoriti.

Misur

pre 9 godina

Ne zaboravite da je Lav sledece godine slobodan igrac. Svidja mi se ovaj trejd, 2 ogromna potencijala!! Taman popunjavaju 2 rupe u prvoj postavi. Rubio, Martin, Wiggins, Benett i Pekovic, hmmm svidja mi se ekipa. Voleo bih da vidim Vulvse u Plejofu. Iskreno vise volim timove koji se sami izgrade, od sopstvenih mladih talenata, a ne timove koji se grade od gotovih igraca.

Misur

pre 9 godina

Ne zaboravite da je Lav sledece godine slobodan igrac. Svidja mi se ovaj trejd, 2 ogromna potencijala!! Taman popunjavaju 2 rupe u prvoj postavi. Rubio, Martin, Wiggins, Benett i Pekovic, hmmm svidja mi se ekipa. Voleo bih da vidim Vulvse u Plejofu. Iskreno vise volim timove koji se sami izgrade, od sopstvenih mladih talenata, a ne timove koji se grade od gotovih igraca.

xxx

pre 9 godina

Trejdovali su buducnost za sadasnjost. Ocigledno nece da rizikuju nista, vec oce titulu odmah. Lav je dokazan igrac. Ako ne uzmu titulu ove sezone ja mislim da nikad nece, jer sreca ih je dosta gledala.

Jeremija

pre 9 godina

@zar je iko ocekivao drugacije Prijatelju, tvome idolu Džordanu su trebala dva hall of fame igrača da bi počeo da osvaja titule, tako da ne vidim da je na tom polju nešto uspešniji od Lebrona. Dok mu nisu došli Pipen i Rodman, nije mogao ni da prismrdi tituli, za razliku od Džejmsa koji je sa onim jadnim Klivlendom igrao Finale. Zatim, ako misliš da su 39-godišnji Alen,povredama raspali Vejd i "sad ga vidiš sad ga ne vidiš" Boš DREAM TEAM onda ok...Sva sreća pa postoji statistika inače bi neko pomislio da je Džordan stvarno sam sve pobeđivao, svima utrpavao po 50+ poena i nikada nije promašivao...Svašta. Bio je ekstra klasa ali mani me tih nostalgičnih priča sa temperaturom 39.
Što se tiče ovog trejda mislim da je Klivlend odradio odličan posao, dobili su sigurnog igrača Lava u zamenu za indisponiranog Beneta(prošle sezone nije znao gde je levo) i potencijalnog asa Viginsa, koji je realno mačka u džaku(može postati ekstra igrač ali isto tako ne mora ništa ni biti od njega). Ovakva galama oko nekog igrača nije bila ni kada je Durent dolazio u NBA a siguran sam da mu Vigins neće biti ni do kolena,čak je i Džabari Parker po meni kvalitetniji igrač, no videćemo.
Klivlend će sa Lavom dobiti sigurnost u skoku,što će značajno rasteretiti i Lebrona, a ne da čovek mora kao u Majamiju da bude ne samo najbolji strelac tima, već i najbolji skakač i asistent, čime se neverovatno troši svaki meč a već mu je 30 godina pa i na to treba obratiti pažnju.

advance scout

pre 9 godina

Vec mesec dana najavljujem finale istoka Klivlend - Cikago, i ako je long way to go, jedva cekam! :)

Odlaskom Viginsa najveci profiter mogao bi da bude Dion Waiters koji je pre 2 nedelje izjavio da ne zeli da ulazi sa klupe i da zeli u startnu postavu. James, Lav i Irving su igraci koji ce igrati oko 30 minuta u regularnoj sezoni, dok u plejofu treba ocekivati da ta minutaza poraste na +35 pa i 40 minuta. Tristan Thompson ce svoje minute dobiti rasporedjeno jer ocekujem da Love bude glavni "poenter" u drugoj postavi, i ako ce naravno biti starter. Thompson je odlican skakac, odbrana mu je odlicna i zbog toga ocekujem takav rasplet u rasporedu minuta.

averel

pre 9 godina

auuu, ne mogu da zamislim koji tim bi mogao da parira ovakvom Klivilendu. Dobar potez samo ukoliko osvoje titulu, ali ako ne uspiju, raspadaju se sledece sezone. Minesota ce imati simpa tim, posebno ako Benet pokaze sta zna.

brkajlo

pre 9 godina

auuuu... sve sto sam mislio i pisao o Kavsima pada u vodu. Cinilo se da vizionarski prave ekipu kako za sledecu tako i naredne sezone, ali ocigledno je prevagnuo pritisak da sve mora sad i odmah.
Nisam siguran koliko ce zbog ovoga biti bolja ekipa ali je sigurno da ce biti dugovecna. Kao da je jedini kriterijum selekcije igraca bila statistika, bez obzira na kompatibilnost igraca i pozicije, kao sto je i slucaj uvek u NBA, nadao sam se da ce Kavsi biti pametniji ali avaj.
Kako god, ostaju nam posteni Sparsi :)

Novosadjanin.

pre 9 godina

Neverovatno koliko dobar tim ali neverovatno.

PG Irving
SG Waiters
SF James
PF Love
C Varejao/Haywood

U izmenama Thompson, Alen, Miler, Jones... Prvi favoriti za titulu!

zar je iko ocekivao drugacije?

pre 9 godina

Pa gde ce Lebron sam sa samo jos jednim All Star igracem Irvingom da igra? Dok ne bude cela All Star petorka on ne izlazi na parket. Branite ga klinci koliko hocete ali ovakav kukavicluk pre nije postojao u NBA i zato mi se gadi. Pa dodajte i mene tom sastavu da se hvalim kako sam osvojio prsten. Njemu nisu bili dovoljni Vejd, Bos, Alen i ceo taj dream team i cim prve sezone nije osvojio titulu trazi novu grupu All Star igraca da proba sa njima. Dzordan dobije temperaturu 39, zgrabi loptu i dobije sam Melouna, Stoktona i Hornaceka. A saigraci bili Brown, Buechler, Caffey, Dele, Harper, Kerr, Kukoc, Longley, Parish, Pippen, Simpkins, Steigenga, Wenington, Rodman. Ne stavljajte vise u istu recenicu ta dva igraca.

Misur

pre 9 godina

Ne zaboravite da je Lav sledece godine slobodan igrac. Svidja mi se ovaj trejd, 2 ogromna potencijala!! Taman popunjavaju 2 rupe u prvoj postavi. Rubio, Martin, Wiggins, Benett i Pekovic, hmmm svidja mi se ekipa. Voleo bih da vidim Vulvse u Plejofu. Iskreno vise volim timove koji se sami izgrade, od sopstvenih mladih talenata, a ne timove koji se grade od gotovih igraca.

brodarevo

pre 9 godina

Za finale da.Jeste da je Love samo takva rupetina u odbrani ali zato ima da širi protivnički tim i da dozvoljava Lebronu prodore na koš iz kojih uz Lebronou realizaciju a i pregled igre ni jednom protivniku neće biti svejedno.
Ali odbrana je odbrana, mora je početi igrati inače teško do prstena.Pop i njegova mašinerija su za mene i dalje veliki favoriti.

xxx

pre 9 godina

Trejdovali su buducnost za sadasnjost. Ocigledno nece da rizikuju nista, vec oce titulu odmah. Lav je dokazan igrac. Ako ne uzmu titulu ove sezone ja mislim da nikad nece, jer sreca ih je dosta gledala.

brkajlo

pre 9 godina

auuuu... sve sto sam mislio i pisao o Kavsima pada u vodu. Cinilo se da vizionarski prave ekipu kako za sledecu tako i naredne sezone, ali ocigledno je prevagnuo pritisak da sve mora sad i odmah.
Nisam siguran koliko ce zbog ovoga biti bolja ekipa ali je sigurno da ce biti dugovecna. Kao da je jedini kriterijum selekcije igraca bila statistika, bez obzira na kompatibilnost igraca i pozicije, kao sto je i slucaj uvek u NBA, nadao sam se da ce Kavsi biti pametniji ali avaj.
Kako god, ostaju nam posteni Sparsi :)

averel

pre 9 godina

auuu, ne mogu da zamislim koji tim bi mogao da parira ovakvom Klivilendu. Dobar potez samo ukoliko osvoje titulu, ali ako ne uspiju, raspadaju se sledece sezone. Minesota ce imati simpa tim, posebno ako Benet pokaze sta zna.

vosa®

pre 9 godina

nadam se da ce se ovo Klivlednu obiti o glavu, bili su gotivni kad se kralj vratio i sa ovoliko prvih pikova (cak cetiri) ali su izabrali instant uspjeh koji je ne garantovan! Steta bili su gotina ekipica...

Novosadjanin.

pre 9 godina

Neverovatno koliko dobar tim ali neverovatno.

PG Irving
SG Waiters
SF James
PF Love
C Varejao/Haywood

U izmenama Thompson, Alen, Miler, Jones... Prvi favoriti za titulu!

vlade

pre 9 godina

samo jedan komentar vezan za džordana i džejmsa.. uzaludno ih je porediti.. drugačija je košarka tada bila.. danas je fizički naprednija, finansijski isplatljivija, ali tada je bila mnogo interesantnija i imala je dušu! ej.. lebron ima šansu da prestigne mj23 samo po broju mvp zvanja, jer sem durantule, nema realno konkurenciju.. a majkl je imao mnogo veću i uzeo ih 5.. a zašto mislim da će samo po mvp zvanjima prestići majkla.. pa lebronu fale čak 4 prstena da bi ga po titulama stigao! a izgubio je tri finala.. džejmsu su potrebne kockice da se sklope oko dovođenja igrača, a koga je imao majkl? sam je uz pomoć pipena napravio od čikaga čudo! i kada je došao fil džekson za trenera, niko nije mogao da ih skine 6 godina! majkl je u čikagu stvarao dinastiju! a džejms.. ide iz kluba u klub.. prema tome.. ko nije gledao uživo čikago i nba ligu koja je imala dušu, nemoj da veliča džejmsa! majkl je bio lider, ni jedno finale nije izgubio! ovom drugom, malo, malo, stegne se ruka! a tada si imao za protivnike boston, lakerse, detroit, portland, hjuston, njujork, indijanu.. koga je džejms imao za ozbiljnog rivala za ovih deset godina osim sa i lakersa? poštujem džejmsa, ali mj23 je kralj! za uvek..

Banezi

pre 9 godina

Svi su dobili ovim trejdom. Lav ce biti rasterecen kao druga violina. Dzejms nece morati da ide na skok. Vigins dobija prostor da se razvije u lidera. Klivlend postaje favorit za titulu. Minesota dobija potencijalnog franchise igraca Viginsa i oslobadjaju je Lava koji nije igrac-lider kao Lebron. Mada, ako Vigins ne postane vrhunski igrac onda je Minesota na gubitku.

velikipoznavalac

pre 9 godina

Vidim neznalice neke pisu ovde da je ovo lose za Klivlend, pa Love ce neverovatno doprineti na skokovima i širiti prostor za LeBrona i pritom davati 15 do 20 poena po mecu. A onda sam procitao da ce Minesota do titule zbog Viginsa. Pricate o ovom detetu ko da vec igra u NBA i belezi po 40 poena, 20 skokova i 20 asistencija po mecu. Ljudi molim vas ne ostavljajte glupe komentare.

aca Umc

pre 9 godina

ne bih se slozio da je ovo los potez Kavsa. Nije Lav matorac koji moze da odigra jos 2,3 dobre sezone, ima 25,6god i vec je medju najboljim igracima nekoliko sezona, a Lebron ce fizicki biti dominantan do 35e. Sa klincima koliko god da su talentovani ne bi postali zreli za osvajanje bar 5,6 sezona. Za osvajanje nba prstena ekipa mora da ima minimum 3 vrhunska i dokazana igraca.

,

pre 9 godina

Da pojasnim situaciju malo, pošto vidim da mnogi smatraju da je ovo očajan trejd.

Lav će da potpiše ugovor na 5 godina i 120 miliona dolara sa Klivlendom sledećeg leta, tako da ovo nije "pozajmica" od godinu dana. Razlog zbog kog je Klivlend morao da trejduje Lava, umesto da sačeka naredno leto i potpiše ga kao slobodnog igrača, je taj što će Klivlend da bude preko seleri kepa, a da bi ste potpisali igrača koji je slobodan, morate pre tog potpisa da budete ispod kepa, makar i jedan dolar. Minesota je odlično prošla s obzirom da bi posle ove sezone Lav odšetao bez ikakve nadoknade i Minesota bi ostala praznih ruku. Njihova želja je bila da ga, kad već moraju, proslede u Golden Stejt, a da u suprotnom pravcu krenu Tompson i verovatno Herison Barns. Voriorsi nisu želeli da uključe Tompsona u trejd, tako da je to propalo i Minesota se okrenula jedinoj ponudi koju su imali na stolu, a koja deluje pristojno.

I nemojte da se zavaravate sa Lebronovim ugovorom na dve godine. To je urađeno da bi Lebron mogao da potpiše novi dugoročni ugovor za dve godine kad liga potpiše novi ugovor za TV prava koji će značajno da poveća granicu za seleri kep, i samim tim maksimalnu platu koju igrač može da dobije. Igrači su u prošlom lokautu uništeni od strane vlasnika klubova, tako da ovim potezom Lebron, kao najveća zvezda, na neki način hoće da postavi primer za sledeće pregovore koji slede za 2 godine i da stavi do znanja da je ovo i dalje liga igrača, a ne milijardera koji su vlasnici.

skr

pre 9 godina

Pekovic ce procvetati sad kad nema Lava vise, posebno ako vulvsi dovedu specijalistu za odbranu na 4orku. Vrlo bi riskantno bilo uci u sezonu sa Bennetom kao jedinom pravom 4. Sjajan trejd za minesotu

ledu

pre 9 godina

Znam da je nemoguce ali sto bi voleo da sad Wade odigra ovu sezonu kao 2006/2007, kad mu nista niko nije mogao, pa da svima pokvari planove...

Misur

pre 9 godina

Ne zaboravite da je Lav sledece godine slobodan igrac. Svidja mi se ovaj trejd, 2 ogromna potencijala!! Taman popunjavaju 2 rupe u prvoj postavi. Rubio, Martin, Wiggins, Benett i Pekovic, hmmm svidja mi se ekipa. Voleo bih da vidim Vulvse u Plejofu. Iskreno vise volim timove koji se sami izgrade, od sopstvenih mladih talenata, a ne timove koji se grade od gotovih igraca.

Konjito

pre 9 godina

...takodje, kevin moze da ode sl sezone, uopste ni ne mora da produzi sa cavsima... isto vazi i za lebrona. previse daju zarad par pokusaja da se uzme prsten, koji kako stvari izgledaju ostaje sl sezone gde jeste

Neznalica

pre 9 godina

@zar je iko ocekivao drugacije?

U principu ne javljam se na komentare koji pokazuju neznanje. Ipak ovo tvoje prikazano je prosto neverovatno. Nisam siguran da ti uopšte pratiš košarku.

Džordan, najveći kakav je već, počinje da uzima titule tek kada su skockali tim oko njega. Ti navodiš kao veličinu košarke Hornaseka. Istovremeno, očigledno ne znaš da u timu Bullsa koji navodiš ima, uz Džordana, još tri All Star igrača, Pipen, Rodman i Kukoč. E sad, da su to tek neki igrači nego Rodman jedan od najboljih defanzivnih igrača i skakača NBA u istoriji. Pipen, veličina sama po sebi takođe rangirana među deset najboljih na njegovoj poziciji. Samo KUkoč, inače mislim da je bio dva puta najbolji šesti igrač lige ako tebi uopšte to nešto znači, ne može da ide u istoriju NBA za sva vremena.

I onda pljuješ Lebrona. Pa Lebron je više morao da vuče u Majamiju nego što je Džordan ikada morao za Čikago. Ne, ti definitivno ni ne gledaš košarku. Hornasek veličina? Da se čovek krsti i levom i desnom rukom. I onda još dobiješ ogroman broj pluseva na komentar, verovatno od ljudi koji nemaju pojma o košarci, baš kao i ti.

NastyB

pre 9 godina

Nešto što se već dugo polutajno pripremalo. Još dok je trajala letnja liga u Vegasu, čim se "naslutio" trejd Lav za Viginsa i Beneta (o tome je i ovde na sajtu pisano), dvojica igrača Klivlenda više nisu primirisali teren, kako se ne bi povredili.
I još nešto što, očigledno, neki ovde ne znaju, Lav će potpisati novi, višegodišnji ugovor sa Klivlendom, što znači da neće moći da ode sledeće godine.
Očigledno je želja za "brzom" titulom prevagnula (dok je LBJ tu), kao i to što Vigins igra na poziciji LeBrona i ovo je, ma šta ko mislio, odličan trejd za obe ekipe i sve igrače uključene u njega.

anbeast

pre 9 godina

Benet nista nije pokazao i pitanje je da li ce postati bar starter negde. Vigins mozda postane novi Grant Hil, a mozda i ne. On ne moze biti na nivou Kevina Lava bar jos godinu-dve (i to ako ispuni ocekivanja). Ovo je dobar trejd za Minesotu, izvukli su najvise sto su mogli za Lava koji bi sledece sezone ionako otisao za dzabe. Postoji prica da bi u ovom trejdu nekako teebalo da ucestvuju i Siksersi, pa bi Tadeus Jang zavrsio u Minesoti (za Sikserse ne znam sta bi i kako bi). Mnogi ovde ne razumeju kako NBA funkcionise. Klivlend je bacio sve kockice na uzimanje titule ove ili sledece godine. Postoji mogucnost da ne uspeju a da potom izgube i Lava i Brona, ali Kavalirsi su se vodili maksimom Del Boja: Who dares wins :)

advance scout

pre 9 godina

Vec mesec dana najavljujem finale istoka Klivlend - Cikago, i ako je long way to go, jedva cekam! :)

Odlaskom Viginsa najveci profiter mogao bi da bude Dion Waiters koji je pre 2 nedelje izjavio da ne zeli da ulazi sa klupe i da zeli u startnu postavu. James, Lav i Irving su igraci koji ce igrati oko 30 minuta u regularnoj sezoni, dok u plejofu treba ocekivati da ta minutaza poraste na +35 pa i 40 minuta. Tristan Thompson ce svoje minute dobiti rasporedjeno jer ocekujem da Love bude glavni "poenter" u drugoj postavi, i ako ce naravno biti starter. Thompson je odlican skakac, odbrana mu je odlicna i zbog toga ocekujem takav rasplet u rasporedu minuta.

Zeljko

pre 9 godina

nadam se da ce se ovo Klivlednu obiti o glavu, bili su gotivni kad se kralj vratio i sa ovoliko prvih pikova (cak cetiri) ali su izabrali instant uspjeh koji je ne garantovan! Steta bili su gotina ekipica...
(vosa®, 7. avgust 2014 18:34)

Ne razumem sta je lose, odlucili su da iskoriste vrhunac igracke karijere jednog od najboljih igraca u poslednjim decenijama. Mozda bi Vigins bio sjajan igrac na duge staze, ali ne treba njima jos jedan mladi LeBron koji ne moze sam (kada LBJ prodje igracki zenit), njima treba titula.

veljko

pre 9 godina

Ljudi, u NBA nema gradjenja tima za buducnost kao u Evropi!

Tu svi imaju novac, pun salary cap i zele brze titule. Ima par ekipa koje drugacije razmisljaju, ali te ekipe skoro nikad nista ne urade. San Antonio jeste tim koji je pazljivo sastavljan, sa igracima koji nisu bili zvezde kad su dolazili, ali su cak i oni uvek imali bar dve zvezde.

Lav je proveren igrac, dok Vigins po meni ima vece sanse da bude prosecan nego sjajan. Gledao sam par meceva i deluje mi da mu fali tehnika, timski duh i pregled igre. Ne vidim ga kao nekog buduceg Lebrona, ni u cemu. Mnogi veci talenti su nestali. Pre ce onaj Parker postati prava zvezda. Benet je imao problema, a Klivlend najbolje zna da li je sa njim sve u redu, pa ne vereujem da su pogresili.

Kavsima mozda jedino nedostaje bolji centar, ali u polju ce biti fenomenalni. Lav pored Irvinga i Lebrona nece moci da siluje loptu, a bice veoma opasan ako ostane sam. Sa jacim centrom, ne vidim da neko moze da im parira. San Antonio je ono sto svi volimo u kosarci, ali Dankan je vec malo losiji bio ove sezone, Djinobili takodje, a treba odigrati jos jednu na istom nivou.

Minesoti ostaje samo Martin kao prava suterska opcija, pa ce Pekovicu biti dosta teze u reketu, posto ce odbrane biti malo uze na njima, nego prosle sezone. Sa marketinske strane su mozda pogodili, posebno ako se uzme da su i finansijski ustedeli, ali cisto kosarkaski, mnogo se vise oni kockaju od Klivlenda.

nikola

pre 9 godina

NBA sve vise gubi smisao... Uzalud se trudi ESPN da stvori velikane vestackim putem, popularnost sve vise opada, i zbog malo kvalitetnih igraca i zbog ovakvih "drugarstva" "druzina" danasnjih najboljih igraca koji umesto da se kolju na terenu da postoji neko rivalstvo, oni se udruzuju jer nemaju m..... da igraju protiv sebi slicnih i zbog toga narusavaju sopstveni LEGITIMITET. Bez rivaliteta, nema ni velikih igraca. Kakva je to liga kad se Brajant u 37 god jos uvek kotira kao najbolji igrac. Uvek ce jedan Ajverson ostati veci od bilo kog Lova, Lebrona, Pola, Entonija, Hauarda itd iako nema prsten.

shazam

pre 9 godina

Ovo je odavno done deal, i trejd koji je za obe strane pozitivan. Klivlend stvarno na keca ulazi u najuzi krug kandidata za titulu, a Minesota bi i tako izgubila Lava - ovako su ga bar izgubili za par odlicnih igraca za razvoj i buducnost kluba. Klivlend 50 godina nije osvojio titulu ni u jednom bitnom profesionalnom sportu u Americi, a Lebron bi mogao par komada da im da sigurno sa ovakvim timom. Marketinski zanimljivo, a i kosarkaski gledacemo Lebrona prvi put sa plejem poput Irvinga, koji pored Lebrona moze da postane jos efikasniji suter, a isto Vazi i za Lava koji cepa trojke, posebno kada je paznja usmerena recimo na pik end rol Irvinga i Lebrona na jednoj strani terena. Kris Bos je dobio ugovor zivota u Majamiju, tu je i Vejd, obojica sa 2 prstena vise zahvaljujuci Lebronu. Koliko ja vidim, niko nije izgubio ovakvim trejdom, pa ne kontam cemu toliko negodovanje medju najpreporucivanijim komentarima? Osvojio bi Lebron jos koju titulu ma gde otisao, jer se jednostavno citava organizacija moze preporoditi njegovim prisustvom, posto kao sto vidimo najbolji igraci u ligi koriste prava koja imaju zahvaljujuci klauzulama u svojim ugovorima - da dodju da igraju sa Lebronom. Da je otisao u Finiks, mogli bi i tamo da dobiju Lava u zamenu za (potpisanog) Bledsoa. Onda bi opet bilo, sta - mrzimo Finiks zbog Lebrona?! Kriv je samo sto je dominantan. Ne znam da li je bolji od Dzordana, jeste bolji od Medzika posto su isti tip igraca - a Medzik je u najbolja 3-4 igraca svih vremena.

Slobodan

pre 9 godina

@Jeremija,kaze-Prijatelju, tvome idolu Džordanu su trebala dva hall of fame igrača da bi počeo da osvaja titule, tako da ne vidim da je na tom polju nešto uspešniji od Lebrona. Dok mu nisu došli Pipen i Rodman, nije mogao ni da prismrdi tituli!
Dragi Jeremija kad si toliki znalac treba da znas da je Rodman dosao tek u sezoni 1995-96 ,znaci nije pomogao MJ-u oko prvih TRI titula!Inace nisam MJ ov fan po meni najbolji igrac svih vremena je bio i ostao Medzik !!!!

petarczv

pre 9 godina

Koja penalska ekipa! I koji vruc krompir Blatu ako neosvoji prsten expresno ce biti vracen u evropu a imali su extra ekipu... Inace juce je potpisao i Merion!

Deki

pre 9 godina

Nije jos ozvanicen, ali po svemu sudeci dogovor je postignut (sudeci po nba.com). Uz sve one price o emotivnom povratku kuci, koje su mozda i istinite, LeBron je u sustini zamenio DWadea i Bosha sa Irvingom i Loveom, posebno ako se uzmu u obzir i dolazak Millera, Jonesa i moguci dolazak Rey Allena. Bice zanimljiva sledeca sezona. Nemam nista protiv LeBrona i Cavsa, ali bih voleo da Minnesota udje u play off i, naravno, da SAS odbrane titulu.

bar ti je prikladan nick

pre 9 godina

@Neznalica

Covek koji kaze Lebron je morao vise da vuce u Majamiju nego Dzordan ocigledno ima manje od 15 godina i prati kosarku zadnjih 5. Dzordan je vukao kao Lebron, Vejd i Bos zajedno! Muka mi je od klinaca koji su odgledali dva klipa o Dzordanu i pricaju kako je Lebron veci. Bar si odabrao dobar nick. Jesi neznalica i to velika. Vejd ne zna?! Taj Vejd je doneo sam titulu Majamiju uz pomoć prestarelog O'Nila, a onda dosao Lebron uz tada superstara Toronta Bosa koji je naravno redukovao broj poena i podredio se timu u Majamiju. A kad kazes da je Ker veliki igrac zaista se verujem da se salis jer niko ozbiljan i stariji od tri godine to ne bi mogao ni da pomisli. Ker veliki igrac?? Hahahaha! Da li je moguce covece da si ti ozbiljno sve to napisao sto jesi?? Ja sam siguran da si se samo zezao jer toliku kolicinu gluposti odavno nisam procitao.

Dag Kristi

pre 9 godina

Mislim da nece moci da ugroze masineriju iz Teksasa.Tim,Manu i Toni se pitaju,da ne zaboravim Lenarda.Minesota moze puno da profitira,samo da dovedu trenera k' svetu.

vlade

pre 9 godina

i zaboravih da dodam.. dinastije su bile u bar 6-7 klubova pre 20-30 godina! igra čikago sa bostonom a tamo lerry bird i mekhejl.. pa za dva dana detroit i loši momci.. pa za dva dana seattle sa pejtonom koji ima 10 sezona za redom oko 20ppg i oko 9apg.. pa koji to play u nba danas može? plus kemp sa njim.. pa prekosutra lakersi sa medzikom, vortijem i naravno, vladeom.. pa hjuston sa olajdzuvanom, njujork sa juingom, sas sa robinsonom.. finiks i barkley.. igraju finale '94 hjuston i njujork, olajdzuvan na juinga, ne smeš bre u reket da krocis pored njih dvojice.. pa onda orlando sa šekom i penijem, za dve sezone posle koledža - bum finale! to je bio nba, danas se timovi utrkuju ko će da dovede trojicu all star igrača da bude konkurent za titulu! pre su igrači igrali u istom klubu 10 godina da dovedu svoj tim do finala.. i naravno, da ne zaboravim jutu džez, poštar i rambo.. najbolji tandem bez prstena.. ta juta bi u zadnjih 5 godina sigurno uzela prsten, a tada im je trebalo 10 i kusur da stignu do finala da se nadmeću sa mj23..

Neznalica

pre 9 godina

@bar ti je prikladan nick

Kakav Ker? Dečko o čemu ti pričaš? Da li ti se nešto priviđa? Čemu se ti smeješ? Niko nije spominjao nikakvog Kera. Uzmi sada opet lepo pročitaj komentar, ali pažljivo, pa se ponovo javi da objasniš kako si strpao Hornaseka u priču o superstarovima. Bar to za početak.

A onda objasni kako su to prosečni saigrači bili Rodman, Pipen i Kukoč. Usput budi rečeno ova prva dvojica će sigurno ući u Hall of Fame, ako uopšte znaš šta to znači.

Nakon toga objasni po čemu je Boš to veći igrač od Rodmana?

koko

pre 9 godina

@zar je iko...

Care, napisi bar ko je igrao za Jutu kad si tako prostro Cikagov roster a Pipen i Rodman ti pred kraj, pri cemu mislis da su Ker i Kukoc valjda tu zalutali.
A sto se Lebrona i iste recenice tice, granici se sa grotesknim da ga optuzis za kukavicluk. Prvo, Lav ima tek 25g, ne 30. Drugo, Lbj je lepo rekao da ne ocekuje titule odmah. Trece, prosle godine je sam nosio Majami, kad je Bos strasno pao, a Vejd se mumificirao. Cetvrto, to je covek koji dodaje nove elemente u igri i posle 10 godina i koji nikad nije pumpao svoje statistike. Peto, vec ima 2 titule i ne mora nikom da se dokazuje. a ako kazes da jordan ima sest, pogledaj kolko ima rasel

narsil

pre 9 godina

Prvi favoriti za titulu se nalaze na Zapadu i ime im je San Antonio Spurs. Klivlend nije prvi favorit ni na Istoku, gde Bullsi sa ojačanim rosterom i konačno ofanzivnoo rešenim problemima, čine prvog favorita. San Antonio ima najbolji roster, najdublju klupu, igrača MVP potencijala (Lenard) i najboljeg trenera. Ne znam kako ste uspeli od Klivlenda sad da napravite prvim favoritom, a Sparsi odučavali od košarke celu ligu prošle sezone.

jorgovan

pre 9 godina

(zar je iko ocekivao drugacije?, 07. avgust 2014 18:00)
Ajde sad pročitaj ponovi imena koja si naveo. Koji bre Vejd all star, ne može čovek da se sastavi, nažalost kolena ne mogu više, pa nije ni odigrao pola sezone a u finalu ga nigde nije bilo . Boš se gubi kod svakog pika kao da je ruki, nešto je bolji od Vejda. Očekuješ od Alena nešto, čovek ima skoro 40 godina. Živo sam zainteresovan kako će majami izgledati ove godine.
Mislim da je dolaskom Lova definitivno obezbeđeno finalne istoka.
Biće luda sezona!

win win

pre 9 godina

Kavsi su ovo morali da urade jer im je jasno da nemaju vremena, Lebron ce uskoro da ima 30. Ovaj trejd je iznudjen time sto zele titulu. E sada, da li ce da je osvoje, to je vec druga prica.
Minesota je potencijalno napravila sjajan potez jer bi Lavu istekao ugovor. Ipak, da li su sjajno prosli tek ce da se vidi i cuje. Ali da ima potencijala da bude tako - ima.

samo za jeremiju

pre 9 godina

Pre nego što je došao Rodman, imao je Jordan već tri titule (1991-1993) i to uz pomoć Pippena (koji je do '93 odigrao dve All-star utakmice), Horacea Granta i B.J. Armstronga (jedinu all-star utakamicu u životu odigrali 1994. nakon Jordanovog penzionisanja), Billa Cartwrighta (koji je do '93 odigrao jednu i jedinu all-star utakmicu u životu - 1980!), a ostatak rostera činili su (1993), Scott Williams, Stacey King, John Paxson, Rodney McCray, Will Perdue, Trent Tucker, Darrell Walker, Corey Williams, Ed Nealy, Joe Courtney, Jo Jo English, Ricky Blanton. Ako gledaš KONTEKST u kojem je Jordan uzeo prve tri titule, osvojio ih je sa igračima koji su dotad uboli ukupno 3 all-star susreta (premda pojavljivanje na all-staru i ne mora uvek biti pravo merilo vrednosti nekog igrača) . Nije upitno da je Jordan uzeo titule uz njihovu pomoć, ali titule Bullsa iz tog vremena pre svega su rezultat Jordanove neprevaziđene razine igre, igračkog sazrevanja i nepokolebljive volje za uspehom te rasta Bullsa kao franšize. Naposletku, nitko od spomenutih igrača nije osvojio prsten bez Jordana, osim Granta kome je to pošlo za rukom 2001. u Lakersima, uz Shaquillea, Brayanta, Horrya i Fishera.

Nebo

pre 9 godina

У најмању руку чудна и нестрпљива, коцкарска одлука менаџмента тима из Охаја и трејд који је ће у блиској будућности вероватно показати потпуну бесмисленост. И овако формиран тим са Џејмсом и Лавом неће успети да раштимује концепцију Spursa, али ни неколицине других озбиљних екипа које претендују на велика дела. Нисам гледао Вигинса, али тако се лако одрећи два прва пика је тотално непромишљено. NBA је у историји памтила бројне сличне лудости, а никад нећу заборавити када су новембра 1994, Atlanta Hawks, тим из самог врха Источне конференције и у сјајној форми, послали фантастичног Кевина Вилиса у Miami Heat (у пакету са Волтером Мекартијем за Стива Смита и Грега Лонга), разбивши невероватно убојит тандем који је чинио са Домиником Вилкинсом, да би добили једно велико ништа!
Не знам ни колико ће Minnesota добити из овог трејда, екипа има потенцијал, али јој је потребна одговорна рука да избруси дијаманте и искористи могућности које пре свих имају Пековић и Рубио.

Jeremija

pre 9 godina

@zar je iko ocekivao drugacije Prijatelju, tvome idolu Džordanu su trebala dva hall of fame igrača da bi počeo da osvaja titule, tako da ne vidim da je na tom polju nešto uspešniji od Lebrona. Dok mu nisu došli Pipen i Rodman, nije mogao ni da prismrdi tituli, za razliku od Džejmsa koji je sa onim jadnim Klivlendom igrao Finale. Zatim, ako misliš da su 39-godišnji Alen,povredama raspali Vejd i "sad ga vidiš sad ga ne vidiš" Boš DREAM TEAM onda ok...Sva sreća pa postoji statistika inače bi neko pomislio da je Džordan stvarno sam sve pobeđivao, svima utrpavao po 50+ poena i nikada nije promašivao...Svašta. Bio je ekstra klasa ali mani me tih nostalgičnih priča sa temperaturom 39.
Što se tiče ovog trejda mislim da je Klivlend odradio odličan posao, dobili su sigurnog igrača Lava u zamenu za indisponiranog Beneta(prošle sezone nije znao gde je levo) i potencijalnog asa Viginsa, koji je realno mačka u džaku(može postati ekstra igrač ali isto tako ne mora ništa ni biti od njega). Ovakva galama oko nekog igrača nije bila ni kada je Durent dolazio u NBA a siguran sam da mu Vigins neće biti ni do kolena,čak je i Džabari Parker po meni kvalitetniji igrač, no videćemo.
Klivlend će sa Lavom dobiti sigurnost u skoku,što će značajno rasteretiti i Lebrona, a ne da čovek mora kao u Majamiju da bude ne samo najbolji strelac tima, već i najbolji skakač i asistent, čime se neverovatno troši svaki meč a već mu je 30 godina pa i na to treba obratiti pažnju.

koca

pre 9 godina

Pa gde ce Lebron sam sa samo jos jednim All Star igracem Irvingom da igra? Dok ne bude cela All Star petorka on ne izlazi na parket. Branite ga klinci koliko hocete ali ovakav kukavicluk pre nije postojao u NBA i zato mi se gadi. Pa dodajte i mene tom sastavu da se hvalim kako sam osvojio prsten. Njemu nisu bili dovoljni Vejd, Bos, Alen i ceo taj dream team i cim prve sezone nije osvojio titulu trazi novu grupu All Star igraca da proba sa njima. Dzordan dobije temperaturu 39, zgrabi loptu i dobije sam Melouna, Stoktona i Hornaceka. A saigraci bili Brown, Buechler, Caffey, Dele, Harper, Kerr, Kukoc, Longley, Parish, Pippen, Simpkins, Steigenga, Wenington, Rodman. Ne stavljajte vise u istu recenicu ta dva igraca.
(zar je iko ocekivao drugacije?, 07. avgust 2014 18:00)


pipen, rodman, ker, kukoc pa na sve to dzordan...pa reci mi kako ovo nije all-star petorka....to sto oni nisu dosli do tog medijskog sjaja, nije zbog njihovih ogranicenja ili nedostatka talenta i kvaliteta, vec zbog prepumpavanja kulta Dzordana, koji je ligi iz komercijalnoh razloga itekako odgovarao kao takav...ti momci su bili po svim standardima vrhunski igraci, koji su zavrsavali ogroman posao i za tim i za samog Dzordana i porediti takve legende sa Lav-om i Irvingom, koji jesu potencijali, ali daleko od statusa i kvaliteta koji su ovi igraci imali, je krajnje neumesno..
Cak su i Harper, Parish i Longley odradjivali jako korektan posao i imali dosta utakmica u rukama...

ovo sto lebron danas ima u klivlendu nije ni za prineti ekipi bulsa iz 96,97,98....i prestanimo sa tom pricom o lebronu kao nekom prerazmazenom igracu, jer cinjenice na terenu i van njega govore protivno. Ako se ne mozemo sloziti ko je najbolji ikada, MJ..KB..LBJ, sigurno mozemo se sloziti da najmanji ego, i najvecu ljudskost, humanost i timski duh ima ovaj poslednji..

xixiixix

pre 9 godina

nadam se da ce se ovo Klivlednu obiti o glavu, bili su gotivni kad se kralj vratio i sa ovoliko prvih pikova (cak cetiri) ali su izabrali instant uspjeh koji je ne garantovan! Steta bili su gotina ekipica...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vosa®, 7. avgust 2014 18:34)

Ono sto je GARANTOVNO jeste da nemas blage veze sa gramatikom. Prosto je neverovatno da neko ide 12 ili 11 godina u skolu i da ne moze da nauci da se negarantovano pise zajedno.

the_un4given

pre 9 godina

Razlog ovog trejda je uzimanje titule odmah u prvoj sezoni. Sto i nije tako cudno s' obzirom da veliki rodoljub gotovo sigurno ne bi bio u istom timu i naredne sezone bez prstena :D

Extream

pre 9 godina

Pre svega da se osvrnem na pljuvanje po Jordanu i tome da ne bi mogao nista bez Pipena i Rodmana. Jeremija, kad vec gledas statistiku, mogao bi da pogledas i ko je tada bio konkurencija Chicagu na istoku, Boston i Detroit, ubitacno dobre ekipe, koje bi i u danasnjoj kosarci razvaljivale sve rivale. A sa kakvim se to velikim timovima kraljica borila da uzme Istok? Kad vec gledas kosarku kroz statistiku, pogledaj celu sliku i ne tumaci selektivno kako ti odgovora. Inace meni je u istoriji kosarke omiljeni igrac Magic Johnson, da ne bude da sam zaludni fan Jordana, ali sve sto je Jordan uradio, LBJ nece moci da dostigne pa makar odigrao jos 20 sezona.
Sto se tice transfera ocekujem da ce CLE ostati praznih ruku (prsten ponovo SAS), a pitanje je da li ce pobediti i Bullse u finalu istoka (ako Rose uspe da izgura sezonu bez povrede). A od MIN ocekujem za par godina ako nastave da rade na unapredjenju tima da budu izrazito ozbiljna ekipa u ligi (slicno ocekujem i od PHI mada su im potezi zadnjih par godina izrazito kockarsi, ali ako se sloze kockice bice jezivo dobra ekipa). Bennett nije los igrac, naprotiv, usao je u sistem gde kao prvi pik izigrava epizodistu, zato je i stagnirao. Slicno bi bilo i sa Wigginsom. Tako da je ovde MIN potencijalno dobila 2 izuzetna igraca u perspektivi, ako ih Saunders isforsira kao nosioce igre, za igraca koji je izgradjen ali koji bi ih napustio sledece sezone...

nčf

pre 9 godina

na istoku ništa novo... svake godine se sve što valja zgura u max dve ekipe, pa očas posla stignu do finala... a onda džejms 'hara'...

vlade123

pre 9 godina

Ocajan potez Klivlanda. Ne verujem da se Blat tu mnogo i pitao. Daju Viginsa i Beneta za Lava? Dva talenta vrhunska igraca pa to je smesno, oni verovatno gledaju da odmah ove godine uzmu prsten, ali momci malo ste se zaje*ali to ce malo teze da ide.Naravno da nece uzeti prsten al kad prodju 2 sezone ekipa ce se raspasti tako da je ovo ogromna greska!!

nebojsa

pre 9 godina

Jasno je da je Klivlend mijenjao budućnost za sadašnjost kao što neko u komentarima reče.E, sad to nije ni za pohvalu , a ni za kritiku jer je to njihov izbor, samo što mislikm da je ovo pogrešna sadašnjost jer onakav San Antonio se ne može pobijediti pa da igra i ol-star ostaktka lige protiv njih.Samo je pitanje da li ce oni držati nivo od pr. godine, a ja mislim da hoce , ove godine sigurno , a možda i naredne.

Jeremija

pre 9 godina

Nikada nisam ni tvrdio da je Lebron bolji igrač od Džordana, samo ne volim tu isključivost tipa niko nikad neće biti kao Majkl, on je vanzemaljac, Bog i šta ti ja znam šta još...Sačekajmo da Džejms završi karijeru pa ćemo da vidimo gde se ko nalazi. Čitajući ovde komentare stiče se utisak kao da se poredi Džordan i Branko Lazić, a ne LBJ. Razlika između Majkla i Lebrona uopšte nije toliko drastična koliko je mnogi predstavljaju, sigurno je da ga Lebron neće stići u kategoriji najbolji strelac NBA(Majkl je to bio čak 10 puta), ali ne bih se kladio da na kraju karijere Džejms neće dogurati do 6 titula iako će biti jako teško. Mislim da će imati više MVP priznanja(fali mu još jedan da se izjednače). Po mom mišljenju, Lebron ima bolji pregled igre, pas i asistenciju, ima bolji šut(iako se mnogi neće složiti ali brojke ne lažu,recimo šut za 3 poena ),bolji je timski igrač, dok je Majkl imao bolji ulaz, imao je taj ubilački instinkt, jaču želju za pobedom i nije imao potrebu da se svima dopadne, što mu je tokom karijere više pomoglo nego odmoglo. Džordan jeste davao više poena ali je imao i 3 šuta više po meču, što nije malo. Uz to, Lebron je jedini igrač za koga znam u istoriji NBA da već 9 godina konstantno popravlja svoju igru i brojke, recimo procenat šuta iz igre mu raste već 9 godina zaredom, što ne verujem da je ikome pre njega uspelo. Ne bi me čudilo da tako nastavi i narednih par sezona.

samo za jeremiju

pre 9 godina

@ jeremija
U pravu si kada kažeš da ljudi mogu da budu isključivi prema Jordanu, ali… u košarkaškom smislu Jordan je vrlo blizu vanzemaljske razine. Pomenuo si njegove ulaze: usporedi samo npr. ko je njemu stajao na putu do koša (Olajuwon, Robinson, Ewing, Shaquille, McHalle, Parish, Lambier, Mourning, Mutombo, Barkley, Malone, Kemp…), a ko LBJ-u (Shaquille, Duncan, Howard, Garnet, još neko?). Nadalje, netom završena sezona pokazuje je da Lebronova obrana u padu (vidi npr. statistiku blokada): i odokativno se moglo videti da su mu reakcije u obrani bile sporije nego pre, posebno u finalu protiv Leonarda. Možda je to problem motivacije (s kojom Jordan nikada nije imao problema) ili ga već lagano nagriza umor/godine (što se kod Jordana, bar kada je u pitanju play-off, nije primećivalo). A da je bolji timski igrač od Jordana onda bi valjda u finalima protiv Dalasa i Spursa povukao svoj tim do maksimuma. Jordan je pravi timski igrač jer je u svim kritičnim momentima uz svoju dizao i igru čitave momčadi, dok kod Lebrona to nije slučaj.
Što se tiče trejda, Cavsi su konačno, makar i na papiru, napravili momčad za titulu, i to tek kad se Lebron odlučio igrati generalnog menadžera. Prigovori da će odbrana s Loveom biti propusna, apsolutno su nebitni u kontekstu kada u timu imate dvojicu od pet najboljih napadačkih opcija u celoj ligi. A osim toga, neka se samo pogleda s kakvim je to obrambenim veličinama u reketu Lebron osvojio dosadašnja dva naslova.

d

pre 9 godina

Samo da nisu dali prvog pika na sl draftu ovo bi bio odlican trejd.Vigins koji na zavrsnom turniru nije uradio nista i benet koji cele sezone ne igra uopste

rouz či

pre 9 godina

Čikago ove godine osvaja titulu. Startna petorka |Rouz, Batler, MekDermot, Gasol, Noa| a klupa |Taž, Mirotić, Hajnrik, Snel, Danlivi, Bruks, etc.| Rouz u nikada boljoj formi, Batler jedan od najboljih bek-šutera u ligi, MekDermot ruki koji je zablistao u letnjoj ligi, Gasol ključni i ujedno najkorsiniji igrač Lejkersa prošle sezone i naravno defanzivni igrač godine Žoakim Noa! Klupa takođe kida, svaki igrač za sebe. Ko prati, zna o čemu pričam.

zar je iko ocekivao drugacije?

pre 9 godina

Pa gde ce Lebron sam sa samo jos jednim All Star igracem Irvingom da igra? Dok ne bude cela All Star petorka on ne izlazi na parket. Branite ga klinci koliko hocete ali ovakav kukavicluk pre nije postojao u NBA i zato mi se gadi. Pa dodajte i mene tom sastavu da se hvalim kako sam osvojio prsten. Njemu nisu bili dovoljni Vejd, Bos, Alen i ceo taj dream team i cim prve sezone nije osvojio titulu trazi novu grupu All Star igraca da proba sa njima. Dzordan dobije temperaturu 39, zgrabi loptu i dobije sam Melouna, Stoktona i Hornaceka. A saigraci bili Brown, Buechler, Caffey, Dele, Harper, Kerr, Kukoc, Longley, Parish, Pippen, Simpkins, Steigenga, Wenington, Rodman. Ne stavljajte vise u istu recenicu ta dva igraca.

Novosadjanin.

pre 9 godina

Neverovatno koliko dobar tim ali neverovatno.

PG Irving
SG Waiters
SF James
PF Love
C Varejao/Haywood

U izmenama Thompson, Alen, Miler, Jones... Prvi favoriti za titulu!

Neznalica

pre 9 godina

@zar je iko ocekivao drugacije?

U principu ne javljam se na komentare koji pokazuju neznanje. Ipak ovo tvoje prikazano je prosto neverovatno. Nisam siguran da ti uopšte pratiš košarku.

Džordan, najveći kakav je već, počinje da uzima titule tek kada su skockali tim oko njega. Ti navodiš kao veličinu košarke Hornaseka. Istovremeno, očigledno ne znaš da u timu Bullsa koji navodiš ima, uz Džordana, još tri All Star igrača, Pipen, Rodman i Kukoč. E sad, da su to tek neki igrači nego Rodman jedan od najboljih defanzivnih igrača i skakača NBA u istoriji. Pipen, veličina sama po sebi takođe rangirana među deset najboljih na njegovoj poziciji. Samo KUkoč, inače mislim da je bio dva puta najbolji šesti igrač lige ako tebi uopšte to nešto znači, ne može da ide u istoriju NBA za sva vremena.

I onda pljuješ Lebrona. Pa Lebron je više morao da vuče u Majamiju nego što je Džordan ikada morao za Čikago. Ne, ti definitivno ni ne gledaš košarku. Hornasek veličina? Da se čovek krsti i levom i desnom rukom. I onda još dobiješ ogroman broj pluseva na komentar, verovatno od ljudi koji nemaju pojma o košarci, baš kao i ti.

nikola

pre 9 godina

NBA sve vise gubi smisao... Uzalud se trudi ESPN da stvori velikane vestackim putem, popularnost sve vise opada, i zbog malo kvalitetnih igraca i zbog ovakvih "drugarstva" "druzina" danasnjih najboljih igraca koji umesto da se kolju na terenu da postoji neko rivalstvo, oni se udruzuju jer nemaju m..... da igraju protiv sebi slicnih i zbog toga narusavaju sopstveni LEGITIMITET. Bez rivaliteta, nema ni velikih igraca. Kakva je to liga kad se Brajant u 37 god jos uvek kotira kao najbolji igrac. Uvek ce jedan Ajverson ostati veci od bilo kog Lova, Lebrona, Pola, Entonija, Hauarda itd iako nema prsten.

bar ti je prikladan nick

pre 9 godina

@Neznalica

Covek koji kaze Lebron je morao vise da vuce u Majamiju nego Dzordan ocigledno ima manje od 15 godina i prati kosarku zadnjih 5. Dzordan je vukao kao Lebron, Vejd i Bos zajedno! Muka mi je od klinaca koji su odgledali dva klipa o Dzordanu i pricaju kako je Lebron veci. Bar si odabrao dobar nick. Jesi neznalica i to velika. Vejd ne zna?! Taj Vejd je doneo sam titulu Majamiju uz pomoć prestarelog O'Nila, a onda dosao Lebron uz tada superstara Toronta Bosa koji je naravno redukovao broj poena i podredio se timu u Majamiju. A kad kazes da je Ker veliki igrac zaista se verujem da se salis jer niko ozbiljan i stariji od tri godine to ne bi mogao ni da pomisli. Ker veliki igrac?? Hahahaha! Da li je moguce covece da si ti ozbiljno sve to napisao sto jesi?? Ja sam siguran da si se samo zezao jer toliku kolicinu gluposti odavno nisam procitao.

vlade123

pre 9 godina

Ocajan potez Klivlanda. Ne verujem da se Blat tu mnogo i pitao. Daju Viginsa i Beneta za Lava? Dva talenta vrhunska igraca pa to je smesno, oni verovatno gledaju da odmah ove godine uzmu prsten, ali momci malo ste se zaje*ali to ce malo teze da ide.Naravno da nece uzeti prsten al kad prodju 2 sezone ekipa ce se raspasti tako da je ovo ogromna greska!!

vlade

pre 9 godina

samo jedan komentar vezan za džordana i džejmsa.. uzaludno ih je porediti.. drugačija je košarka tada bila.. danas je fizički naprednija, finansijski isplatljivija, ali tada je bila mnogo interesantnija i imala je dušu! ej.. lebron ima šansu da prestigne mj23 samo po broju mvp zvanja, jer sem durantule, nema realno konkurenciju.. a majkl je imao mnogo veću i uzeo ih 5.. a zašto mislim da će samo po mvp zvanjima prestići majkla.. pa lebronu fale čak 4 prstena da bi ga po titulama stigao! a izgubio je tri finala.. džejmsu su potrebne kockice da se sklope oko dovođenja igrača, a koga je imao majkl? sam je uz pomoć pipena napravio od čikaga čudo! i kada je došao fil džekson za trenera, niko nije mogao da ih skine 6 godina! majkl je u čikagu stvarao dinastiju! a džejms.. ide iz kluba u klub.. prema tome.. ko nije gledao uživo čikago i nba ligu koja je imala dušu, nemoj da veliča džejmsa! majkl je bio lider, ni jedno finale nije izgubio! ovom drugom, malo, malo, stegne se ruka! a tada si imao za protivnike boston, lakerse, detroit, portland, hjuston, njujork, indijanu.. koga je džejms imao za ozbiljnog rivala za ovih deset godina osim sa i lakersa? poštujem džejmsa, ali mj23 je kralj! za uvek..

vosa®

pre 9 godina

nadam se da ce se ovo Klivlednu obiti o glavu, bili su gotivni kad se kralj vratio i sa ovoliko prvih pikova (cak cetiri) ali su izabrali instant uspjeh koji je ne garantovan! Steta bili su gotina ekipica...

Jeremija

pre 9 godina

@zar je iko ocekivao drugacije Prijatelju, tvome idolu Džordanu su trebala dva hall of fame igrača da bi počeo da osvaja titule, tako da ne vidim da je na tom polju nešto uspešniji od Lebrona. Dok mu nisu došli Pipen i Rodman, nije mogao ni da prismrdi tituli, za razliku od Džejmsa koji je sa onim jadnim Klivlendom igrao Finale. Zatim, ako misliš da su 39-godišnji Alen,povredama raspali Vejd i "sad ga vidiš sad ga ne vidiš" Boš DREAM TEAM onda ok...Sva sreća pa postoji statistika inače bi neko pomislio da je Džordan stvarno sam sve pobeđivao, svima utrpavao po 50+ poena i nikada nije promašivao...Svašta. Bio je ekstra klasa ali mani me tih nostalgičnih priča sa temperaturom 39.
Što se tiče ovog trejda mislim da je Klivlend odradio odličan posao, dobili su sigurnog igrača Lava u zamenu za indisponiranog Beneta(prošle sezone nije znao gde je levo) i potencijalnog asa Viginsa, koji je realno mačka u džaku(može postati ekstra igrač ali isto tako ne mora ništa ni biti od njega). Ovakva galama oko nekog igrača nije bila ni kada je Durent dolazio u NBA a siguran sam da mu Vigins neće biti ni do kolena,čak je i Džabari Parker po meni kvalitetniji igrač, no videćemo.
Klivlend će sa Lavom dobiti sigurnost u skoku,što će značajno rasteretiti i Lebrona, a ne da čovek mora kao u Majamiju da bude ne samo najbolji strelac tima, već i najbolji skakač i asistent, čime se neverovatno troši svaki meč a već mu je 30 godina pa i na to treba obratiti pažnju.

rouz či

pre 9 godina

Čikago ove godine osvaja titulu. Startna petorka |Rouz, Batler, MekDermot, Gasol, Noa| a klupa |Taž, Mirotić, Hajnrik, Snel, Danlivi, Bruks, etc.| Rouz u nikada boljoj formi, Batler jedan od najboljih bek-šutera u ligi, MekDermot ruki koji je zablistao u letnjoj ligi, Gasol ključni i ujedno najkorsiniji igrač Lejkersa prošle sezone i naravno defanzivni igrač godine Žoakim Noa! Klupa takođe kida, svaki igrač za sebe. Ko prati, zna o čemu pričam.

Slobodan

pre 9 godina

@Jeremija,kaze-Prijatelju, tvome idolu Džordanu su trebala dva hall of fame igrača da bi počeo da osvaja titule, tako da ne vidim da je na tom polju nešto uspešniji od Lebrona. Dok mu nisu došli Pipen i Rodman, nije mogao ni da prismrdi tituli!
Dragi Jeremija kad si toliki znalac treba da znas da je Rodman dosao tek u sezoni 1995-96 ,znaci nije pomogao MJ-u oko prvih TRI titula!Inace nisam MJ ov fan po meni najbolji igrac svih vremena je bio i ostao Medzik !!!!

jorgovan

pre 9 godina

(zar je iko ocekivao drugacije?, 07. avgust 2014 18:00)
Ajde sad pročitaj ponovi imena koja si naveo. Koji bre Vejd all star, ne može čovek da se sastavi, nažalost kolena ne mogu više, pa nije ni odigrao pola sezone a u finalu ga nigde nije bilo . Boš se gubi kod svakog pika kao da je ruki, nešto je bolji od Vejda. Očekuješ od Alena nešto, čovek ima skoro 40 godina. Živo sam zainteresovan kako će majami izgledati ove godine.
Mislim da je dolaskom Lova definitivno obezbeđeno finalne istoka.
Biće luda sezona!

velikipoznavalac

pre 9 godina

Vidim neznalice neke pisu ovde da je ovo lose za Klivlend, pa Love ce neverovatno doprineti na skokovima i širiti prostor za LeBrona i pritom davati 15 do 20 poena po mecu. A onda sam procitao da ce Minesota do titule zbog Viginsa. Pricate o ovom detetu ko da vec igra u NBA i belezi po 40 poena, 20 skokova i 20 asistencija po mecu. Ljudi molim vas ne ostavljajte glupe komentare.

Jeremija

pre 9 godina

Nikada nisam ni tvrdio da je Lebron bolji igrač od Džordana, samo ne volim tu isključivost tipa niko nikad neće biti kao Majkl, on je vanzemaljac, Bog i šta ti ja znam šta još...Sačekajmo da Džejms završi karijeru pa ćemo da vidimo gde se ko nalazi. Čitajući ovde komentare stiče se utisak kao da se poredi Džordan i Branko Lazić, a ne LBJ. Razlika između Majkla i Lebrona uopšte nije toliko drastična koliko je mnogi predstavljaju, sigurno je da ga Lebron neće stići u kategoriji najbolji strelac NBA(Majkl je to bio čak 10 puta), ali ne bih se kladio da na kraju karijere Džejms neće dogurati do 6 titula iako će biti jako teško. Mislim da će imati više MVP priznanja(fali mu još jedan da se izjednače). Po mom mišljenju, Lebron ima bolji pregled igre, pas i asistenciju, ima bolji šut(iako se mnogi neće složiti ali brojke ne lažu,recimo šut za 3 poena ),bolji je timski igrač, dok je Majkl imao bolji ulaz, imao je taj ubilački instinkt, jaču želju za pobedom i nije imao potrebu da se svima dopadne, što mu je tokom karijere više pomoglo nego odmoglo. Džordan jeste davao više poena ali je imao i 3 šuta više po meču, što nije malo. Uz to, Lebron je jedini igrač za koga znam u istoriji NBA da već 9 godina konstantno popravlja svoju igru i brojke, recimo procenat šuta iz igre mu raste već 9 godina zaredom, što ne verujem da je ikome pre njega uspelo. Ne bi me čudilo da tako nastavi i narednih par sezona.

Neznalica

pre 9 godina

@bar ti je prikladan nick

Kakav Ker? Dečko o čemu ti pričaš? Da li ti se nešto priviđa? Čemu se ti smeješ? Niko nije spominjao nikakvog Kera. Uzmi sada opet lepo pročitaj komentar, ali pažljivo, pa se ponovo javi da objasniš kako si strpao Hornaseka u priču o superstarovima. Bar to za početak.

A onda objasni kako su to prosečni saigrači bili Rodman, Pipen i Kukoč. Usput budi rečeno ova prva dvojica će sigurno ući u Hall of Fame, ako uopšte znaš šta to znači.

Nakon toga objasni po čemu je Boš to veći igrač od Rodmana?

averel

pre 9 godina

auuu, ne mogu da zamislim koji tim bi mogao da parira ovakvom Klivilendu. Dobar potez samo ukoliko osvoje titulu, ali ako ne uspiju, raspadaju se sledece sezone. Minesota ce imati simpa tim, posebno ako Benet pokaze sta zna.

brkajlo

pre 9 godina

auuuu... sve sto sam mislio i pisao o Kavsima pada u vodu. Cinilo se da vizionarski prave ekipu kako za sledecu tako i naredne sezone, ali ocigledno je prevagnuo pritisak da sve mora sad i odmah.
Nisam siguran koliko ce zbog ovoga biti bolja ekipa ali je sigurno da ce biti dugovecna. Kao da je jedini kriterijum selekcije igraca bila statistika, bez obzira na kompatibilnost igraca i pozicije, kao sto je i slucaj uvek u NBA, nadao sam se da ce Kavsi biti pametniji ali avaj.
Kako god, ostaju nam posteni Sparsi :)

shazam

pre 9 godina

Ovo je odavno done deal, i trejd koji je za obe strane pozitivan. Klivlend stvarno na keca ulazi u najuzi krug kandidata za titulu, a Minesota bi i tako izgubila Lava - ovako su ga bar izgubili za par odlicnih igraca za razvoj i buducnost kluba. Klivlend 50 godina nije osvojio titulu ni u jednom bitnom profesionalnom sportu u Americi, a Lebron bi mogao par komada da im da sigurno sa ovakvim timom. Marketinski zanimljivo, a i kosarkaski gledacemo Lebrona prvi put sa plejem poput Irvinga, koji pored Lebrona moze da postane jos efikasniji suter, a isto Vazi i za Lava koji cepa trojke, posebno kada je paznja usmerena recimo na pik end rol Irvinga i Lebrona na jednoj strani terena. Kris Bos je dobio ugovor zivota u Majamiju, tu je i Vejd, obojica sa 2 prstena vise zahvaljujuci Lebronu. Koliko ja vidim, niko nije izgubio ovakvim trejdom, pa ne kontam cemu toliko negodovanje medju najpreporucivanijim komentarima? Osvojio bi Lebron jos koju titulu ma gde otisao, jer se jednostavno citava organizacija moze preporoditi njegovim prisustvom, posto kao sto vidimo najbolji igraci u ligi koriste prava koja imaju zahvaljujuci klauzulama u svojim ugovorima - da dodju da igraju sa Lebronom. Da je otisao u Finiks, mogli bi i tamo da dobiju Lava u zamenu za (potpisanog) Bledsoa. Onda bi opet bilo, sta - mrzimo Finiks zbog Lebrona?! Kriv je samo sto je dominantan. Ne znam da li je bolji od Dzordana, jeste bolji od Medzika posto su isti tip igraca - a Medzik je u najbolja 3-4 igraca svih vremena.

koca

pre 9 godina

Pa gde ce Lebron sam sa samo jos jednim All Star igracem Irvingom da igra? Dok ne bude cela All Star petorka on ne izlazi na parket. Branite ga klinci koliko hocete ali ovakav kukavicluk pre nije postojao u NBA i zato mi se gadi. Pa dodajte i mene tom sastavu da se hvalim kako sam osvojio prsten. Njemu nisu bili dovoljni Vejd, Bos, Alen i ceo taj dream team i cim prve sezone nije osvojio titulu trazi novu grupu All Star igraca da proba sa njima. Dzordan dobije temperaturu 39, zgrabi loptu i dobije sam Melouna, Stoktona i Hornaceka. A saigraci bili Brown, Buechler, Caffey, Dele, Harper, Kerr, Kukoc, Longley, Parish, Pippen, Simpkins, Steigenga, Wenington, Rodman. Ne stavljajte vise u istu recenicu ta dva igraca.
(zar je iko ocekivao drugacije?, 07. avgust 2014 18:00)


pipen, rodman, ker, kukoc pa na sve to dzordan...pa reci mi kako ovo nije all-star petorka....to sto oni nisu dosli do tog medijskog sjaja, nije zbog njihovih ogranicenja ili nedostatka talenta i kvaliteta, vec zbog prepumpavanja kulta Dzordana, koji je ligi iz komercijalnoh razloga itekako odgovarao kao takav...ti momci su bili po svim standardima vrhunski igraci, koji su zavrsavali ogroman posao i za tim i za samog Dzordana i porediti takve legende sa Lav-om i Irvingom, koji jesu potencijali, ali daleko od statusa i kvaliteta koji su ovi igraci imali, je krajnje neumesno..
Cak su i Harper, Parish i Longley odradjivali jako korektan posao i imali dosta utakmica u rukama...

ovo sto lebron danas ima u klivlendu nije ni za prineti ekipi bulsa iz 96,97,98....i prestanimo sa tom pricom o lebronu kao nekom prerazmazenom igracu, jer cinjenice na terenu i van njega govore protivno. Ako se ne mozemo sloziti ko je najbolji ikada, MJ..KB..LBJ, sigurno mozemo se sloziti da najmanji ego, i najvecu ljudskost, humanost i timski duh ima ovaj poslednji..

koko

pre 9 godina

@zar je iko...

Care, napisi bar ko je igrao za Jutu kad si tako prostro Cikagov roster a Pipen i Rodman ti pred kraj, pri cemu mislis da su Ker i Kukoc valjda tu zalutali.
A sto se Lebrona i iste recenice tice, granici se sa grotesknim da ga optuzis za kukavicluk. Prvo, Lav ima tek 25g, ne 30. Drugo, Lbj je lepo rekao da ne ocekuje titule odmah. Trece, prosle godine je sam nosio Majami, kad je Bos strasno pao, a Vejd se mumificirao. Cetvrto, to je covek koji dodaje nove elemente u igri i posle 10 godina i koji nikad nije pumpao svoje statistike. Peto, vec ima 2 titule i ne mora nikom da se dokazuje. a ako kazes da jordan ima sest, pogledaj kolko ima rasel

Dag Kristi

pre 9 godina

Mislim da nece moci da ugroze masineriju iz Teksasa.Tim,Manu i Toni se pitaju,da ne zaboravim Lenarda.Minesota moze puno da profitira,samo da dovedu trenera k' svetu.

Konjito

pre 9 godina

...takodje, kevin moze da ode sl sezone, uopste ni ne mora da produzi sa cavsima... isto vazi i za lebrona. previse daju zarad par pokusaja da se uzme prsten, koji kako stvari izgledaju ostaje sl sezone gde jeste

Misur

pre 9 godina

Ne zaboravite da je Lav sledece godine slobodan igrac. Svidja mi se ovaj trejd, 2 ogromna potencijala!! Taman popunjavaju 2 rupe u prvoj postavi. Rubio, Martin, Wiggins, Benett i Pekovic, hmmm svidja mi se ekipa. Voleo bih da vidim Vulvse u Plejofu. Iskreno vise volim timove koji se sami izgrade, od sopstvenih mladih talenata, a ne timove koji se grade od gotovih igraca.

Zeljko

pre 9 godina

nadam se da ce se ovo Klivlednu obiti o glavu, bili su gotivni kad se kralj vratio i sa ovoliko prvih pikova (cak cetiri) ali su izabrali instant uspjeh koji je ne garantovan! Steta bili su gotina ekipica...
(vosa®, 7. avgust 2014 18:34)

Ne razumem sta je lose, odlucili su da iskoriste vrhunac igracke karijere jednog od najboljih igraca u poslednjim decenijama. Mozda bi Vigins bio sjajan igrac na duge staze, ali ne treba njima jos jedan mladi LeBron koji ne moze sam (kada LBJ prodje igracki zenit), njima treba titula.

Extream

pre 9 godina

Pre svega da se osvrnem na pljuvanje po Jordanu i tome da ne bi mogao nista bez Pipena i Rodmana. Jeremija, kad vec gledas statistiku, mogao bi da pogledas i ko je tada bio konkurencija Chicagu na istoku, Boston i Detroit, ubitacno dobre ekipe, koje bi i u danasnjoj kosarci razvaljivale sve rivale. A sa kakvim se to velikim timovima kraljica borila da uzme Istok? Kad vec gledas kosarku kroz statistiku, pogledaj celu sliku i ne tumaci selektivno kako ti odgovora. Inace meni je u istoriji kosarke omiljeni igrac Magic Johnson, da ne bude da sam zaludni fan Jordana, ali sve sto je Jordan uradio, LBJ nece moci da dostigne pa makar odigrao jos 20 sezona.
Sto se tice transfera ocekujem da ce CLE ostati praznih ruku (prsten ponovo SAS), a pitanje je da li ce pobediti i Bullse u finalu istoka (ako Rose uspe da izgura sezonu bez povrede). A od MIN ocekujem za par godina ako nastave da rade na unapredjenju tima da budu izrazito ozbiljna ekipa u ligi (slicno ocekujem i od PHI mada su im potezi zadnjih par godina izrazito kockarsi, ali ako se sloze kockice bice jezivo dobra ekipa). Bennett nije los igrac, naprotiv, usao je u sistem gde kao prvi pik izigrava epizodistu, zato je i stagnirao. Slicno bi bilo i sa Wigginsom. Tako da je ovde MIN potencijalno dobila 2 izuzetna igraca u perspektivi, ako ih Saunders isforsira kao nosioce igre, za igraca koji je izgradjen ali koji bi ih napustio sledece sezone...

xixiixix

pre 9 godina

nadam se da ce se ovo Klivlednu obiti o glavu, bili su gotivni kad se kralj vratio i sa ovoliko prvih pikova (cak cetiri) ali su izabrali instant uspjeh koji je ne garantovan! Steta bili su gotina ekipica...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (vosa®, 7. avgust 2014 18:34)

Ono sto je GARANTOVNO jeste da nemas blage veze sa gramatikom. Prosto je neverovatno da neko ide 12 ili 11 godina u skolu i da ne moze da nauci da se negarantovano pise zajedno.

Nebo

pre 9 godina

У најмању руку чудна и нестрпљива, коцкарска одлука менаџмента тима из Охаја и трејд који је ће у блиској будућности вероватно показати потпуну бесмисленост. И овако формиран тим са Џејмсом и Лавом неће успети да раштимује концепцију Spursa, али ни неколицине других озбиљних екипа које претендују на велика дела. Нисам гледао Вигинса, али тако се лако одрећи два прва пика је тотално непромишљено. NBA је у историји памтила бројне сличне лудости, а никад нећу заборавити када су новембра 1994, Atlanta Hawks, тим из самог врха Источне конференције и у сјајној форми, послали фантастичног Кевина Вилиса у Miami Heat (у пакету са Волтером Мекартијем за Стива Смита и Грега Лонга), разбивши невероватно убојит тандем који је чинио са Домиником Вилкинсом, да би добили једно велико ништа!
Не знам ни колико ће Minnesota добити из овог трејда, екипа има потенцијал, али јој је потребна одговорна рука да избруси дијаманте и искористи могућности које пре свих имају Пековић и Рубио.

veljko

pre 9 godina

Ljudi, u NBA nema gradjenja tima za buducnost kao u Evropi!

Tu svi imaju novac, pun salary cap i zele brze titule. Ima par ekipa koje drugacije razmisljaju, ali te ekipe skoro nikad nista ne urade. San Antonio jeste tim koji je pazljivo sastavljan, sa igracima koji nisu bili zvezde kad su dolazili, ali su cak i oni uvek imali bar dve zvezde.

Lav je proveren igrac, dok Vigins po meni ima vece sanse da bude prosecan nego sjajan. Gledao sam par meceva i deluje mi da mu fali tehnika, timski duh i pregled igre. Ne vidim ga kao nekog buduceg Lebrona, ni u cemu. Mnogi veci talenti su nestali. Pre ce onaj Parker postati prava zvezda. Benet je imao problema, a Klivlend najbolje zna da li je sa njim sve u redu, pa ne vereujem da su pogresili.

Kavsima mozda jedino nedostaje bolji centar, ali u polju ce biti fenomenalni. Lav pored Irvinga i Lebrona nece moci da siluje loptu, a bice veoma opasan ako ostane sam. Sa jacim centrom, ne vidim da neko moze da im parira. San Antonio je ono sto svi volimo u kosarci, ali Dankan je vec malo losiji bio ove sezone, Djinobili takodje, a treba odigrati jos jednu na istom nivou.

Minesoti ostaje samo Martin kao prava suterska opcija, pa ce Pekovicu biti dosta teze u reketu, posto ce odbrane biti malo uze na njima, nego prosle sezone. Sa marketinske strane su mozda pogodili, posebno ako se uzme da su i finansijski ustedeli, ali cisto kosarkaski, mnogo se vise oni kockaju od Klivlenda.

narsil

pre 9 godina

Prvi favoriti za titulu se nalaze na Zapadu i ime im je San Antonio Spurs. Klivlend nije prvi favorit ni na Istoku, gde Bullsi sa ojačanim rosterom i konačno ofanzivnoo rešenim problemima, čine prvog favorita. San Antonio ima najbolji roster, najdublju klupu, igrača MVP potencijala (Lenard) i najboljeg trenera. Ne znam kako ste uspeli od Klivlenda sad da napravite prvim favoritom, a Sparsi odučavali od košarke celu ligu prošle sezone.

xxx

pre 9 godina

Trejdovali su buducnost za sadasnjost. Ocigledno nece da rizikuju nista, vec oce titulu odmah. Lav je dokazan igrac. Ako ne uzmu titulu ove sezone ja mislim da nikad nece, jer sreca ih je dosta gledala.

d

pre 9 godina

Samo da nisu dali prvog pika na sl draftu ovo bi bio odlican trejd.Vigins koji na zavrsnom turniru nije uradio nista i benet koji cele sezone ne igra uopste

aca Umc

pre 9 godina

ne bih se slozio da je ovo los potez Kavsa. Nije Lav matorac koji moze da odigra jos 2,3 dobre sezone, ima 25,6god i vec je medju najboljim igracima nekoliko sezona, a Lebron ce fizicki biti dominantan do 35e. Sa klincima koliko god da su talentovani ne bi postali zreli za osvajanje bar 5,6 sezona. Za osvajanje nba prstena ekipa mora da ima minimum 3 vrhunska i dokazana igraca.

advance scout

pre 9 godina

Vec mesec dana najavljujem finale istoka Klivlend - Cikago, i ako je long way to go, jedva cekam! :)

Odlaskom Viginsa najveci profiter mogao bi da bude Dion Waiters koji je pre 2 nedelje izjavio da ne zeli da ulazi sa klupe i da zeli u startnu postavu. James, Lav i Irving su igraci koji ce igrati oko 30 minuta u regularnoj sezoni, dok u plejofu treba ocekivati da ta minutaza poraste na +35 pa i 40 minuta. Tristan Thompson ce svoje minute dobiti rasporedjeno jer ocekujem da Love bude glavni "poenter" u drugoj postavi, i ako ce naravno biti starter. Thompson je odlican skakac, odbrana mu je odlicna i zbog toga ocekujem takav rasplet u rasporedu minuta.

ledu

pre 9 godina

Znam da je nemoguce ali sto bi voleo da sad Wade odigra ovu sezonu kao 2006/2007, kad mu nista niko nije mogao, pa da svima pokvari planove...

brodarevo

pre 9 godina

Za finale da.Jeste da je Love samo takva rupetina u odbrani ali zato ima da širi protivnički tim i da dozvoljava Lebronu prodore na koš iz kojih uz Lebronou realizaciju a i pregled igre ni jednom protivniku neće biti svejedno.
Ali odbrana je odbrana, mora je početi igrati inače teško do prstena.Pop i njegova mašinerija su za mene i dalje veliki favoriti.

skr

pre 9 godina

Pekovic ce procvetati sad kad nema Lava vise, posebno ako vulvsi dovedu specijalistu za odbranu na 4orku. Vrlo bi riskantno bilo uci u sezonu sa Bennetom kao jedinom pravom 4. Sjajan trejd za minesotu

vlade

pre 9 godina

i zaboravih da dodam.. dinastije su bile u bar 6-7 klubova pre 20-30 godina! igra čikago sa bostonom a tamo lerry bird i mekhejl.. pa za dva dana detroit i loši momci.. pa za dva dana seattle sa pejtonom koji ima 10 sezona za redom oko 20ppg i oko 9apg.. pa koji to play u nba danas može? plus kemp sa njim.. pa prekosutra lakersi sa medzikom, vortijem i naravno, vladeom.. pa hjuston sa olajdzuvanom, njujork sa juingom, sas sa robinsonom.. finiks i barkley.. igraju finale '94 hjuston i njujork, olajdzuvan na juinga, ne smeš bre u reket da krocis pored njih dvojice.. pa onda orlando sa šekom i penijem, za dve sezone posle koledža - bum finale! to je bio nba, danas se timovi utrkuju ko će da dovede trojicu all star igrača da bude konkurent za titulu! pre su igrači igrali u istom klubu 10 godina da dovedu svoj tim do finala.. i naravno, da ne zaboravim jutu džez, poštar i rambo.. najbolji tandem bez prstena.. ta juta bi u zadnjih 5 godina sigurno uzela prsten, a tada im je trebalo 10 i kusur da stignu do finala da se nadmeću sa mj23..

nebojsa

pre 9 godina

Jasno je da je Klivlend mijenjao budućnost za sadašnjost kao što neko u komentarima reče.E, sad to nije ni za pohvalu , a ni za kritiku jer je to njihov izbor, samo što mislikm da je ovo pogrešna sadašnjost jer onakav San Antonio se ne može pobijediti pa da igra i ol-star ostaktka lige protiv njih.Samo je pitanje da li ce oni držati nivo od pr. godine, a ja mislim da hoce , ove godine sigurno , a možda i naredne.

the_un4given

pre 9 godina

Razlog ovog trejda je uzimanje titule odmah u prvoj sezoni. Sto i nije tako cudno s' obzirom da veliki rodoljub gotovo sigurno ne bi bio u istom timu i naredne sezone bez prstena :D

,

pre 9 godina

Da pojasnim situaciju malo, pošto vidim da mnogi smatraju da je ovo očajan trejd.

Lav će da potpiše ugovor na 5 godina i 120 miliona dolara sa Klivlendom sledećeg leta, tako da ovo nije "pozajmica" od godinu dana. Razlog zbog kog je Klivlend morao da trejduje Lava, umesto da sačeka naredno leto i potpiše ga kao slobodnog igrača, je taj što će Klivlend da bude preko seleri kepa, a da bi ste potpisali igrača koji je slobodan, morate pre tog potpisa da budete ispod kepa, makar i jedan dolar. Minesota je odlično prošla s obzirom da bi posle ove sezone Lav odšetao bez ikakve nadoknade i Minesota bi ostala praznih ruku. Njihova želja je bila da ga, kad već moraju, proslede u Golden Stejt, a da u suprotnom pravcu krenu Tompson i verovatno Herison Barns. Voriorsi nisu želeli da uključe Tompsona u trejd, tako da je to propalo i Minesota se okrenula jedinoj ponudi koju su imali na stolu, a koja deluje pristojno.

I nemojte da se zavaravate sa Lebronovim ugovorom na dve godine. To je urađeno da bi Lebron mogao da potpiše novi dugoročni ugovor za dve godine kad liga potpiše novi ugovor za TV prava koji će značajno da poveća granicu za seleri kep, i samim tim maksimalnu platu koju igrač može da dobije. Igrači su u prošlom lokautu uništeni od strane vlasnika klubova, tako da ovim potezom Lebron, kao najveća zvezda, na neki način hoće da postavi primer za sledeće pregovore koji slede za 2 godine i da stavi do znanja da je ovo i dalje liga igrača, a ne milijardera koji su vlasnici.

Deki

pre 9 godina

Nije jos ozvanicen, ali po svemu sudeci dogovor je postignut (sudeci po nba.com). Uz sve one price o emotivnom povratku kuci, koje su mozda i istinite, LeBron je u sustini zamenio DWadea i Bosha sa Irvingom i Loveom, posebno ako se uzmu u obzir i dolazak Millera, Jonesa i moguci dolazak Rey Allena. Bice zanimljiva sledeca sezona. Nemam nista protiv LeBrona i Cavsa, ali bih voleo da Minnesota udje u play off i, naravno, da SAS odbrane titulu.

Banezi

pre 9 godina

Svi su dobili ovim trejdom. Lav ce biti rasterecen kao druga violina. Dzejms nece morati da ide na skok. Vigins dobija prostor da se razvije u lidera. Klivlend postaje favorit za titulu. Minesota dobija potencijalnog franchise igraca Viginsa i oslobadjaju je Lava koji nije igrac-lider kao Lebron. Mada, ako Vigins ne postane vrhunski igrac onda je Minesota na gubitku.

nčf

pre 9 godina

na istoku ništa novo... svake godine se sve što valja zgura u max dve ekipe, pa očas posla stignu do finala... a onda džejms 'hara'...

Misur

pre 9 godina

Ne zaboravite da je Lav sledece godine slobodan igrac. Svidja mi se ovaj trejd, 2 ogromna potencijala!! Taman popunjavaju 2 rupe u prvoj postavi. Rubio, Martin, Wiggins, Benett i Pekovic, hmmm svidja mi se ekipa. Voleo bih da vidim Vulvse u Plejofu. Iskreno vise volim timove koji se sami izgrade, od sopstvenih mladih talenata, a ne timove koji se grade od gotovih igraca.

petarczv

pre 9 godina

Koja penalska ekipa! I koji vruc krompir Blatu ako neosvoji prsten expresno ce biti vracen u evropu a imali su extra ekipu... Inace juce je potpisao i Merion!

samo za jeremiju

pre 9 godina

Pre nego što je došao Rodman, imao je Jordan već tri titule (1991-1993) i to uz pomoć Pippena (koji je do '93 odigrao dve All-star utakmice), Horacea Granta i B.J. Armstronga (jedinu all-star utakamicu u životu odigrali 1994. nakon Jordanovog penzionisanja), Billa Cartwrighta (koji je do '93 odigrao jednu i jedinu all-star utakmicu u životu - 1980!), a ostatak rostera činili su (1993), Scott Williams, Stacey King, John Paxson, Rodney McCray, Will Perdue, Trent Tucker, Darrell Walker, Corey Williams, Ed Nealy, Joe Courtney, Jo Jo English, Ricky Blanton. Ako gledaš KONTEKST u kojem je Jordan uzeo prve tri titule, osvojio ih je sa igračima koji su dotad uboli ukupno 3 all-star susreta (premda pojavljivanje na all-staru i ne mora uvek biti pravo merilo vrednosti nekog igrača) . Nije upitno da je Jordan uzeo titule uz njihovu pomoć, ali titule Bullsa iz tog vremena pre svega su rezultat Jordanove neprevaziđene razine igre, igračkog sazrevanja i nepokolebljive volje za uspehom te rasta Bullsa kao franšize. Naposletku, nitko od spomenutih igrača nije osvojio prsten bez Jordana, osim Granta kome je to pošlo za rukom 2001. u Lakersima, uz Shaquillea, Brayanta, Horrya i Fishera.

anbeast

pre 9 godina

Benet nista nije pokazao i pitanje je da li ce postati bar starter negde. Vigins mozda postane novi Grant Hil, a mozda i ne. On ne moze biti na nivou Kevina Lava bar jos godinu-dve (i to ako ispuni ocekivanja). Ovo je dobar trejd za Minesotu, izvukli su najvise sto su mogli za Lava koji bi sledece sezone ionako otisao za dzabe. Postoji prica da bi u ovom trejdu nekako teebalo da ucestvuju i Siksersi, pa bi Tadeus Jang zavrsio u Minesoti (za Sikserse ne znam sta bi i kako bi). Mnogi ovde ne razumeju kako NBA funkcionise. Klivlend je bacio sve kockice na uzimanje titule ove ili sledece godine. Postoji mogucnost da ne uspeju a da potom izgube i Lava i Brona, ali Kavalirsi su se vodili maksimom Del Boja: Who dares wins :)

win win

pre 9 godina

Kavsi su ovo morali da urade jer im je jasno da nemaju vremena, Lebron ce uskoro da ima 30. Ovaj trejd je iznudjen time sto zele titulu. E sada, da li ce da je osvoje, to je vec druga prica.
Minesota je potencijalno napravila sjajan potez jer bi Lavu istekao ugovor. Ipak, da li su sjajno prosli tek ce da se vidi i cuje. Ali da ima potencijala da bude tako - ima.

NastyB

pre 9 godina

Nešto što se već dugo polutajno pripremalo. Još dok je trajala letnja liga u Vegasu, čim se "naslutio" trejd Lav za Viginsa i Beneta (o tome je i ovde na sajtu pisano), dvojica igrača Klivlenda više nisu primirisali teren, kako se ne bi povredili.
I još nešto što, očigledno, neki ovde ne znaju, Lav će potpisati novi, višegodišnji ugovor sa Klivlendom, što znači da neće moći da ode sledeće godine.
Očigledno je želja za "brzom" titulom prevagnula (dok je LBJ tu), kao i to što Vigins igra na poziciji LeBrona i ovo je, ma šta ko mislio, odličan trejd za obe ekipe i sve igrače uključene u njega.

samo za jeremiju

pre 9 godina

@ jeremija
U pravu si kada kažeš da ljudi mogu da budu isključivi prema Jordanu, ali… u košarkaškom smislu Jordan je vrlo blizu vanzemaljske razine. Pomenuo si njegove ulaze: usporedi samo npr. ko je njemu stajao na putu do koša (Olajuwon, Robinson, Ewing, Shaquille, McHalle, Parish, Lambier, Mourning, Mutombo, Barkley, Malone, Kemp…), a ko LBJ-u (Shaquille, Duncan, Howard, Garnet, još neko?). Nadalje, netom završena sezona pokazuje je da Lebronova obrana u padu (vidi npr. statistiku blokada): i odokativno se moglo videti da su mu reakcije u obrani bile sporije nego pre, posebno u finalu protiv Leonarda. Možda je to problem motivacije (s kojom Jordan nikada nije imao problema) ili ga već lagano nagriza umor/godine (što se kod Jordana, bar kada je u pitanju play-off, nije primećivalo). A da je bolji timski igrač od Jordana onda bi valjda u finalima protiv Dalasa i Spursa povukao svoj tim do maksimuma. Jordan je pravi timski igrač jer je u svim kritičnim momentima uz svoju dizao i igru čitave momčadi, dok kod Lebrona to nije slučaj.
Što se tiče trejda, Cavsi su konačno, makar i na papiru, napravili momčad za titulu, i to tek kad se Lebron odlučio igrati generalnog menadžera. Prigovori da će odbrana s Loveom biti propusna, apsolutno su nebitni u kontekstu kada u timu imate dvojicu od pet najboljih napadačkih opcija u celoj ligi. A osim toga, neka se samo pogleda s kakvim je to obrambenim veličinama u reketu Lebron osvojio dosadašnja dva naslova.