Slike Milene Pavlović Barili u muzeju u Ćupriji

Muzej "Horeum Margi Ravno" u Ćupriji upriličiće, 12.oktobra, u okviru Dana opštine Chuprija, izložbu slika Milene Pavlović - Barili, jedne od najzanimljivijih ličnosti umetničke Evrope između dva svetska rata.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 08.10.2016.

10:21

Slike Milene Pavlović Barili u muzeju u Ćupriji

Izložba, pod nazivom "Fragmenti Mileninih snova" realizovana je u saradnji Muzeja i Fondacije "Milenin dom - Galerija Milene Pavlović Barili", objasnio je direktor Muzeja Novak Novaković.

"Reč je o 30 slika", rekao je Novaković novinarima i dodao da je ovo prvi put da se "dela znamenite srpske slikarke i pesnikinje, izlažu u ovom delu Pomoravlja". On je podsetio da je ova izložba, ove godine, van Požarevca, bila izložena samo u Somboru.

Otvranje izložbe zakazano je u sredu u 20 sati i biće otvorena do 26.oktobra. U okviru Dana opštine, koji se obeležava u znak sećanja na oslobođenju Ćuprije od fašističkog okupatora 13.oktobra 1944. godine, biće upriličena i izložba sportskih fotografija Ćuprije.

Izložba fotografija biće otvorena 11.oktobra, čime će i početi svečanosti povodom Dana opštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: