"Gazdina" greška koja je obradovala mnoge

Iako fanovi broje dane do 14. januara kada će biti objavljen album "High Hopes", najavljene pesme Brusa Springstina pojavile su se na sajtu Amazon, na iznenađenje mnogih, već 28. decembra.

Kultura

Izvor: Izvor: B92, Billboard

Nedelja, 29.12.2013.

16:53

Default images

Album "High Hopes" novo je čitanje starih Springstinovih pesama uz po koju obradu, muzičku pratnju E Sreet Banda i podršku gitariste Toma Morela (Rage Against The Machine, Audioslave). Reč je o osamnaestom albumu Springstina, kojim potvrđuju svoju titulu jedinog, pravog rokenrol "Gazde" (The Boss).

Međutim, iako prodaja albuma počinje 14. januara, pesme su u onlajn prodavnici Amazon bile ponuđene već 28. decembra, piše Bilbord. Tako su samo korisnici Amazonove verzije za mobilne telefone bili u prilici da kupe nove pesme petnaestak dana pre drugih.

U početku se činilo da se i Springstin priklonio sve popularnijem trendu iznenadnog objavljivanja pesama pre najavljenog roka.

Međutim, Amazon je kroz nepuna 24 časa povukao pesme iz svoje ponude, i postavio obaveštenje da će album biti u prodaji tek 14. januara, kako je i najavljeno.

Još uvek nije poznato da li je u pitanju zaista bila nenamerna greška, ili je pak i to deo promocije albuma "High Hopes". Izvesno je da brojni Springstinovi fanovi već uživaju u novom materijalu, koji se pojavio i na brojnim piratskim sajtovima za ilegalno preuzimanje.

Osim toga, brojni rok kritičari iskoristili su priliku da preslušaju nove pesme i budu prvi koji će napisati recenzije albuma.

Tako je u svojoj recenziji za Dejli Telegraf Nil Mekormik albumu "High Hopes" dao tri od pet zvezdica, priredivši uz to i preslušavanje albuma pesmu po pesmu, dok je Bilbord svoju recenziju najavio za 30. decembar.

Dok se "High Hopes" zvanično ne pojavi u prodaji, podsetite se prethodnog Springtsinovog albuma "Wrecking Ball", za koji je recenziju pisao Vladimir Skočajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: