Ritam nereda zatvorio prvo veče Arsenal festa

Pank rok bend Ritam nereda, na punom Garden stage-u, zatvorio je rano jutros prvo veče Arsenal festa, koji se održava u Kragujevcu.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 23.06.2017.

08:15

Ritam nereda zatvorio prvo veče Arsenal festa

Baklje, ruke uvis i pesma "Ne" označili su početak žestokog koncerta kojim je završeno prvo veče Arsenal festa posvećenog prvenstveno metal muzici, uz slavni Anthrax kao glavne zvezde.

"Kragujevac, Srbija, Ssumadija i naši Novosađani među vama, hvala vam za sve ove godine", poručio je Boban Petronijević, frontmen sastava Ritam nereda, koji proslavlja tri decenije postojanja.

Publika, u kojoj su svakako najglasniji bili verni Novosađani koji prate Ritam nereda sa koncerta na koncert, horski je, bez muzike i Petronijevićeve pomoći, otpevala refren pesme "Heroj", a podjednako bučni, okupljeni na Gardenu, bili su i uz hitove "Nikad više", "Divan dan", "Nema dileme", "Hiljade", "Elita"...

Nešto ranije na Main stage-u počela je žurka uz Orthodox Celts. "Srpski Irci" su u svom prepoznatljivom maniru, kao i uvek napravili odličnu atmosferu, zatvorivši Main stage prve večeri Arsenal festa.

"Večeras nema sporih pesama, samo jedna balada", poručio je Aca Seltik i skakalo se uz "Star of the County Down", "Wearing of the Green", "I'll Tell Me Mas", "Irish Rover", "Save" i druge.

Pored slavnog metal benda Anthrax, koji je prvi put nastupio u Srbiji, oduševivši oko 10.000 ljudi okupljenih u Kneževom arsenalu, zvezde večeri bili su i pank veterani iz Mančestera Buzzcocks, koji su priredili energičnu svirku na Garden stage-u.

Malobrojni se mogu pohvaliti da poseduju dugovečnost i očuvanu energiju u proizvodnji naizgled beskrajnog niza originalnih pesama kao što to više od četiri decenije čine gitaristi Pit Šeli i Stiv Digl, što su pokazali i sinoć smenjujući se pred mikrofonom podsetivši srpsku publiku na "Ever Fallen in Love", "Why She's a Girl from the Chainstore", "Promises" i završili sa "Harmony in my Head".

Tutnjao je pank Gardenom, da bi na kraju Digl bacio mikrofon i zajedno sa ostalim članovima jednog od najznačajnijih britanskih bendova iz prvog talasa panka, slikao publiku, snimao uzavrelu atmosferu i zdravio se sa fanovima u prvom redu.

Dok su Buzzcocks svirali na Garden-u, na Main stage-u niški sastav Kerber izveo je standardni best of repertoar - od "Ratne igre", do pesama "Mezimac", "Sanjam", "Hajde da se volimo" i "Mama tata" za kraj.

Uvod u ovogodišnji Arsenal fest pružili su hard rok bend Epilog i treš metalci Alitor, koji su samo pripremili publiku za slavni Anthrax, koji su prvi put nastupili u Srbiji u svojoj 35 godina dugoj karijeri. Srpskim fanovima su predstavili pesme sa poslednjeg albuma "For all Kings", ali i oduševili ih starim pesmama "Among the Living", "Caught in a Mosh", "Intro to Reality", "Belly of the Beast", "Antisocial", "Indians".

"Ne mogu da verujem da nam je trebalo ovoliko vremena da dođemo u vašu divnu zemlju. Do sledećeg viđenja, budite svi kraljevi", poručio je gitarista Skot Jan.

Svirali su sinoć i metalci Forever Storm i Dead Joker, slovenački sastav Elvis Jackson, Fitnes, bile su aktivne i druge dve bine Explosive sa DJ-evima i Demolition na kojoj su se predstaviti mladi perspektivni bendovi iz Srbije i regiona.

Drugog dana Arsenal festa publiku očekuju Repetitor, Ana Popović, Thivery Corporation, Darko Rundek, Brkovi, Pero Deformero, Bjesovi i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: