Njih ćete slušati sledeće godine

Ako još uvek niste čuli za Emeli Sande, Mavericka Sabrea i Michaela Kiwanuku, velika je verovatnoća da ćete ih naredne godine videti kako vladaju muzičkim top listama.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 11.12.2011.

12:44

Default images

Naime, ovo troje muzičara 9. decembra nominovano je za “Nagradu kritike” koja se u okviru BRIT nagrada dodeljuje muzičarima za koje se smatra da će postići najveći uspeh naredne godine.

Ukoliko 15. decembra pobednikom bude proglašena Emeli Sande, to će biti peti put za redom da nagrada ide u ruke pevačici. Prethodne dobitnice ovog priznanja bile su Adele, Jessie J, Ellie Goulding i Florence Welch u ime benda “Florence and the Machine”, prenosi BBC.



Sande je već “boravila” na britanskim listama, i to singlovima "Heaven", "Daddy" i "Read All About It". Njen debi album “Our Version Of Events” izlazi u februaru sledeće godine.

Maverick Sabre, koji kombinuje r’n’b i folk muziku sa gitarama, ove godine je dva puta dospeo na listu dvadeset najprodavanijih singlova, sa pesmama “Let Me Go” i “I Need”. Svoj prvenac “Lonely Are The Brave” Sabre će objaviti 30. januara.



Londonski soul pevač Michael Kiwanuka poređen je sa velikim imenima kao što su Otis Reading i Bill Withers. On je u prvoj polovini godine imao brojne nastupe širom Britanije, jer je nastupao kao uvodni izvođač na turneji njegove koleginice Adele. Maverick će svoj prvenac objaviti u martu 2012., a album će nositi naziv “Home Again”.

Nominovani su odabrani od strane kritičara i čelnika muzičke industrije, kao i urednika muzičkih časopisa, radio i televizijskih stanica. Da bi se uopšte kvalikfikovali za ovu nagradu, muzičari moraju svoj debi album objaviti u narednoj godini.

Dodela BRIT nagrada održaće se 21. februara u Lonodnu. Ranije je saopšteno da će grupi Blur na dodeli nagrada biti uručeno priznanje za doprinos muzici.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: