Novi logo Oktobarskog salona

Oktobarski salon će za svoje 50. izdanje prvi put dobiti logotip koji je novinarima danas predstavljen u galeriji Artget Kulturnog centra Beograda.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.04.2008.

14:10

Default images

Logo salona, koji je prvo imao svetsku promociju na nedavno održanom Berlinskom bijenalu, crno je slovo O na beloj podlozi sa malim crnim kvadratom iza, a njegov autor je Andrija Nikačević iz advertajzing agencije Sači i Sači (Saatchi & Saatchi).

Autor je izrazio očekivanje da će logotip Oktobarskog salona, koji se ovo godine odvija pod motom "Umetnik-građanin, umetnica-građanka", biti prepoznatljiv i pamtljiv.

Predsednica Odbora Oktobarskog salona Dragana Zeljković rekla je da je u želji da saznaju koliko mladi znaju o toj međunarodnoj manifestaciji vizuelnog stvaralaštva sa dugom tradicijomi, urađena anketa koja je pokazala da oni imaju tek površne informacije. "Morali smo nešto da preduzmemo na boljoj promociji Oktobarskog salona pa je njegov logo jedan od elemenata "novog lica" te manifestacije", objasnila je ona.

Jedna od akcija ka njenom boljem promovisanju biće organizovana 9. maja kada će u Kulturnom centru biti otvorena izložba, a na platou ispred njega održan Spejs matine.

Posetioci će na izložbi moći da vide rešenja mladih dizajnera, umetnika, fotografa, istoričara umetnosti... koja će pokazati kako oni vide primenu novog logotipa Oktobarskog salona. Matine će propratiti muzika u kreaciji popularnog di džej dvojca "Braća Burazeri".

Direktorka Kulturnog centra Beograda Danica Jovović Prodanović najavila je da će centralna izložba sa prethodnog salona "Mikronarativi", biti predstavljena u muzeju francuskog grada Sent Etjena, kao uzvratna onoj sa kojom je taj muzej prošle godine gostovao u Beogradu.

Ona je rekla da su u Berlinu dobili poziv da se uključe u mrežu postojećih bijenala u Atini, Liverpulu, Istambulu i Tirani. Solunsko bijenale će se u Beogradu predstaviti sa dva rada, a Beograd će uzvratiti jednom izložbom, dodala je ona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: