Pavlović ne igra na EP

Izvor: Andrijana Žikiæ

Petak, 20.07.2007.

09:17

Default images

Aleksandar Pavlović neće moći da igra na Evropskom prvenstvu koje se održava ovog septembra u Španiji. Pavlović je objasnio selektoru Zoranu Slavniću da je njegovo učešće u ovom trenutku praktično nemoguće. Pavlović bi trebalo da igračku karijeru nastavi u NBA, ali osnovna prepreka za dolazak na pripreme za EP jeste činjenica da je on trenutno slobodan agent bez osiguranja kluba.

“Imao sam dug i zaista otvoren razgovor sa selektorom. Upravo činjenica da sam slobodan agent, značajno stavlja branu u velikoj želji da pomognem saigračima iz nacionalnog tima. Ma koliko želeo da zaigram u Španiji i srce me vuklo da budem deo tima koji će, verujem, obezbediti  Srbiji ne samo vizu za Peking, već se upustiti u borbu za evropske medalje, nisam mogao da se pojavim u Kovilovu, jer ne znam kada ću put Amerike na potpisivanje ugovora. Očekujem da to bude u skorije vreme, ali nisam želeo da selektoru dam reč, a da je ne održim, jer datum potpisivanja ne zavisi od mene”, izjavio je Pavlović za dnevni list Sport.

Pavlović je takođe istakao da je selektor srpske košarkaške reprezentacije pokazao izuzetno razumevanje, i dodao da nije želeo ranije da daje izjave na ovu temu jer nije bio siguran kada će otopočeti pregovori sa Klivlendom.

“Objasnio sam Moki da nije sigurno da ostajem u Klivlendu i da, samim tim, najranije bih mogao da potpišem novi ugovor 15 dana od momenta dobijanja ponude. Pošto 'Kavsi'' imaju upravo toliko vremena da je 'izjednače', znači da bi cela procedura bila produžena do 5-6.avgusta, a ako se tome doda i odlazak u SAD na predstavljanje, jasno je da bih mnogo kasnio.”

Nakon najduže i najnapornije sezone u igračkoj karijeri, nekadašnji krilni košarkaš Budućnosti izrazio je želju da na predstojećem EP nosi dres Srbije, međutim, sada mu, kako kaže,ostaje nada da će debi u reprezentaciji imati u Pekingu, ukoliko selektor bude računao na njega.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

183 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: