Beograd dobio jelku od 15 metara (FOTO)

Dečjom predstavom i programom za najmlađe zvanično je 14. decembra počeo program beogradskog dočeka Nove 2015. godine, a gradonačelnik Siniša Mali uključio je osvetljenje na velikoj novogodišnjoj jelki.

Izvor: Izvor: Tanjug

Nedelja, 14.12.2014.

18:25

Default images

Jelka, visoka 15 metara, ukrašena je simbolima Beograda, ali i ukrasima koji nose oznaku aviokompanija "Er Srbija" i "Etihad", koji su pomogli postavljanje jelke.

Gradonačelnik je taster, kojim je upalio novogodišnje osvetljenje, pritisnuo zajedno sa ćerkom, a društvo su im pravili generalni direktor "Er Srbije" Dane Kondić, koji je takođe došao u pratnji mališana, kao i veliki broj dece okupljene na Trgu Republike.

Mali je rekao novinarima da je grad želeo da da ulepša novogodišnje praznike Beograđanima i njihovim gostima te da je zbog toga grad okićen malo ranije.

"Očekuje nas i Samit šefova zemalja Centralne i Jugoistočne Evrope, premijer Kine nam dolazi u goste, i želeli smo da ovaj grad pokažemo u najboljem mogućem svetlu", dodao je Mali.
Foto: Tanjug / Rade Preliæ
On je istakao da Grad za novogodišnje praznike očekuje rekordan broj turista, i da je to bio dodatni motiv da se grad okiti, ulepša i osvetli, i odbacio kritike da je grad isuviše ukrašen.

"Grad ukrašavanje nije koštalo ništa, jer je sve ovo ovde sponzorstvo naše nacionalne avio kompanije "Er Srbije" i "Etihada", tako da grad zgleda lepše zahvaljujući tim kompanijama.", rekao je gradonačelnik.

Grad je osvetljen ranije nego inače, ali ni to, kako tvrdi, nije koštalo grad.
Foto: Tanjug / Rade Preliæ
"Grad po prvi put nije koristio podizvođače za postavljanje dekorativnog osvetljenja, već je to uradilo JKP 'Javno osvetljenje'", rekao je Mali i zahvalio se svima koji su učestvovali u pripremi, kako je rekao "malog spektakla za našu decu".

Kada je reč o novogodišnjem programu, Mali je ponovio da će biti postavljene tri bine - na Trgu Republike, Trgu Nikole Pašsića i ispred Filozofskog fakulteta, ali je rako da će se posle Samita znati ko će od izvođača nastupati u novogodišnjoj noći.

"Bine će biti postavljene i 30. i 31. decembra i mislim daće to biti najspektakularniji doček do sada. O izvođačima ćete biti upoznati do kraja nedelje, nakon Samita imaćemo podatke ko će učestvovati u novogodišnjem programu", rekao je Mali i dodao da Grad neće snositi troškove tih izvođača, već se traže kompanije i donatori koji bi pomogli u oprganizaciji.
Foto: Tanjug / Rade Preliæ
U današnjem muzičko-scenskom događaju za najmlađe na Trgu republike, učestvovali su Minja Subota, Leontina Vukomanović i Tijana Dapčević uz horove "Dečjeg kulturnog centra" i "Čarolija", "Deca kompozitori" - učeasnici festivala FEDEMUS, članovi volakne grupe "Nađi svoju zvezdu", i baletskog studija Dečjeg kulturnog centra.

Ovim događajem započeo je novogodišnji program za decu na Trgu otvorenog srca, koji će se svakodnevno odvijati do 15. januara, a mališani će moći da prate programe Dečjeg kulturnog centra, koncerte, predstave, kao i da učestvuju u muzičkim radionicama, maskenbalima...

Na Trgu Republike 15. decembra počeće sa radom i novogodišnji biožićni market koji će biti otvoren svakog dana od 10 do 23 sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

72 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: