Miljenović za B92: Jokić igra kao sat, Mega može do ABA lige

Srpski košarkaš Nenad Miljenović govorio je za B92.net o partijama bivšeg saigrača Nikole Jokića, potom o svojoj sezoni u grčkoj, bivšoj ekipi Mega Leks i planovima za budućnost.

Izvor: Petar Tadiæ

Nedelja, 14.05.2017.

12:00

Miljenović za B92: Jokić igra kao sat, Mega može do ABA lige
Foto: StarSport

Od odlaska iz ekipe Mega Leks za koju je nastupao od 2013. do 2015. godine, Miljenović je odigrao jednu sezonu u Španiji, za tim Sevilje, dok je prošlu proveo u solunskom PAOK-u. Upravo je u Megi nastupao zajedno sa reprezentativcem Srbije i zvezdom u usponu u NBA Nikolom Jokićem.

Njih dvojica su tokom sezone 2014/2015. predstavljali najbolji dvojac u ABA ligi, s obzirom da je Miljenović prosečno beležio 13,3 poena, 8,4 asistencija i 4,6 skokova, dok je Jokić bio MVP beleživši učinak od 15,4 poena i 9,3 skokova.

Čuli smo se pre 20 dana, kada je bio na odmoru u Meksiku. Imao je izuzetnu sezonu, gledao sam ga u par utakmica i stvarno kad ustanete ujutru i pogledate brojke one vam deluju nerealno. Onda kad upalim utakmicu da vidim i kad ga gledam stvarno igra kao sat“, rekao je Miljenović za B92.net.
Foto: StarSport
Cele sezone je igrao na vrhunskom nivou, zaista sam oduševljen. Smatram da je on jedan od najtalentovanijih igrača sa kojima sam igrao i videli smo svi od početka da ima taj neverovatan talenat za viskog igrača. Ali nisam očekivao da se ovako rano nametne kao lider ekipe Denvera i da postane zaštitno lice franšize i verujem da će oko njega graditi tim narednih sezona. U svakom slučaju mnogo mi je drago, samo se nadam da će povrede zaobići, da nastavi u ovom ritmu i da svi ljubitelji košarke sa uživanjem prate njegove igre. Mi kao bivši saigrači možemo da kažemo da smo igrali sa njim“, iskren je bio plejmejker.

Međutim, kada je reč o prethodnoj sezoni Miljenovića, talentovani srpski košarkaš nije imao puno razloga za zadovoljstvo zbog povrede koja ga je pratila tokom čitave takmičarske godine.

Ne mogu da budem zadovoljan u potpunosti, s obzirom da sam cele sezone igrao sa povredom. Imao sam rupturu romboidnog mišića kod desne lopatice, to se već desilo u predsezoni i celu sezonu sam igrao sa tom povredom gde nismo uspeli da na vreme lociramo koji je problem i kako bi trebalo da se leči. Krenuo je ritam uktakmica sreda-subota, tako da nije bilo puno vremena za oporavak i za rehabilitaciju. To se odužilo i osećao sam sve teže i teže posledice i tek pred kraj sezone sam dobio par nedelje slobodno da probam da se zalečim“.

Međutim u četvrtfinalu PAOK je poražen od Arisa i tako eliminisan iz dalje trke.
Foto: StarSport
"Sad imam celo leto da zalečim povredu, a ne mogu da pričam o košarkaškom delu jer sam igrao pod bolom cele sezone“.

Miljenović se osvrnuo na sadašnju ekipu Mega Leks, rekavši da su propustili lepu šansu u meču sa Partizanom, ali opet smatra da će ekipa Dejana Milojevića vrlo verovatno izboriti plasman u ABA ligu sledeće sezone.

Gledao sam meč protiv Partizana i mislim da je Mega propustila veliku šansu da obezbedi ABA ligu, jer da su pobedili napravili bi korak koji Dinamik ne bi mogao da isprati. Svakako verujem da je Mega kvalitetniji tim i generalno imaju ozbiljnije šanse za regionalno košarkaško takmičenje i mislim da će uspeti kroz drugi deo lige da to i obezbede. Žao mi je što nisu pobedili jer bi im mnogo značilo, ali opet sa druge strane imaju utakmicu sa FMP-om u Sremskoj Mitrovici, i ukoliko pobede to bi na neki način bio brejk u odnosu na Dinamik, s obzirom da je ekipa Miroslava Nikolića izgubila kod kuće od ekipe iz Železnika“.

Za kraj pitali smo Nenada Miljenovića šta očekuje od sledeće sezone i gde očekuje da bude.

Istekao mi je ugovor sa PAOK-om, preko leta ću videti kakav je plan sa mojim agentom Miškom Ražnatovićem. Jedini cilj mi je da se zalečim i da u narednu sezonu uđem zdrav. Gde će to biti i sa kojom ulogom ne znam, naravno da mi je to bitno, ali je zdravlje na prvom mestu i verujem da će sve ostalo doći i da ću svojim kvalitetom pokazati gde mi je mesto“, zaključio je Miljenović za B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: