Hvala što ne dolazite na koncerte!

Neobičnom akcijom u ulici Strahinjića bana u strogom centru Beograda, nekoliko članova Beogradske filharmonije je izrazilo "zahvalnost" sugrađanima koji nikada ne posećuju koncerte klasične muzike.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 06.09.2011.

15:05

Default images

Ispred jednog od najpopularnijih kafea u strogom centru Beograda orkestar Beogradske filharmonije je na ulici gostima i prolaznicima priredio mini koncert odsviravši jedan od džez klasika.

Nakon "uspešnog" mini nastupa, koji su iznenađeni prolaznici i posetioci kafea pratili sa smeškom, muzičari su podigli veliki transparent sa natpisom "Hvala što ne dolazite".

Video-klip je preko društvenih mreža za pola dana videlo nekoliko desetina hiljada ljudi, a spot je napravljen sa ciljano provokativnom i smišljenom porukom da izazove reakcije, kako bi ljudi više pričali o umetnosti i kulturi i sastavni je deo kampanje Beogradske filharmonije.

Vođa kreativnog tima koji je osmislio spot je režiser Vladimir Đukelić, koji je objasnio da je ovaj vid "viralnog" marketinga zapravo najava početka nove sezone Beogradske filharmonije, za koju su karte već unapred rasprodate, a da je koketiranjem sa popularnom kulturom pažnja usmerena ka klasičnoj muzici, koja po njegovom mišljenju itekako može biti provokativna.

Muzičari su na kraju izvođenja pesme "Amazing grace" dobili zaslužen aplauz, kampanja se prema rečima autora nastavlja.

Beogradska filharmonija svoju novu sezonu počinje 9. septembra koncertom sa violinistkinjiom Larom Sen Džon pod dirigentskom palicom Darka Butorca.

Potez Beogradske filharmonije izazvao je različite reakcije o čemu možete čitati na blogu B92.

Koncert u Strahinjića bana je takođe bio povod da blogeri B92 analiziraju beogradsku "Silikonsku dolinu".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

56 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: