Hauard na časovima kod Olajdžuvona

Jedan od najboljih NBA košarkaša svih vremena Hakim Olajdžuvon trebalo bi da se vrati u Hjuston i bude zadužen za rad sa centrima Roketsa.

Izvor: FS

Ponedeljak, 15.07.2013.

16:41

Default images

Olajdžuvom je 20 godina života proveo u tom teksaškom gradu, tri kao student, a zatim 17 kao NBA igrač. U tom periodu dva puta je bio šampion najkvalitetnije lige na svetu, isto toliko puta i MVP, a 1996. je osvojio zlato na Olimpijskim igrama u Atlanti.

Američki centar rodom iz Nigerije odigrao je ključnu ulogu u dovođenju najdominantnije ‘petice’ današnjice Dvajta Haurda u Roketse, a sada će verovatno imati i priliku da radi sa njim.

“Gledamo da dođe što je pre moguće”, rekao je generalni menadžer NBA tima Deril Mori. “Nije još gotovo, ali postoji obostrana želja da se sve završi”.

“Želimo da radi sa Dvajtom Hauardom i Omerom Ašikom, a to je i njegova ambicija”, dodao je Mori.

50-godišnji Olajdžuvon najbolji je strelac, skakač i bloker u istoriji Roketsa, a tokom karijere je prosečno beležio 22 poena, 11 skokova i tri blokade po meču. Takođe, u dva navrata je individualno radio sa Hauardom van sezone.

“Mnogo je napredovao”, naglasio Hakim. “U Hjustonu će imati priliku da pokaže svoj pun potencijal i to je uzbudljivo. Prethodne dve sezone nije dobijao tu priliku, a to je uticalo na njegovu igru i samopouzdanje. Sada je u timu gde će ponovo imati slobodu da pokaže šta zna”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: