Het-trik Santosa - šok Gvineje

Izvor: Ilija Kovaèiæ

Nedelja, 22.01.2006.

19:19

Default images
Fudbalska reprezentacija Tunisa, aktuelni šampion Afrike, uspešno je počela put ka odbrani trofeja pošto je savladala Zambiju 4:1 u prvom kolu grupe C Kupa afričkih nacija.

Fransileudo dos Santos je zebeležio het-trik za Tunišane u Aleksandriji. Džejms Čamanga je doveo Zambiju u vođstvo, a četvrti pogodak za Tunis delo je Riada Buazizija.

U devetom minutu susreta Čamanga je kaznio nesporazum 39-godišnjeg golmana Alija Bumnijela i zvezde Ajaksa Hatema Trabelsija i tako doveo Zambiju u prednost. Branilac titule prvaka Afrike je uzvratio preko Santosa koji je glavom smestio loptu u mrežu u 35. minutu.

Golman Zambije Džordž Kolola je imao nekoliko sjajnih intervencija, ali je Tunis u drugo poluvreme ušao mnogo snažnije, što se i odrazilo u 52. minutu kada je kapiten Buazizi bio precizan.

U samoj završnici Santos je sa još dva gola kaznio smušenost u odbrani Zambije i tako doneo ubedljiv trijumf Tunisu na startu Kupa Afrike. Interesantno je da je Santos postao prvi Tunišanin koji je zabeležio het-trik na kontinentalnom prvenstvu.

Gvineja je šokirala Južnu Afriku pobedivši u Aleksandriji sa 2:0 u utakmici grupe “C”. Golovima u završnici meča rezervnih igrača Samija i Usmanija Bangure Gvineja je slavila protiv Bafane Bafane i tako stigla do druge pozicije u svojoj grupi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: