Utisak dana: Teomanija i danke Dirk

Pau Gasol ili Dirk Novicki, jedna legenda morala je da završi nastup u četvrtak i prema očekivanjima to je bio Novicki.

Izvor: B92

Petak, 11.09.2015.

09:06

Default images
Getty images

Imao je emotivan oproštaj na parketu Mercedes Benc arene posle dramatičnog poraza od Španije, iako je najavio da ovaj poraz možda i nije njegov kraj u reprezentaciji.

Našoj novinarki Nini Kolundžiji posle meča je rekao da postoji mogućnost da Nemačka dobije specijalnu pozivnicu za kvalifikacioni predolimpijski turnir, pa se nadamo da će želja verovatno svih ljubitelja košarke ipak biti uslišena.

„Mislio sam da je tako, ali sada sam čuo da ćemo možda igrati predolimpijski turnir, da ćemo možda dobiti specijalnu pozivnicu, onda ću možda da sačekam da vidim da li ćemo se sledeće leto svi zajedno ponovo okupiti. Za mene, u mojoj glavi, ovo je kraj. Zbog toga sam i bio emotivan, bio sam iscrpljen, razočaran što nismo prošli dalje“, rekao je Novicki.

Ovo mu je bilo 13. veliko takmičenje na kojem je nastupao za Nemačku i taj podatak dovoljno govori o njegovoj privrženosti nacionalnom timu, iako je u prethodnih 15-ak godina imao naporne NBA sezone.
Starsport
Ipak, šesti dan Evrobasketa obeležila je još jedna briljantna partija Srbije kojom je dirigovao 'košarkaški Bog' Miloš Teodosić.

Bilo je uživanje kao srpski navijač posmatrati tvitove stranih košarkaških poznavalaca tokom duela Srbija – Italija. Svi su hvalili moćnu i timsku igru Srbije, ali je svima u prvom planu bio maestralni Teodosić.

„Jedna stvar koja mi upada u prvi plan tokom ove utakmioce je da je čist kriminal što ne gledamo Teodosića kako igra u NBA ligi“, glasio je jedan od tvitova.

Najpopularniji italijanski košarkaški portal Sportando ga je u jednom trenutku nazvao 'Diodosić' poredeći ga sa Bogom, a u istom tvitu odgovorio je Španac rekavši da ga na Pirinejima zovu 'TeoDIOsić'. . I to je pokazatelj koliko je Valjevac sa brojem četiri briljantan. U prvih nekoliko duela ga nije išao šut, ali je protiv Turske i Italije potvrdio da je najbolji plajmejker Evrope i uz Nemanju Bjelicu bez dileme udarna igla naše ekipe.

Njegova kreacija, šut, rešenja u napadu, pa čak i odbrana, donose ekipi Srbije dimenziju u igri koju do sada niko nije uspeo da isprati.

"Pre svega, pobedu nam je dala odbrana, ali i šutirali smo sjajno što je dobro. Sve ovo što je bilo do sada, a bilo je dosta toga lepog treba da zaboravimo i da se okrenemo najbitnijim utakmicama koje slede", rekao je Teodosić posle pete pobede Srbije.

Kao što je i Teodosić rekao, trebalo bi što pre zaboraviti izdanja iz Berlina i koncentrisati se na Lil i duel sa Finskom u osmini finala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: