Pročitajte govor tela svog psa

Ako si pas, nije uvek lako živeti sa ljudima.

Izvor: B92

Sreda, 26.08.2015.

08:45

Default images

Prvo, morate da shvatite da ljudi baš ne vole kada im urinirate u kući, a drugo, morate da im saopštite kada tačno da vas izvedu napolje! Prepreka koju svaki pas nastoji da prevaziđe jeste ona koju sa nama, ljudima, imaju u komunikaciji. Zamislite da vam se ide u wWC a da ne možete da kažete nekome da vam otključa toalet.

Neki psi su „komunikativniji“, ali ima i onih koji nisu dovoljno vešti da vam pokažu kada je vreme za izlazak napolje. Ne brinite, ima rešenja i nije nimalo komplikovano!

Postoji mogućnost da je pas već pokušao da sa vama uspostavi ovakvu vrstu „razgovora“, ali ga vi niste razumeli. Signali koje vam je davao su možda: cviljenje, odlazak u udaljeni deo prostorije, u ćoškove ili iza nameštaja. Takođe, kada stoji pored vrata i laje, možda vam baš tada na „psećem jeziku“ govori da je vreme za toalet. Grebanje vrata, šunjanje oko nožica stolova takođe mogu biti pokazatelji njegove potrebe.

Ako uočite bilo koji od pomenutih znakova, brzo izvedite ljubimca u šetnju. Pošto ne možete u svakom trenutku motriti na psa, okačite zvonce za bravu vrata. Svaki put kada krenete napolje udarite u njega i izađite sa psom u šetnju. Nakon mnogo ponavljanja, pas će sam početi da udara u zvono koje ga asocira na oslobađanje od njegovih fizioloških muka.

foto: flickr.com/e haug

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

11 h

Podeli: