Podolski: "Želim titulu Prvaka Evrope!"

Nemački fudbalski reprezentativac Lukas Podolski izjavio je danas da nije očekivao da će u prvoj fazi Evropskog prvenstva postići tri gola i dodao da želi da osvoji titulu prvaka sa "pancerima".

"Pre početka Evropskog prvenstva nisam mnogo razmišljao o golovima, ali moram da priznam da nisam očekivao da ću već u prvoj fazi turnira postići tri gola", rekao je Podolski novinarima u trening kampu Nemačke reprezentacije na jugu Švajcarske.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.06.2008.

17:44

Default images

Prvi strelac turnira je španski reprezentativac David Vilja, sa četiri postignuta gola, a Podolski je rekao da bi želeo da u finalu Evropskog prvenstva njegova reprezentacija igra upravo sa "crvenom furijom".

Podolski je tokom Svetskog prvenstva u Nemačkoj 2006. godine postao jedan od najpopularnijih reprezentativaca. On je tada proglašen za najboljeg mladog igrača na turniru.

Posle Svetskog prvenstva u Nemačkoj, Podolski je potpisao za Bajern Mihen, ali od tada nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu Bavaraca.

On je na 25 utakmica postigao pet golova, a 17 mečeva je počinjao kao rezerva.

"Prethodne dve godine nisu bile dobre za mene, jer nisam igrao na mnogo mečeva. Najvažnije mi je da na Evropskom prvenstvu igram dobro. Osećem da selektor Joahim Lev ima poverenje u mene, a to je ono što mi je nedostajalo u Bajernu", rekao je Podolski.

Mediji u Nemačkoj su naveli da će se Podolski vratiti u svoj bivši klub Kolon, ali i da je nekoliko stranih klubova zainteresovano za angažovanje fudbalera Bajerna.

Nemački reprezentativac je rekao da ima "specijalan odnos" sa svojim bivšim klubom, ali nije želeo da otkriva planove za budućnost. On, ipak, nije krio nezadovoljstvo tretmanom koji ima u Bajernu.

Podolski je rekao i da su ga narocito iznervirali medijski navodi da Bajern želi da dovede napadača Štutgarta Marija Gomeza, koji je u sastavu Nemačke na Evropskom prvenstvu, ali nije uspeo da se izbori za mesto u prvom timu "pancera".

"Ovde sam kako bih osvojio titulu Evropskog prvaka i to je ono što me ovog trenutka interesuje", rekao je Podolski.

Podolski je do sada odigrao 52 utakmice za reprezentaciju Nemačke i postigao je 28 golova, a stručnjaci u Nemačkoj prognoziraju da bi mogao da obori rekord proslavljenog reprezentativca Gerda Milera sa 68 postignutih golova za nacionalni tim.

Nemačka će polufinalnu utakmicu Evropskog prvenstva igrati protiv Turske u sredu, 25. juna u 20.45. sati u Bazelu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: