Hrvatska – Meksiko

Sledi raspelet u grupi A, Brazil ima 'zicer' protiv Kameruna da osvoji prvo mesto, dok će se Meksiko i Hrvatska boriti za drugu poziciju. Mekskancima odgovara i remi.

Sledi raspelet u grupi A, Brazil ima 'zicer' protiv Kameruna da osvoji prvo mesto, dok će se Meksiko i Hrvatska boriti za drugu poziciju. Mekskancima odgovara i remi.
Dobili smo dva para osmine finala, Brazil – Čile i Meksiko – Holandija. Budite i sutra uz Live blog B92, sledi rasplet u grupama C i D.
Nejmar prati legende
Nejmar je šeti najbolji strelac Brazila svih vremena sa 35 golova. Ispred su samo Pele (72), Ziko (66), Ronaldo (62), Romario (55) i njemu najbliži Bebeto (39).
KRAJ!
Brazil i Meksiko su u osmini finala Svetskog prvenstva!
Kapiten Meksika Rafa Markes dao je gol na svakom od tri SP na kojima je učestvovao.

Beta/AP Photo
Očoa
Očoa nastavlja da briljira. Sjajna šansa za Perišića, hvata volej na desetak metara od gola, ali golman Meksika brani ovo. Naknadno je sviran ofsajd.
Meksiko je poslednjih sedam golova na SP dao u drugom poluvremenu mečeva.
Crveni karton
Isključen je mladi Ante Rebić. Nesportski start napadača Hrvatske, startovao je đonom na Penju i dobio direktan crveni karton.
GOOOOOOL!
Hrvatska je ublažila poraz. Gubi 3:1! Ivan Perišić je strelac.

Posle dobre akcije po levoj strani loptu dobija Rakitić i daje sjajan pas za Perišića koji iskosa sa leve strane prvi na ovom SP uspeva da savlada Očou.
GOOOOOL!
Brazil je obezbedio prvo mesto i izbegao Holandiju. Vodi 4:1. Fernandinjo je strelac.

Sjajno su ispred kaznenog kombinovali Fred i Oskar koji daje loptu Fernandinju, a ovaj lako trese mrežu.
GOOOOOOL!
Meksiko je definitivno u osmini finala! Vodi 3:0! I Čičarito je dao gol.

Nakon kornera sa desne strane Markes je skočio na prvoj stativi i loptu prosledio na drugu gde je sam bio Čičarito i glavom lako zatresao mrežu.
Sjajna šansa za Hrvate da se vrate u igru. Rebić je napravio soloprodor po levoj strani, prošao trojicu igrača, savladao i Očou, ali je Moreno uklizao i spasao gol Meksika. "El tri" još uvek nije primio gol.
GOOOOOOL!
Meksiko je duplirao prednost, 2:0! Andres Gvardado je strelac.

Čičarito je povukao polukontru sa sredine terena, na desnoj strani pronašao Peraltu koji loptu šanje u šesnaesterac do usamljenog Gvardada koji sa penala loptu šalje u gol.
Kovač odmah pojačava napad, ulazi Nikica Jelavić umesto Danijela Pranića.
GOOOOOOL!
Meksiko vodi 1:0! Rafael Markes je savladao Pletikosu.

Erera je sjajno ubacio iz kornera sa leve strane, 35-godišnji Markes nadskočio Ćorluku i poslao loptu pored Pletikose.
Prilika za Hrvate posle nove greške Markesa, Srna traži Mandžukića, ali Meksikanci izbacuju loptu.
Dušan
Po meni Srna je najbolji golman na SP. Kakva odbrana brate.
Penal?
Meksiko je možda oštećen za penal. Nakon šuta Gvardada sa leve strane Srna se bacio i rukama koje nisu bile skroz uz telo blokirao ovaj opasan udarac ka golu Pletikose. Kapiten Hrvatske je prethodno blagom povukao rukom Čičarita prilikom centaršuta.

Beta/AP Photo
Čičarito
Menja i Erera, ali ne pokušava da zatvori igru, samo osvežava napad, umesto Dos Santosa uvodi Havijera Ernandesa, popularnog Čičarita.
Prva izmena
Reaguje Niko Kovač, uvodi u igru Matea Kovačića, plejmejker Intera menja beka Vrsaljka što znači da će se Pranjić povući na levi bok.
Vidovit
Ofsajd
Nova greška sudija koja je uticala na rezultat na ovom SP. Fred je bio u ofsajdu kada je dobio loptu od Luiza.

Još jedan neregularan gol koji je priznat. Ovaj put su pogrešili Evropljani, Šveđani.
GOOOOOOL!
Brazil vodi 3:1! Fred je povećao prednost.

Kamerunci nisu uspeli da izbace loptu iz kaznenog posle dugog Brazila, Fernandinjo je pronašao na levoj strani Luiza koji ubacije poluvisoku loptu u peterac, a tamo usamljeni Fred glavom trese mrežu.
Nejmar je šeti najbolji strelac Brazila svih vremena sa 35 golova. Ispred su samo Pele (72), Ziko (66), Ronaldo (62), Romario (55) i njemu najbliži Bebeto (39).
Hrvati nešto agresivniji na startu drugog dela, izborili su i korner, ali upropastili sve faulom u napadu.
RESTART
Počelo je drugo poluvreme na oba meča, u Resifeu gde igraju Hrvatska i Meksiko i u Braziliji gde su rivali Kamerun i Brazil.
Zagreb
Koja borbena utakmica, ludo, ovo æe biti na nož do kraja, nadam se da æe moji zabiti, al Meksiko je jak, samo da sudija ne pogriješi, neka pobijedi bolji

Beta/AP
Meksiko i Hrvatska nisu uputili nijedan šut u okvir gola u prvih 45 minuta, najbliži su bili Meksikanci koji su pogodili prečku.
Poluvreme
Kraj prvih 45 minuta u Resifeu, nema golova u duelu Meksika i Hrvatske.

"El tri" je imao najbolju šansu, Erera je pogodio prečku sjajnim udarcem sa 20-ak metara.
Poluvreme
Kraj prvog poluvremena u Braziliji, Brazil vodi 2:1 protiv Kameruna golovima Nejmara.
Nejmar je dao četiri gola na tri meča na SP, a ukupno osam na poslednjih šest nastupa za Brazil.

Beta/AP
Kafanski
Košanje igrača dva tima u petercu Hrvatske nakon faula Morena nad Pletikosom. Nervoza u obe ekipe.
Odličan napad Meksika, lopta je kružila oko kaznenog prostora Hrvatske, stigla do Lajuna koji pokušava slabijom desnom nogom, ali je izblokiran u korner.
Srna pokušava iz slobodnog udarca, ali šutira preko gola.
Ruka
Meksiko je oštećenj za slobodan udarac na skraćenom korneru, Pranjić je igrao rukom posle centaršuta Erere, ali sudije nisu reagovale.
GOOOOOOL!
Brazil void 2:1! Nejmar je opet strelac, prvi je golgeter Mundijala.

Ovaj put igrač Barselone je uradio sve sam, predriblao je N'Kulua i poslao loptu pored očajnog Itanđea koji je počeo da se baca u pogrešnu stranu.

Beta/AP Photo
Nixon
Ova hrvatska kao da je zalutala na Mundijal. Meksiko ih igraèki razbija k'o da njima pobeda treba, a ne Hrvatskoj.
Meksiko je dobio samo sedam od 30 duela sa evropskim selekcijama na svetskim prvenstvima.
Hrvatska je preuzela kontrolu, kratkim pasovima drži loptu, Pranjić i Srna traže centaršutevima Mandžukića, ali nema previše opasnosti po gol Očoe.
GOOOOOL!
Kamerun je izjednačio na 1:1. Strelac je Žoel Matip.

Njom je na levoj strani predriblao Danija Alvesa, ušao u kazneni i poslao pas u peterac gde je bio Matip koji je lako ubacio u mrežu.
Opet Kamerun prezi Brazilu, ali samo korner.
100. gol
Nejmar je postigao 100. gol na Mundijalu 2014, na 100. meču Brazila na svetskim prvenstvima. Toliko utakmica na SP ima još samo Nemačka.
Savršeno
Meksiko
Nova sjajna šansa za Meksiko, ovaj put stopostotna. Peralta je dobio sjajan pas iza leđa hrvatske odbrane, ali se okliznuo u trenutku kada je trebalo da šutira.
GOOOOOL!
Brazil vodi 1:0! Nejmar je strelac.

Brazilci su odigrali presing na levoj strani terena, ukrali loptu koju je Luis Guštavo ubacio u kazneni, a Nejmar šutem iz prve savladao Itanđea. Njegov treći gol na SP.
Prečka!
Meksiko zamalo da povede. Erera je sjajno šutira levom nogom sa 20-ak metara, savladao je Pletikosu, ali na njegovu žalost pogađa samo prečku.
Nakon nekoliko ubacivanja posle kornera, Mandžukić skače kod leve stative i šalje loptu glavom u peterac, ali Vaskes odlično interveniše ispred Perišića.
Dobra šansa za Hrvate nakon greške Vaskesa na sredini terena, Perišić prolazi po levoj strani, ali je njegov centaršut izblokiran u korner.
Kamerun se oslobodio početnog pritiska i sasvim solidno preti golu Brazila.
Hute
Svaka èast braæi Srbima koji su uz Hrvatsku. I ja bi bio uz njih, naravno. Dosta rasizma i nacizma. Nek pobjedi bolji veèeras. Pozdrav iz Splita.
Dobra šansa za Hrvate posle kornera, ali očajan šut Perišića.
Meksiko nije dobio finalni meč grupne faze SP od 1986. godine.
Kamerun prvi put igra protiv domaćina nekog svetskog prvenstva
U prvu postavu Brazila vratio se oporavljeni Hulk, dok u selekciji Kameruna nema Benoe Asu-Ekota, koji je u meču sa Hrvatskom nasrnuo na saigrača Mukanđa, koji je u 11.

Beta/AP
Mirno je u duelu Hrvatske i Meksika, oprezna su oba tima, svaka greška može značiti kraj Mundijala.
Sjajna šansa za Brazil već na startu, ali su Kamerunci uspeli da se obrane posle drame u kaznenom prostoru.
Meksiko i treći meč počinje u istom sastavu, dok je Niko Kovač napravio izmenu za ovu utakmicu, umesto ofanzivnog veziste Samira u prvoj postavi je Pranjić kao zadnji vezni.

Beta/AP
Fokus
U centru naše pažnje biće duel Meksika i Hrvatske koji direktno odlučuju ko će u osminu finala, dok ćemo sa drugog meča izdvojiti najinteresantnije detalje, osim u slučaju nekog neočekivanog rezultata.
START
Počeli su mečevi u Resifeu i Braziliji.

Beta/AP
Sastavi
Resife:
Hrvatska (4-2-3-1): Pletikosa – Vrsaljko (Kovačić 58'), Lovren, Ćorluka, Srna – Pranjić (Jelavić 74'), Rakitić – Modrić, Olić (Rebić 69'), Perišić – Mandžukić;
Meksiko (3-1-4-2): Očoa – Moreno, Markes, Rodriges – Vaskes – Lajun, Gvardado (Fabijan 85'), Erera, Agilar – Dos Santos (Čičarito 62'), Peralta (Penja 79').

Brazilija:
Kamerun (4-1-4-1): Itanđe – Bedimo, N'Kulu, Matip, Njom – N'Guemo – Mukanđo (Sali 58'), Enog, Mbija, Čupo-Moting – Abubakar (Vebo 72');
Brazil (4-3-3): Cezar – Marselo, Luiz, Silva, Alveš – Guštavo, Paulinjo (Fernandinjo 46'), Oskar – Nejmar (Vilijan 71'), Hulk (Ramires 63'), Fred.
Sudije
Pravdu na meču Hrvatska – Meksiko deliće Uzbekistanac Ravšan Irmatov, a na utakmici Kamerun – Brazil Šveđanin Jonas Erikson.
Uslovi za igru
Nešto teži uslovi u Resifeu gde je 26°C i vlažnost vazduha 82%, dok je u Braziliji 24°C uz vlažnost vazduha 57%.
 Perišić 87 - Markes 72, Gvardado 75, Čičarito 82
  CRO   MEX  
  1 : 3  
Domaćini
Hrvatska i Meksiko igraju na stadionu Arena Permanbuko u Resifeu, kapaciteta 42.610 mesta, a Brazil i Kamerun na Nacionalnom stadionu Mane Garinča u Braziliji, kapaciteta 69.349 mesta.

Beta/AP Photo
Već su poznati timovi koji će ekipama iz Grupe A da se suprotstave u osmini finala. Prvoplasirani će na Čile, a drugoplasirani na Holandiju.

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: