EL: Reakcije sa žreba za "top 16"

Izvor: B92

Ponedeljak, 04.02.2008.

15:53

Default images

Trener Partizana Duško Vujošević ocenio je da njegovu ekipu očekuje izuzetno težak posao u "Top 16" fazi Evrolige. "Crno-beli" će igrati u grupi D, sa ekipama Panatinaikosa, Montepaskija i Efesa. "Radi se o veoma interesantnoj grupi. Dobili smo najteže rivale iz prvog i drugog šešira, ali je iz trećeg moglo i gore. Izbegli smo Barselonu, ali je i Efes izuzetno jaka ekipa", rekao je Vujošević.

"Panatinaikos je evropski šampion, tim sa mnogo zvezda, dok je Montepaski najteži rival kojeg smo mogli da izvučemo iz drugog šešira. Partizan je najmlađi tim u Evroligi, napravili smo veliki rezultat plasmanom među 16 najboljih, ali imamo motivaciju da odemo još jedan korak dalje, i nećemo se ovde zaustaviti", dodao je trener Partizana.

"Za nas je plasman u top 16 fazu sam po sebi uspeh. Jedino što sada mogu da kažem je da nikome nećemo biti lak rival", rekao je predsednik beogradskog kluba Predrag Danilović.

"Radi se o izuzetno jakoj grupi. Dobro poynajemo Panatinaikos. Igrali smo dva puta ove sezone, i oba puta nesrećno izgubili. Sa druge strane, Montepaski igra timski i jedno je od najvećih iznenađenja prve faze. Efes je takođe izuzetno neugodan rival. Čeka nas šest teških utakmica. Imamo zadataka da pružimo maksimum i pokažemo da zaslužujemo mesto među 16 najboljih", smatra jedan od najboljih pojedinaca u Vujoševićevom timu Dušan Kecman.

"Top 16 faza je uvek naporna, bez obzira ko je rival. Montepaski ima odličan tim, dok je Efes pokazao visok kvalitet u prvom delu sezone. Što se Partizana tiče, igrali smo sa njima dva puta ove sezone i znamo koliko su opasni. Panatinikos će biti spreman za svakog rivala, borićemo se za svaki koš, jer znamo koliko je ova faza teška i koliko je svaki poen bitan", rekao je trener Panatinikosa Željko Obradović.

"Panatinikos je favorit za prolaz dalje, ne samo zato što su aktuelni šampioni. Efes i Partizan su odlične ekipe i biće nam teško na tim gostovanjima, ali to se i očekuje u top 16 fazi. Lepo je biti ovde po četvrti put u poslednjih šest godina. Nadam se da ćemo imati spremnu ekipu, bez povređenih", i zjavio je trener Montepaskija Simone Pjaniđani.

"Gledao sam mnogo utakmica u top 16 fazi i uvek su zanimljive i neizvesne. Nema svrhe sada prognozirati rezultate. Navijačima je jasno da imaju čemu da se raduju u predstojećim utakmicama", rekao je trener Efesa Dejvid Blat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: