Najgori NBA tim prodat za 550M $

Najgori tim NBA lige u tekućoj sezoni Milvoki Baksi dobiće novog vlasnika, investitore iz Njujork.

Izvor: AK

Četvrtak, 17.04.2014.

11:49

Default images

Dosadašnji vlasnik Herb Kol je postavio samo jedan uslov prilikom prodaje "Srndaća" za 550 miliona dolara, morali su da ostanu u Milvokiju.

Baksi su protekle sezone ostvarili samo 15 pobeda na 82 utakmice, pa imaju najviše šansi da na leto biraju prvog pika, pred najjači Draft u poslednjih 15-ak godina.

"Prišao sam trenutku u svom životu kada treba da razmišljam o nasleđivanju. Navijači Milvokija zaslužuju pobednički tim", rekao je 79-godišnji Kol koji je godinama pokušavao da od Baksa stvori veliki tim, ali su uvek bili u drugom planu na Istoku.

Za Bakse su svojevremeno igrali Oskar Robertson, Karim Abdul-Džabar, Mozes Meloun, Adrian Dentli, Geti Pejton, ali su osvojili samo jednu titulu, i to daleke 1971. godine, samo tri godine nakon osnivanja.

Kol je lokalni heroj u Milvokiju, a tim je kupio 1985. godine za 18 miliona dolara.

Novi vlasnici Lasri i Edens su obećali da će investirati 100 miliona dolara u izgradnju nove arene, a isti iznos daće i Kol.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: