Drugi Mrnjau Fest u Domu omladine Beograda

Početkom sledeće godine u Beogradu će biti održan drugi jedinstveni festival posvećen mačkama - Mrnjau Fest.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.10.2015.

15:00

Default images
Devojèica Duna na Mrnjau festu (Foto: Maja Mediæ)

Izvor: Le PETit WCF

Tokom ovog mačjeg festivala predstaviće se domaće i inostrane odgajivačnice, koje će izložiti svoje šampionske mačke. Mace će se takmičiti za prestižne WCF - World Cat Federation titule, a ljubitelji će moći da se informišu o interesantnim rasama kroz javno ocenjivanje i direktno od odgovornih odgajivača.
Nebelung maca i afroditini divovi (Foto: Le PETit i Mythologica WCF)
Na Mrnjau Festu će biti i neodoljivih mačića za udomljavanje. U kontaktu sa veterinarima, specijalistima za ishranu i ponašanje, saznaćemo baš sve o macama – nezi, ishrani, vaspitanju, mitovima i predrasudama.
Foto: Maja Mediæ
Na ovom festivalu predstaviće nam se i kreativci sa svojim maštovitim šapotvorinama čija je zajednička tema mačka, te eto prilike da sebe ili drage nam ljude darujemo unikatnim poklončićem, a vlasnici maca svoje ljubimče mogu da obraduju nekom ukusnom poslasticom, korpicom ili igračkom.

Za one maštovite, radoznale posetioce svih uzrasta biće upriličene otvorene kreativne radionice. Lista dešavanja na festivalu nije konačna - biće tu još mnogo drugih, zabavnih iznenađenja.

Druga WCF međunarodna izložba mačaka u Beogradu

Bengalska i abisinijska maèka (Foto: WCF)
Glavni program festivala je zvanična svetska izložba mačaka po WCF sistemu - WCF World Show. Izlažu se rasne i domaće mačke u svim WCF kategorijama. Pred kraj takmičarskog dana priređuje se javno ocenjivanje i prezentacija rasa, a veliko finale je revija Best in Show.

U nadmetanju za titule najlepših očekuje se prisustvo odgajivača iz Srbije i mnogih evropskih zemalja ali i Rusije, Belorusije, Ukrajine. Biće zastupljene one poznate ali i manje znane rase – britanke, mejn kunovi, persijke, sibirke, afrodite, nebelung, korniš reks, kurilski bob tejl, sijamke, tai, orijentalke, ruske plave, škotske, abisinke i druge. Domaće mace su takođe dobrodošle i takmiče se za nagrade!

O federaciji WCF - World Cat Federation

Sudije Aneliza Hakman i Andreas Mebijus
WCF - World Cat Federation je međunarodna federacija felinologa i ljubitelja mačaka sa sedištem u Nemačkoj. WCF okuplja više od 370 organizacija i klubova iz Evrope, SAD i sveta. WCF je u Parlamentu Evrope u Strazburu ovlašćen za učešće u procesima procene, predlaganja i donošenja zakonskih akata vezanih za zaštitu i dobrobit životinja.
Svetlana Laloviæ, Le PETit i GCAPE korniš Rextasy Zlatko
Na Mrnjau Festu mačke će ocenjivati tim međunarodnih sudija na čelu sa Anelizom Hakman, osnivačem i predsednicom WCF. Jedan od sudija, Andreas Mebijus, već je poznat našim ljubiteljima mačaka sa prošlogodišnjeg Mrnjau Festa. On je veliki šoumen te publiku u Domu omladine očekuje sjajan provod.

Le PETit WCF Mrnjau Fest će biti održan u Domu omladine Beograda, u subotu i nedelju 9-10 januara 2016, od 10 do 20h.
Zaštitno lice Mrnjau festa
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: