Petak, 09.12.2022.

09:16

Najznačajnija gradska investicija se privodu kraju: Počelo asfaltiranje Kosovske ulice FOTO

Nakon obimnih podzemnih radova u Kosovskoj ulici, juče su otpočeli završni radovi, odnosno asfaltiranje.

Izvor: B92.net

Najznačajnija gradska investicija se privodu kraju: Počelo asfaltiranje Kosovske ulice FOTO
Foto: Grad Kruševac

Tim povodom, lokaciju su obišli gradonačelnica Jasmina Palurović, zamenik gradonačelnika Aleksandar Jovanović, načelnik Gradske uprave Vesna Anđelić, glavni gradski urbanista Vojkan Tutulić i direktori JP "Vodovod" Vladimir Milosavljević i JP za urbanizam i projektovanje Miloš Jović, saopštava Grad Kruševac.
Foto: Grad Kruševac
Rekonstrukcija Kosovske ulice je jedna od najobimnijih i najznačajnijih ovogodišnjih gradskih investicija, izjavila je tokom obilaska gradonačelnica Jasmina Palurović.

Radovi su obuhvatali kompletnu rekonstrukciju i izgradnju toplovodne, vodovodne i kanalizacione mreže, sa pripadajućim priključcima i objektima i izgradnjom nove atmosferske kanalizacije.

Najpre je JKP “Gradska toplana“ završilo kompletne radove na toplovodnoj mreži.

"U Kosovskoj ulici, (na potezu od Pećke do Topličine) u dužini od 650 metara, izmenjeno je preko 5 km. vodovodne i kanalizacione mreže, čime je obezbeđeno stabilno vodosnabdevanje, dok je Opšta bolnica pod posebnim režimom sigurnosti i kontinuiranosti. Iz budžetskih izvora, za ove investicije ( osim atmosferske kanalizacije za šta je sredstva obezbedila Republika ) utrošeno je preko 70 miliona dinara", izjavio je direktor JP „Vodovod“ Vladimir Milosavljević.
Foto: Grad Kruševac
Izgradnjom atmosferske kanalizacije rešava se jedan od najznačajnijih problema koji je mučio žitelje graničnog područja sa Kosovskom ulicom, Jug Bogdanova, Cara Lazara i prateće, a tiče se odvođenja, odnosno slivanja vode sa Bagdale tokom velikih kišnih padavina.

Danas je počelo asfaltiranje kolovoza sa rekonstrukcijom i proširenjem trotoara. Za ove aktivnosti, Ministarstvo privrede i Grad obezbedili su podjednake sume, a ukupna cifra je premašila 50 miliona dinara.

Celokupna investicija rekonstrukcije Kosovske ulice premašuje 120 miliona dinara.

Gradonačelnica se zahvalila građanima Kruševca, pre svega ljudima koji stanuju u ovoj ulici, na pokazanom strpljenju, solidarnosti i odgovornosti, jer je ovako sveobuhvatna i po efektima dugoročna investicija zahtevala neophodan vremenski period za realizaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: