Miroslav Nikolić za B92: "Naš glavni cilj je opstanak"

Nastavljamo seriju intervjua sa trenerima srpskih timova pred start takmičenja u NLB ligi. Posle razgovora sa trenerom FMP Železnika Slobodanom Klipom i trenerom Hemofarma Stevanom Karadžićem, pred vama je intervju sa Miroslavom Nikolićem, trenerom kragujevačkog Radničkog (bivši Lajons). 'Muta' za B92 govori o ambicijama svog tima, promociji mladih igrača, odluci da se iz Vršca pređe u Kragujevac...

Izvor: B92

Sreda, 07.10.2009.

22:50

Default images

Zbog teške situacije i neizvesnosti u vezi sa opstankom kluba, Radnički nije imao vremena za adekvatne pripreme, a trener Nikolić smatra da bi to mogao biti problem.

"Mi smo dosta radili, ali smo i prilično zakasnili jer smo tim kompletirali u hodu. Doveli smo Vuksanovića i Pantića, ali njih dvojica nisu još spremni jer do sada nisu imali klub i nisu redovno trenirali. Ta pauza od dva meseca verovatno će uticati na njih i zato kažem da moramo u hodu da dižemo formu. Trenutnom formom nisam zadovoljan, ali igraćemo sve bolje kako vreme odmiče. Potrebna nam je još jedna izmena na poziciji centra".

Nikolić je uveren da je Kragujevac pravo rešenje za klub posle odlaska iz Vršca zbog teške finansijske situacije, a navodi i razloge za tako nešto.
"Izbačeni smo iz Vršca, iz hale i iz stanova, tako da sam morao da reagujem. Bilo je pregovora sa Novim Sadom, ali mislim da smo napravili pravi potez dolaskom u srce Šumadije. Nisam pogrešio jer Kragujevac je željan kvalitetnih utakmica u Jadranskoj ligi. Profesionalno i kvalitetno ćemo raditi kako bismo stvorili još igrača odavde. Moja zamisao je bila da ne puštamo više igrače po drugim klubovima, nego da oni imaju uslove za razvoj ovde u Kragujevcu".

'Muta' je poznat po svom radu sa mladim igračima, a od koncepta koji promoviše mlade i talentovane košarkaše ne odustaje ni u Radničkom.

"Smatrao sam da su nam potrebna dva-tri iskusna košarkaša, zato smo doveli Pantića i Vuksanovića. Ipak, ja sam želeo mlad tim jer to je moj princip rada, oduvek sam forsirao mlade igrače – Milenka Tepića, Stefana Markovića... Uvek sam voleo izazove, da nekada i po cenu lošijih rezultata promovišem mlade igrače. Oni su dali svoj maksimum i njima sam zadovoljan, mada mislim da bi tokom godine mogli još više da napreduju", kaže Nikolić i apostrofira one od kojih se najviše očekuje:

"Za sada su naši glavni 'pikovi' od mladih košarkaša Filip Šepa (1990, 196 cm, bek) i Dragan Milosavljević (1989, 198 cm, bek). iz Kruševca. Oni su veliki potencijali, ali ima još dobrih mladih igrača i imamo dobru školu košarke".
Vukašin Aleksiæ - jedno od pojaèanja Radnièkog
Nikolić već ima viziju igre Radničkog, ali svestan je da neće biti lako sprovesti je u delo.

"Želeo bih da igramo što modernije – čvrsto u odbrani i raznovrsno u napadu. Još nisam u potpunosti zadovoljan i biće dosta teško, ali cilj nam je da u toku godine stvorimo prepoznatljiv, evropski stil igre. Treba da imamo što više kontranapada i kolektivnom igrom da dođemo do rezultata. Ne volim kada 'iskaču' pojedinci jer više nema tako kvalitetnih košarkaša kao ranijih godina".

Trener Radničkog kaže da je Jadranska liga veoma jaka i shodno tome određuje ambicije svog tima.

"Mi smo najmlađi tim u NLB ligi i glavni cilj nam je opstanak u ligi. To je preduslov da kroz učešće u nacionalnom šampionatu ponovo obezbedimo mesto na Jadranu. Videćemo kad počne sezona kakve ćemo rezultate postizati i nadam se najboljem".

Na startu takmičenja Radnički putuje u Vršac na gostovanje Hemofarmu, a meč počinje u subotu od 18 časova.

"Ima dosta kvalitetnih ekipa – Partizan, Cibona, Zadar, a naš prvi rival je Hemofarm. U Vršcu je moja selekcija, dosta godina su zajedno i uigrani su, mladi igrači koje sam forsirao sada su stasali i iskusniji su. Mi smo realno za drugi deo tabele, tako da na tako teškim gostovanjima kao što je u Vršcu nemamo prevelikih ambicija, ali pokušaćemo da iznenadimo nekoga u Kragujevcu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: