Kultura

Ponedeljak, 23.01.2012.

10:48

Metallica 8. maja "razvaljuje" Ušće

Jedna od najznačajnijih muzičkih grupa današnjice, sastav Metallica nastupiće 8. maja na Ušću gde će, između ostalog, izvesti ceo svoj čuveni "Black Album“.

Izvor: PR

Default images

"Black album“ je početkom devedesetih, kada je objavljen, dospeo na vrhove top lista u više od dvadeset pet zemalja, a širom sveta prodat je u više od dvadeset pet miliona kopija. Iako objavljen bez naziva, zahvaljujući jednostavnom crnom omotu, publika mu je sama dala ime. Na njemu se nalaze hitovi kao što su "Enter Sandman“, "Sad But True“, "The Unforgiven“, "Wherever I May Roam“ i "Nothing Else Matters“, koji će odjekivati Ušćem u maju.

Od svog osnivanja 1981. godine, bend Metallica razvio se od andergraund hevi metal benda do jednog od najuspešnijih sastava na svetu sa brojim fanovima.

„’Metallica’ je jedan od nekoliko bendova koji uvek dobro nastupa uživo. Njihovi koncerti, započeti u klubovima i garažama ranih osamdesetih, sada rasprodaju arene i stadijume širom sveta i konstantno donese najintenzivnije, moćno i vizuelno snažno iskustvo. Jedno od najimpresivnijih dostignuća je činjenica da Metallica stalno privlači pažnju na turnejama što je izuzetno retko u današnjem svetu industrije zabave, skupljajući stalno nove odane fanove“, saopšteno je iz Beogradske arene.

Prodaja njihovih albuma, devet studijskih i jedan EP, kreće se u više od sto miliona kopija širom sveta. Samo u Severnoj Americi prodato je oko šezdeset pet miliona, a platinaste tiraže beleže u više od četrdeset zemalja.



Pre tri godine Metallica je nominovana za četiri Gremi nagrade za album "Death Magnetic“, od čega je josvojila dve. Objavili su sopstvenu "Guitar Hero“ igricu pod nazivom „Guitar Hero Metallica“ i primljeni su u „Rock and roll Kuću Slavnih“.

Ovaj sastav osvojio je brojne nagrade i priznanja u svojoj karijeri uključujući devet Gremi nagrada, dve American Music nagrade, 2 MTV Video Music priznanja, VH-a nagradu, ERPN Action Sports i Music Artist Contribution nagradu za 2001. godinu, preko trideset California Music nagrada, NARAS San Francisco Governor priznanje 2004.godine i najskorije ASCAP Creative Voice za 2004. godinu. MTV kanal proglasio ih je 2003. godine muzičkim legendama dodelivši im priznanje MTV Icon.

Dokumetarni film, "Metallica: Some Kind of Monster“, koji su tri i po godine snimali i režirali proslavnjeni reditelji Joe Berlinger i Bruce Sinofsky, premijerno je prikazan na Sundance filmskom Festivalu u februaru 2004. U bioskopima je počeo da se prikazuju u julu 2004. godine. Film je bio nominovan za nekoliko nagrada kritike i našao se u okviru top deset filmova za tu godinu. Nagrađen je priznanjem Independent Spirit 2005. godine za “Najbolji dokumentarac”.

U organizaciji koncerta osim Beogradske arene učestvuju i "Live Nation“ i "Adria Entertainment“. Ulaznice za koncert na Ušću naći će se u prodaji od 27. januara a više informacija o cenama i kategorijama ulaznice biće objavljene tokom nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

22 h

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: