Za deset dana uklonjeno osam divljih deponija

Uklanjanjem divlje deponije u Pakašničkoj šumi, koje je završeno u subotu, očišćena je i poslednja od osam divljih deponija čije je saniranje predviđeno projektom Ministarstva zaštite životne sredine, u kome učestvuje Grad Kruševac.

Izvor: B92

Utorak, 21.09.2021.

14:41

Za deset dana uklonjeno osam divljih deponija
Ilustracija: Shutterstock/Dmitry Naumov

Akcija uklanjanja divljih deponija započeta je pre deset dana saniranjem deponije kod bivoljskog groblja, a završena je u subotu uklanjanjam deponije u Pakašničkoj šumi, prenosi portal Kruševac grad.

U međuvremenu, očišćenje su i deponije u naselju Kurilovo, ispod stovarišta Milošević, zatim u Čitluku kod starog mosta i u Velikom Golovodu, po izlasku iz Kruševca, posle mosta sa desne strane ka reci Rasini.

Potom na Čokotinom brdu na velikoj krivini, deponija na mestu gde se graniče Kruševac i Ražanj pre Đuniskog mosta kao i ona u Ulici Timočke bune, na samom obodu Novog groblja.

"Na uklanjanju divljih deponija bili su angažovani radnici i mehanizacija Javnog komunalnog preduzeća Kruševac, a ukupno je uklonjeno 785 kubika kabastog i ostalog komunalnog otpada", rekla je direktorka Javnog komunalnog preduzeća, Snežana Radojković.

Da je u prethodnom periodu na teritoriji Kruševca bilo preko 50 divljih deponija, čiji se broj drastično smanjio kada je Javno komunalno preduzeće uvelo organizovano iznošenje smeća, istakla je gradonačelnica Jasmina Palurović.

"Ipak, ne mogu da kažem da su građani prestali da prave divlje deponije, a mi se trudimo da uklanjamo sve koje se u međuvremenu pojave. Koristim priliku da apelujem na naše sugrađane da smeće odlažu na mesta koja su za to predviđena i da ukoliko imaju neki kabasti otpad pozovu naše Komunalno preduzeće koje se uvek odaziva tim pozivima", dodala je gradonačelnica.

Podsećamo, za pomenuti projekat uklanjanja divljih deponija Ministarstvo zaštite životne sredine izdvojilo je milion dinara, a Grad Kruševac 200 hiljada dinara.

U pitanju je treći projekat Grada Kruševca u ovoj godini u saradnji sa pomenutim Ministarstvom. Prvi, koji je završen, odnosio se na pošumljavanje duž Bruskog puta, a drugi, koji podrazumeva gasifikaciju OŠ "Jovan Jovanović Zmaj" je u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: