Dejvid Gilmor izdaje novi album

Bivši gitarista legendarne britanske rok grupe Pink Floyd, Dejvid Gilmor, izdaje novi, četvrti po redu, solo album 18. septembra, preneli su britanski mediji.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 19.07.2015.

19:19

Default images
Foto: YouTube Screenshot

Album "Rattle That Lock" biće prvi njegov album u poslednjih deset godina, odnosno godinu dana od oproštajnog albuma Pink Floyda. Novi album će imati deset pesama a na prvoj pesmi Gilmor je koristio džingl francuske železnice, koja se čuje na svim železničkim stanicama u Francuskoj.

U pesmi se pored džingla, čuju glasova ljudi i zvuci vozova. "Bio sam jednom na železničkoj stanici na jugu Francuske. Čuo sam džingl i snimio ga na mobilni telefon", rekao je 69-godišnji gitarisra i dodao da je dobio autorizaciju za korišćenje muzike od autora džingla Mikaela Bumendila.

Gilmur je ranije rekao da će imati turneju po "najlepšim gradovima i pozorištima na svetu". Turneja od osam koncerata počeće u areni u Puli, u Hrvatskoj i nastaviće se na sličnim lokacijama u Oranžu (Francuskoj) i Veroni (Italija).

Pink Floyd je u novembru izdao oproštajni album "The Endless River", koji je prvi studijski album benda posle 20 godina. Pink Flojd je jedna od najuspešnijih rok grupa u istoriji. Njihov ;album "Dark Side" iz 1973. prodat je u više od 45 miliona primeraka.

Bend, osnovan 1964. godine, uvršten je u sam vrh svetske muzike ;zahvaljujući inovativnim stilom, virtuoznošćchu, filozofskim temama i vizuelnim performansom na koncertima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: