Čuvar šume je spasao psa od sigurne smrti

Radnik Službe za upravljanje prirodnim resursima američke države Mičigen bio je na straži kada je ugledao nešto neobično u šumi. U blizini je bio parkiran automobil, a nedaleko od njega muškarac sa malim psom.

Izvor: B92

Sreda, 21.06.2017.

08:58

Čuvar šume je spasao psa od sigurne smrti
Thinkstock / Ilustracija

Kris je osetio da nešto nije u redu. Odlučio je detaljnije da pogleda šta se događa. Dok se približavao automobilu, video je da muškarac uzima pušku. Potom je video i drugu osobu kako kopa rupu u zemlji.

Približio im se i pitao šta se događa, a oni su mu odgovorili da žele da zakopaju psa. Međutim, pas koga je samo trenutak ranije video, nije bio mrtav. U iskopanoj rupi bila je prazna kutija, i Kris je shvatio da oni žele da psa zakopaju živog.

Kris je od muškaraca tražio da mu objasne zbog čega žele da zakopaju psa koji izgleda potpuno zdrav. Oni su mu odgovorili da je reč o veoma staroj ženki kojoj žele da skrate muke.

Čuvar je tada znao da mora nešto da poduzme. Rekao je ljudima da su na privatnom posedu i da to ne smeju da rade na tom mestu. Uverio ih je da bi vrlo lako mogli da upadnu u probleme sa policijom zbog posedovanja neregistrovanog oružja. Rekao im je da napuste šumu i da će se on pobrinuti za kujicu, koju je, čim su otišli, odvezao u sklonište.

Ljudi iz skloništa su bili šokirani kad su čuli priču o ženki koju su nazvali Tanzi. Imala je mnogo sreće, što je Kris došao na vreme. Stručnjaci su otkrili da Tanzi ima 11 godina, i sada se nadaju da će joj uskoro pronaći novi dom u kome će biti u sigurnim rukama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: