Elton John večeras u BG areni

Popularni britanski kantautor Elton John održaće 3. juna koncert u Beogradskoj areni na kome će , kako su organizatori najavili, izvesti više od 20 svojih najvećih hitova.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 03.06.2010.

10:33

Default images

Ovaj popularni umetnik vlasnik je vše od 50 pesama, koje su bile na listi najslušanijih, a na beogradskom koncertu publika će imati priliku da čuje "Love Lies Bleeding", "Rocket Man", "Sacrifice", "Don’t let the Sun go down on me", "Candle in the Wind", "I'm Still Standing", "Crocodile Rock"...

Od momenta kada se pojavio na muzičkoj sceni, poccetkom 1970-ih, Elton John je bio kritikovan, proterivan i obožavan.

O sebi je izgradio sliku "glam rokera" sa darom za pop pesme. Njegovi nastupi privukli su mnogobrojne obožavaoce, ali je često u medijima kritikovan zbog svoje seksualne opredeljenosti, bahatog načina života i zavisnosti od droge i alkohola.

Sa tri godine počeo je da svira klavir, sa 11 primili su ga na Kraljevsku akademiju u Londonu, a sa samo 15 godina imao je prvi muzički angažman u pabu u Nortvud Hilsu, da bi posle tri godine napustio školovanje.

Vrhunac karijere dostigao je sedamdesetih godina, kada je u SAD održao koncerte na kojima je bilo više od 100.000 ljudi, dobio svoju zvezdu na holivudskom Bulevaru slavnih i sa Johnom Lennonom snimio duet, koji je izveo u njujorškom Medison Skver Gardenu.

Elton John je 1997. dobio titulu viteza Britanskog kraljevstva, zbog svog doprinosa kampanji za borbu protiv side, a nekoliko godina pre toga postao je član Rokenrol hola slavnih.

Nagradama Gremi, Toni i Zlatni globus, pridodao je Oskara za najbolju filmsku muziku za animirani film "Kralj lavova", a od strane magazina Billboard proglašen je za trećeg najuspešnijeg umetnika svih vremena (ispred njega su The Beatles i Madonna).

Godine 2007. objavio je specijalno izdanje sa 18 starih hitova - "Rocket Man-The Definitive Hits", čime je obeležio svoj 60. rođendan i 60. nastup u Medison Skver Gardenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: