Kultura

Sreda, 09.07.2014.

13:43

Belef 2014 - od 15. jula do 15. avgusta

Beogradski letnji festival biće održan od 15. jula do 15. avgusta na nekoliko lokacija u gradu, a na programu su koncerti umetničke muzike, pozorišne i kabaretske
predstave.

Izvor: Beta

Default images

Umetnički direktor festivala Vojkan Borisavljević rekao je na konferenciji za novinare je da je novi upravni odbor formirao program koji treba da vrati publiku na tu manifestaciju.

"Nema sadržaja pop i rok muzike zbog istovetne ponude na drugim festivalima", rekao je Borisavljević.

Programi BELEF-a biće održavani na Trgu Republike, u Barutani, na Kalemegdanu, u Knez Mihajlovoj ulici, na Cvetnom trgu i u Kući kralja Petra Prvog na Senjaku na Trgu republike.

Na otvaranju festivala 15. jula nastupiće italijanski tenor Tino Favaca, sopran Snežana Savičić-Sekulić i Umetnički ansambl Ministarstva odbrane "Stanislav Binički".

Na BELEF-u će nastupati LP duo, Luz Azul bosanova bend, ansambl Renesans, džez muzičari, a biće izvedene pozorišne predstave "Slavna Florens" Ateljea 212 u režiji Djurdje Tešić, "Čarobnjak" reditelja Borisa Liješevića, kabare "To su bili dani" i druge.

Pozorišni program biće organizovan u saradnji sa Beogradskim dramskim pozoristem i Ateljeom 212, a organizatori BELEF-a za narednu godinu planiraju sopstvenu pozorišnu produkciju, kao i da dovedu goste iz inostranstva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Dobili su naređenje: Zatvarajte sve

Kanada je naredila da dve tehnološke kanadske kompanije Bluvec Technologies i Pegauni Technology obustave poslovanje, zbog zabrinutosti za nacionalnu bezbednost, saopštilo je kanadsko ministarstvo za inovacije.

9:53

25.5.2024.

1 d

Svet

"Brže, gomilajte dok EU ne odreaguje"

Evropa gomila zalihe kafe kako bi izbegla teškoće koje bi mogle izbiti početkom naredne godine stupanjem na snagu uredbe Evropske unije o suzbijanju krčenja šuma, objavila je Međunarodna organizacija za kafu (ICO).

13:19

25.5.2024.

1 d

Podeli: